Καστορέλαιο Το Αναντικατάστατο. 5 Οφέλη Του Για Το Πρόσωπο Και Πώς Να Το Χρησιμοποιήσετε.

Καστορέλαιο Το Αναντικατάστατο. 5 Οφέλη Του Για Το Πρόσωπο Και Πώς Να Το Χρησιμοποιήσετε.

Μπορεί να έχετε χρησιμοποιήσει καστορέλαιο για μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Μπορεί να το έχετε χρησιμοποιήσει και ως καθαρτικό. Αλλά έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ καστορέλαιο για πρόσωπο και δέρμα; Το καστορέλαιο χρησιμοποιείται ευρέως σε εμπορικά προϊόντα περιποίησης δέρματος. Ενώ η έρευνα είναι εξαιρετικά περιορισμένη σχετικά με τα τοπικά οφέλη του καστορέλαιου, ανέκδοτα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να συμβάλει στην υγεία του δέρματός σας. Αυτό το άρθρο εξετάζει βαθύτερα τα οφέλη της περιποίησης του καστορέλαιου και πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τη διατήρηση της υγείας του δέρματος. 

Τι είναι το Καστορέλαιο;
Το καστορέλαιο είναι ένα είδος φυτικού ελαίου που εξάγεται από τους σπόρους του φυτού Ricinus communis . Οι σπόροι ονομάζονται επίσης καστορέλαιο και περιέχουν υψηλά επίπεδα ρικίνης, ένα είδος τοξικού ενζύμου. Ωστόσο, η ρικίνη αφαιρείται από το λάδι όταν υποβάλλεται σε επεξεργασία. Το επεξεργασμένο καστορέλαιο είναι ασφαλές για χρήση. Αυτό το λάδι έχει χρησιμοποιηθεί για πολύ καιρό σε παραδοσιακές θεραπείες. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν καστορέλαιο για να αποτρέψουν τον ερεθισμό των ματιών.

Υπάρχουν πολλά οφέλη από την τοπική εφαρμογή του καστορέλαιου. 

Ποια είναι τα οφέλη της χρήσης καστορέλαιου στο πρόσωπο;

1. Μπορεί να ενυδατώσει το δέρμα
Αν και δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη για αυτόν τον ισχυρισμό, ανέκδοτα στοιχεία δείχνουν ότι όπως κάθε άλλο φυτικό έλαιο, το καστορέλαιο μπορεί να κρατήσει το δέρμα ενυδατωμένο .

2. Μπορεί να αποτρέψει την ακμή
Τα πρωτεϊνικά εκχυλίσματα από σπόρους καστορέλαιου βρέθηκαν να έχουν αντιβακτηριακές και αντι-πολλαπλασιαστικές ιδιότητες. Ανέστειλαν την ανάπτυξη του S. aureus, των βακτηρίων που προκαλούν την ακμή .

3. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της μυκητιασικής λοίμωξης
Το καστορέλαιο βρέθηκε ότι αναστέλλει την ανάπτυξη του Candida albicans. Αυτός ο μύκητας μπορεί να προκαλέσει στοματικές λοιμώξεις, μύκητες νυχιών , πόδι αθλητή, εξάνθημα από την πάνα γυναικολογικά ζητήματα και φαγούρα.

4. Μπορεί να καταπραΰνει το φλεγμονώδες δέρμα
Τα τζελ που περιέχουν ρικινελαϊκό οξύ μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή και να βοηθήσουν στη διαχείριση του πόνου . Ωστόσο, απαιτούνται περαιτέρω μελέτες σε ανθρώπους για να κατανοηθεί το εύρος των πλεονεκτημάτων του καστορέλαιου.

5. Μπορεί να βοηθήσει να καταπραΰνει το ηλιακό έγκαυμα
Οι ενυδατικές ιδιότητες του καστορέλαιου μπορούν να βοηθήσουν στην καταπράυνση του ερεθισμού και του πόνου που σχετίζεται με το ηλιακό έγκαυμα. Η αντιφλεγμονώδης ιδιότητα του καστορέλαιου πιστεύεται επίσης ότι είναι υπεύθυνη για αυτή την ιδιότητα.

Το καστορέλαιο είναι παχύρρευστο στη φυσική του κατάσταση, γι’ αυτό και οι περισσότεροι από εμάς συχνά αντιμετωπίζουμε δυσκολίες στην ομαλή εφαρμογή του στο δέρμα μας. Δείτε πώς μπορείτε να εφαρμόσετε καστορέλαιο στο δέρμα σας χωρίς καμία ταλαιπωρία.

Πώς να εφαρμόσετε το καστορέλαιο
Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως συστατικό σε μάσκες προσώπου DIY. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε το υγρό απευθείας στο δέρμα σας:

Μουλιάστε ένα κομμάτι βαμβάκι σε καστορέλαιο.
Ταμπονάρετε απαλά σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό σας.
Κάντε μασάζ με το λάδι για 3-5 λεπτά με κυκλικές κινήσεις.
Πλύνετε το πρόσωπό σας με ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου.

Μπορείτε να το αναμίξετε με άλλα φυτικά έλαια και φυτικά βούτυρα πριν την εφαρμογή. 

Καστορέλαιο για το πρόσωπο: DIY Συνταγές

1. Καστορέλαιο ντεμακιγιάζ
Θα χρειαστείτε

2 κουταλιές της σούπας καστορέλαιο
3 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
8 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας (προαιρετικά)
1 κουταλάκι του γλυκού έλαιο βιταμίνης Ε (προαιρετικά)

Διαδικασία

Ανακατεύουμε τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Μεταφέρετέ το σε αεροστεγές μπουκάλι ή δοχείο και φυλάξτε το σε δροσερό και ξηρό μέρος.
Χρησιμοποιήστε όπως απαιτείται.

2. Μάσκα προσώπου με καστορέλαιο
Θα χρειαστείτε

2 κουταλάκια του γλυκού καστορέλαιο
1 κρόκο αυγού
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Διαδικασία

Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού μέχρι να αφρίσει.
Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά σε αυτό και ανακατέψτε καλά.
Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο και αφήστε το να στεγνώσει.
Ξεπλύνετε με νερό.

3. Βάλσαμο για τα χείλη καστορέλαιο
Θα χρειαστείτε

1 κουταλάκι του γλυκού καστορέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι canola
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι jojoba
1 σταγόνα αιθέριο έλαιο λεμονιού (για άρωμα)
1 σταγόνα αιθέριο έλαιο λιβανιού (για άρωμα)
Ένα κυλινδρικό μπουκάλι 10 χιλιοστών
Διαδικασία

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ρίχνουμε το μείγμα στο ρολό μπουκάλι.
Βιδώστε το καπάκι.
Ανακινήστε καλά και εφαρμόστε όπως και όταν χρειάζεται.

Πώς να συμπεριλάβετε το καστορέλαιο στη ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σας
1. Αφαιρέστε το μακιγιάζ σας
Ένα ντεμακιγιάζ με καστορέλαιο μπορεί να αφαιρέσει απαλά τη βρωμιά, τη σκόνη και το μακιγιάζ από το πρόσωπό σας. Ο καθαρισμός με λάδι αποτρέπει τους φραγμένους πόρους και μειώνει τις πιθανότητες να ξεσπάσουν. Κάντε απαλό μασάζ με το ντεμακιγιάζ σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό σας και στη συνέχεια, σκουπίστε με ένα βρεγμένο βαμβάκι. Συνεχίστε με ένα ήπιο αφρό πλύσης προσώπου.

2. Εφαρμόστε μια μάσκα προσώπου
Μόλις ολοκληρώσετε τον καθαρισμό του προσώπου σας, εφαρμόστε τη μάσκα προσώπου με καστορέλαιο. Αυτό βοηθά στην τόνωση του δέρματος και στην απολέπιση των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Απλώστε τη μάσκα προσώπου ομοιόμορφα στο δέρμα σας και αφήστε τη να στεγνώσει. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Συνεχίστε με ένα τονωτικό και ενυδατική κρέμα.

3. Ενυδατώστε τα χείλη σας
Τα ευαίσθητα χείλη σας χρειάζονται ενυδάτωση για να παραμείνουν σαρκώδη και υγιή. Χρησιμοποιήστε το lip balm με καστορέλαιο στα χείλη σας πριν κοιμηθείτε για να τα διατηρήσετε απαλά και ελαστικά.

Πριν χρησιμοποιήσετε το καστορέλαιο, πρέπει να γνωρίζετε τις παρενέργειες .

Παρενέργειες από τη χρήση καστορέλαιου για το πρόσωπο

Το καστορέλαιο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος. Σε μια μελέτη, το καστορέλαιο (αδιάλυτο) προκάλεσε σοβαρό ερεθισμό στο δέρμα του κουνελιού. Ωστόσο, προκάλεσε ήπιο ερεθισμό στο δέρμα των ινδικών χοιριδίων και των αρουραίων.

Δοκιμές σε ανθρώπους διαπίστωσαν ότι το καστορέλαιο δεν ήταν ερεθιστικό για το δέρμα. Ωστόσο, όσοι έχουν επαγγελματικές δερματώσεις (ένας τύπος φλεγμονής του δέρματος) μπορεί να εμφανίσουν ερεθισμό του δέρματος .

Το καστορέλαιο μπορεί επίσης να προκαλέσει ερεθισμό των ματιών και ήπια ενόχληση εάν εισέλθει στο μάτι . Ως εκ τούτου, πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε καστορέλαιο στο δέρμα σας.

Προφυλάξεις που πρέπει να ακολουθήσετε πριν χρησιμοποιήσετε καστορέλαιο
Κάντε ένα Patch Test: Οι άνθρωποι μπορεί να είναι αλλεργικοί στο καστορέλαιο. 
Συμβουλευτείτε έναν γιατρό: Εάν έχετε δερματικά προβλήματα, αλλεργίες ή φλεγμονές, συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν χρησιμοποιήσετε καστορέλαιο καθώς μπορεί να επιδεινώσει την κατάστασή σας.
Ελέγξτε την ετικέτα: Τα συντηρητικά στο καστορέλαιο μπορούν επίσης να προκαλέσουν ερεθισμό. Διαβάστε την ετικέτα και ελέγξτε τη λίστα των συστατικών. Αναζητήστε λάδια από φημισμένες μάρκες ή χρησιμοποιήστε βιολογικό λάδι ψυχρής έκθλιψης χωρίς πρόσθετα. Επίσης, ελέγξτε την ημερομηνία λήξης πριν αγοράσετε.
Σημείωση: Εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε καστορέλαιο.

Το καστορέλαιο χρησιμοποιείται συχνά σε προϊόντα περιποίησης δέρματος και καλλυντικά, και πολλοί άνθρωποι εφαρμόζουν αυτό το λάδι στο πρόσωπό τους. Η έρευνα σχετικά με την ασφάλεια του καστορελαίου για το πρόσωπο ή το δέρμα είναι περιορισμένη και οι περισσότεροι από τους ισχυρισμούς βασίζονται σε ανέκδοτα στοιχεία. Επομένως, είναι καλύτερο να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε καστορέλαιο για το πρόσωπο και το δέρμα σας. Πάντα να κάνετε ένα patch test καθώς το καστορέλαιο μπορεί να ερεθίσει το δέρμα και αποφύγετε το εντελώς εάν έχετε μια υπάρχουσα πάθηση του δέρματος. Συμβουλευτείτε γιατρό εάν παρατηρήσετε ερεθισμό και εξανθήματα μετά τη χρήση καστορέλαιου.

Συχνές Ερωτήσεις
Μπορώ να χρησιμοποιώ καστορέλαιο καθημερινά στο πρόσωπό μου;

Ναι, μπορείτε να το χρησιμοποιείτε καθημερινά στο πρόσωπό σας. Ωστόσο, κάντε ένα τεστ επίθεμα και εάν εμφανίσετε αλλεργική αντίδραση, διακόψτε τη χρήση καστορέλαιου.

Μπορεί το καστορέλαιο να αφαιρέσει τα μαύρα στίγματα;

Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να δείχνουν ότι το καστορέλαιο μπορεί να αφαιρέσει αποτελεσματικά τα μαύρα στίγματα.

Η εφαρμογή καστορέλαιου στο πρόσωπο αυξάνει τις τρίχες του προσώπου;

Ανέκδοτα στοιχεία δείχνουν ότι το καστορέλαιο μπορεί να προάγει την ανάπτυξη των φρυδιών και των βλεφαρίδων, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν τις επιπτώσεις του στην ανάπτυξη των τριχών και των γενειάδων του προσώπου.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω μαύρο καστορέλαιο στο πρόσωπό μου;

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαύρο καστορέλαιο στο πρόσωπό σας.

Ανέκδοτα στοιχεία δείχνουν ότι το καστορέλαιο μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος.
Η μάσκα προσώπου με καστορέλαιο βοηθά στην τόνωση του δέρματος και στην απολέπιση των νεκρών κυττάρων του δέρματος.
Το lip balm με καστορέλαιο ενυδατώνει τα χείλη, διατηρώντας τα απαλά και ελαστικά.

Καστορέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr