Συνένζυμο Q10 για την προστασία και την θεαματική αύξηση του κολλαγόνου

Συνένζυμο Q10 για την προστασία και την θεαματική αύξηση του κολλαγόνου

Το CoQ10 είναι μια ένωση που παράγεται από το σώμα και αποθηκεύεται στα μιτοχόνδρια των κυττάρων.

Τα μιτοχόνδρια είναι υπεύθυνα για την παραγωγή ενέργειας. Προστατεύουν επίσης τα κύτταρα από οξειδωτική βλάβη και βακτήρια ή ιούς που προκαλούν ασθένειες .

Η παραγωγή CoQ10 μειώνεται όσο μεγαλώνουμε. Έτσι, οι ηλικιωμένοι φαίνεται να έχουν έλλειψη σε αυτή την ένωση.

Μερικές άλλες αιτίες ανεπάρκειας CoQ10 περιλαμβάνουν :

Διατροφικές ελλείψεις, όπως ανεπάρκεια βιταμίνης Β6
Γενετικά ελαττώματα στη σύνθεση ή τη χρήση του CoQ10
Αυξημένες απαιτήσεις από τους ιστούς ως συνέπεια νόσου
Μιτοχονδριακά νοσήματα
Οξειδωτικό στρες λόγω γήρανσης
Παρενέργειες των θεραπειών με στατίνες

 

Η εφαρμογή του CoQ10 απευθείας στο δέρμα μπορεί να μειώσει τη βλάβη από εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες αυξάνοντας την παραγωγή ενέργειας στα κύτταρα του δέρματος και προάγοντας την αντιοξειδωτική προστασία.

Στην πραγματικότητα, το CoQ10 που εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την οξειδωτική βλάβη που προκαλείται από τις ακτίνες UV και ακόμη μειώνει το βάθος των ρυτίδων..

Χαρακτηριστικό είναι, ότι άτομα με χαμηλά επίπεδα CoQ10 φαίνεται να είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο του δέρματος.

Το συνένζυμο Q10 (βιταμίνη Q) είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία του θεμελίου που απαιτείται για νεανικό δέρμα . Βοηθά στην προστασία του ελαστικού ιστού και του κολλαγόνου που διαμορφώνουν το δέρμα μας.

Καθώς μεγαλώνουμε, τα επίπεδα του φυσικού συνενζύμου Q10 μειώνονται, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Linus Pauling στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, το οποίο μπορεί να επιβραδύνει την ικανότητα του δέρματος να αναζωογονείται και να προστατεύεται από βλάβες.

Για να αυξηθούν τα επίπεδα του συνενζύμου, πολλοί διαπιστώνουν ότι η λήψη ενός συμπληρώματος διατροφής εκτός από τη χρήση τοπικών κρεμών αποδίδει βέλτιστα αποτελέσματα.

Μια τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο, διπλά τυφλή μελέτη. διαπίστωσε ότι η λήψη ενός συγκεκριμένου συμπληρώματος CoQ10 (η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από τον κατασκευαστή του συμπληρώματος) καθημερινά για 12 εβδομάδες βελτίωσε την εμφάνιση των ρυτίδων και οδήγησε σε πιο λείο δέρμα, σύμφωνα με έρευνα στο τεύχος Αυγούστου 2016 των BioFactors .

Παλαιότερη έρευνα τον Νοέμβριο του 2015, επίσης στο BioFactors, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η τοπική εφαρμογή του CoQ10 μείωσε αποτελεσματικά τις ελεύθερες ρίζες στο δέρμα, οι οποίες προκαλούν γήρανση.

Αναφορές:

www.healthline.com

www.everydayhealth.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr