5 κινήσεις για σφριγηλή επιδερμίδα

5 κινήσεις για σφριγηλή επιδερμίδα

Επιβραδύνουμε τα σημάδια γήρανσης και αποκτούμε μία σφριγηλή, ελαστική επιδερμίδα, χάρη σε μία συστηματική skincare ρουτίνα που αποτελείται από 5 κινήσεις.

Το να σταματήσουμε τα σημάδια γήρανσης αποτελεί έναν γρίφο τον οποίο προσπαθούν να επιλύσουν οι επιστήμονες. Ωστόσο, οι ακόλουθοι πέντε παράγοντες σύμφωνα με τους ειδικούς είναι καταλυτικοί προκειμένου να διατηρήσουμε υγιή τον μηχανισμό ανανέωσης των δερματικών κυττάρων και να αποκτήσουμε μία σφριγηλή, ελαστική επιδερμίδα.

# SPF, το αυτονόητο
Ακόμα και όταν είμαστε σε εσωτερικό χώρο, κοντά σε παράθυρο ή ή στο αυτοκίνητο, εκτιθέμεθα στη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία. Λεπτές γραμμές, ρυτίδες και υπερμελάγχρωση, είναι μερικά μόνο από τα συμπτώματα που προκύπτουν εξαιτίας της μακροχρόνιας έκθεσης στον ήλιο. Προστατεύοντας το δέρμα μας από τις βλαβερές επιδράσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας είναι η καλύτερη συμβουλή αντιγήρανσης, τονίζουν οι δερματολόγοι. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το αντηλιακό είναι το πιο σημαντικό καλλυντικό για την επιδερμίδα άνω των 40.

#Βιταμίνη Α, η αναντικατάστατη
Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, αυξάνει την κυτταρική ανανέωση, προλαμβάνει και καταπολεμά τα πρώτα σημάδια γήρανσης, μειώνει ορατά τις ρυτίδες. Η βιταμίνη Α και πιο συγκεκριμένα η ρετινόλη, το διάσημο παράγωγό της διεγείρει τον μηχανισμό νεότητας του δέρματος κι έχει αποδεδειγμένα πολλαπλά αντιγηραντικά οφέλη συμπεριλαμβανομένης της σύσφιξης της επιδερμίδας.

# Αντιοξειδωτικά, τα απαραίτητα
Σίγουρα έχουμε ακούσει για τις ελεύθερες ρίζες. Είναι χημικές ενώσεις που παράγονται από τον ίδιο τον οργανισμό μας αλλά και από την έκθεση στον ήλιο και τη ρύπανση. Ετσι δε νοείται η αποτελεσματική σύσφιξη και η νεανική εμφάνιση του δέρματος, χωρίς τα αντιοξειδωτικά. Πρόκειται για τα ισχυρά συστατικά τα οποία εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβες. Ταυτόχρονα συμβάλλουν στην αύξηση των επίπεδων κολλαγόνου και ελαστίνης χαρίζοντας σταδιακά πιο σφιχτό δέρμα. Μερικά από τα δημοφιλέστερα είναι οι πολυφαινόλες, οι βιταμίνες C και E, το υαλουρονικό οξύ, το έλαιο από κουκούτσια σταφυλιού αλλά και οι πολυσακχαρίτες που χαρίζουν εφέ λίφτινγκ.

# Μασάζ, για νεανική λάμψη
Αν θέλουμε να δούμε άμεσα πιο λαμπερή και σφριγηλή την επιδερμίδα μας, κάνουμε ένα ολιγόλεπτο μασάζ προσώπου που αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος. Επιπλέον η διαδικασία συμβάλλει στη μείωση του πρηξίματος. Μακροπρόθεσμα βοηθά στη μείωση των λεπτών γραμμών και των υπόλοιπων σημαδιών του χρόνου. Κι αυτό γιατί διευκολύνει την απορρόφηση των ελαίων ή συνθέσεων που απλώνουμε.

Extra tip: Αντί για τα χέρια μας, μπορούμε να κάνουμε μασάζ με ένα jade roller ή ένα gua sha.

# Κοιμόμαστε καλύτερα
Σύμφωνα με το European Sleep Center, ένας καλός, ποιοτικός ύπνος με ικανοποιητική διάρκεια έχει άμεσα ωφέλιμη επίδραση στην υγεία της επιδερμίδας μας. Σε άλλη πρόσφατη μελέτη από κορεάτες επιστήμονες, διαπιστώθηκε ότι η υφή της επιδερμίδας υφίσταται σημαντική φθορά. Παράλληλα η φυσική λάμψη της μειώνεται αισθητά έπειτα από 4 συνεχόμενες νύχτες ελλιπούς ύπνου.

www.vita.gr

Υγρή βιταμίνη Α. Γυρνάει τον χρόνο πίσω.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr