8 Μυστικά για όμορφο στήθος

8 Μυστικά για όμορφο στήθος

Το σφριγηλό και καλοσχηματισμένο στήθος αποτελεί στόχο ομορφιάς για όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας. Όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς, από την ηλικία των 25 ετών και μετά, αρχίζει η μάχη με τη… βαρύτητα.

8 Μυστικά για όμορφο στήθος

της Μαρίας Γκέκα

Η χαλάρωση του στήθους είναι μία φυσική διαδικασία που συμβαίνει με το πέρασμα των χρόνων, καθώς το στήθος χάνει την ελαστικότητά του. Συνήθως αυτό συμβαίνει από τα 40 και μετά, αλλά και κάποιες φορές νωρίτερα λόγω της εγκυμοσύνης ή της απότομης αυξομείωσης βάρους. 8 Μυστικά για όμορφο στήθος

Το στήθος είναι η πιο ευαίσθητη περιοχή του γυναικείου σώματος
Το δέρµα στο στήθος καταπονείται περισσότερο από ό,τι σε άλλες περιοχές του σώµατος. Επίσης tο βάρος των µαστών, οι αυξοµειώσεις στον όγκο τους ανάλογα µε τη φάση του κύκλου, οι µεταπτώσεις στο βάρος, η εγκυµοσύνη και η γαλακτοφορία το ταλαιπωρούν. Για τη χαλάρωση όμως δεν ευθύνονται μόνο τα παραπάνω. Ευθύνονται και αρκετές ανθυγιεινές συνήθειες που υιοθετούμε στην καθημερινότητά μας.

Μερικές από τις πιο συνηθισμένες “κακές” συνήθειες είναι:
Κάπνισμα και αλκοόλ • Διατροφή με πολλά λιπαρά • Ακατάλληλα σουτιέν • Χρήση σολάριουμ • Καθιστικός τρόπος ζωής

Αν αναρωτιέστε αν μπορείτε να επιβραδύνετε τη διαδικασία γήρανσης και να διατηρήσετε ένα σφριγηλό μπούστο, χωρίς νυστέρι, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές. Πράγματι, πέρα από τις τοπικές ασκήσεις ενδυνάμωσης για την περιοχή, υπάρχουν αρκετοί άλλοι απλοί τρόποι για την ενίσχυση και σύσφιξη του στήθους.

→Ασκηθείτε στοχευμένα
Η άσκηση δεν θα σας χαρίσει μόνο στητό στήθος, αλλά θα σας προφυλάξει και από τον καρκίνο του μαστού. Κάντε περισσότερα push-ups και ασκήσεις με αλτήρες καθώς και ασκήσεις που στοχεύουν στη ανόρθωση του μπούστου. Μπορείτε να κάνετε πιέσεις στο chest press, εκτάσεις στο pek deck, εκτάσεις με λάστιχα και πιέσεις και εκτάσεις με βαράκια. Όταν ασκείστε φοράτε πάντα αθλητικό στηθόδεσμο, που αγκαλιάζει σωστά το στήθος, το στηρίζει, το προστατεύει από τους τραυματισμούς, τις άγαρμπες κινήσεις και τη χαλάρωση.

→ Πίνετε αρκετό νερό καθημερινά
Προσφέρετε στο σώμα σας πλούσια ενυδάτωση εκ των έσω: το δέρμα σας με την κατανάλωση νερού θα είναι πιο σφριγηλό και λαμπερό.

→Υγιεινή Διατροφή
Η διατροφή σας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για τη διατήρηση της υγείας του μαστού σας. Το στήθος αποτελείται από έναν αδένα που περιβάλλεται από λιποκύτταρα. Δε στηρίζεται από μυς, επομένως όταν αδυνατίζετε απότομα και χωρίς να κάνετε παράλληλα γυμναστική, το στήθος χαλαρώνει επικίνδυνα.

→Κρύο νερό στο ντους
Κάθε φορά που κάνετε ντους, προνοήστε το νερό, να μην είναι πολύ ζεστό, αλλά χλιαρό. Φροντίστε στο τέλος να ρίξετε κρύο νερό στο στήθος σας, κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Το ιδανικό είναι να εφαρμόσετε μια κυκλική κίνηση σε σχήμα «8». Το κρύο νερό έχει την επίδραση αγγειοσυστολέα που διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, βελτιώνει την κυτταρική ανταλλαγή και αμέσως δίνει ώθηση της ενέργειας.

→ Ενυδάτωση και ορός σύσφιξης
Αφού κάνετε το ντους, χρησιμοποιήστε προϊόντα βαθιάς ενυδάτωσης για να φροντίσετε το δέρμα σας, όπως λάδι jojoba ή λάδι αβοκάντο. Αυτά τα έλαια είναι πλούσια σε βιταμίνες και ενυδατώνουν βαθιά το δέρμα.

Ιδανικό είναι να χρησιμοποιήσετε έναν ορό σύσφιξης κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Οι οροί είναι εξειδικευμένα προϊόντα για την εν λόγω περιοχή που ενδυναμώνουν τη λειτουργία των ινοβλαστών, προσφέροντας σύσφιγξη και αίσθηση ανόρθωσης.

→ Ντεκολτέ και λαιμός
Ο ήλιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της επιδερμίδας. Η ευαίσθητη περιοχή του στήθους χρειάζεται έξτρα προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Η επιδερμίδα του ντεκολτέ είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένη στον ήλιο και γι’ αυτό παρουσιάζει εύκολα γραμμές και πανάδες. Παρ’ όλα αυτά, συχνά παραμελούμε την περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ και επικεντρωνόμαστε στην περιποίηση του προσώπου. Οπότε μην ξεχνάτε να απλώνετε την κρέμα προσώπου και στο ντεκολτέ και στο λαιμό με ανοδικές κινήσεις, κάνοντας ελαφρύ μασάζ, μέχρι να απορροφηθεί εντελώς. Στη συνέχεια, ιδιαίτερα τώρα που μπαίνουμε στις ζεστές εποχές, εφαρμόστε την αντιηλιακή προστασία σε όλα τα εκτεθειμένα μέρη του σώματος, δίνοντας έμφαση σε ντεκολτέ και λαιμό.

→ Κόψτε το κάπνισμα
Σύμφωνα με μελέτες, το κάπνισμα καταστρέφει την ελαστίνη του δέρματος. Αυτό σημαίνει ότι χάνει την ελαστικότητα του προκαλώντας του σταδιακά χαλάρωση και πτώση.

→ Διατηρήστε καλή στάση σώματος
Η στάση του σώματος είναι ένας άλλος παράγοντας που κάνει μεγάλη διαφορά στην εμφάνισή σας και στο σχήμα του στήθους σας. Έτσι, όταν στέκεστε ή κάθεστε, κρατήστε την πλάτη σας ίσια.

Επίσης, αποφύγετε τον ύπνο μπρούμυτα, καθώς μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη ρυτίδων στο ντεκολτέ. Αντ’ αυτού, κοιμηθείτε με την πλάτη σας όσο το δυνατόν περισσότερο.

 www.naturanrg.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr