6 τρόποι για να καταπολεμήσετε τις λεπτές γραμμές

6 τρόποι για να καταπολεμήσετε τις λεπτές γραμμές

Ποτέ δεν ξεχνάς την πρώτη σου λεπτή γραμμή, την πρώτη σου ρυτίδα. Φυσικά, οι ρυτίδες είναι όμορφες, όπως και η πράξη της γήρανσης, και δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτές. Αλλά η εμφάνιση λεπτών γραμμών συνήθως αντανακλά μια αλλαγή σε πολλές από τις ρουτίνες περιποίησης της επιδερμίδας μας και μερικές φορές, αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη δημιουργικότητα με νέες θεραπείες (τόσο στην επαγγελματικής όσο και στη ρουτίνα ομορφιάς στο σπίτι).

Οι λεπτές γραμμές γύρω από την περιοχή του άνω χείλους, ειδικότερα, μπορεί να είναι δύσκολες όχι μόνο στην πρόληψη, αλλά και στη θεραπεία. (Όσον αφορά την πρόληψη, ακούμε πολλά για τις κρέμες ματιών και την πρόληψη του ποδιού της χήνας καθώς μεγαλώνουμε, αλλά όχι αρκετά για τις ρυτίδες στην περιοχή του στόματος συγκριτικά). Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε τους καλύτερους τρόπους τόσο για τη θεραπεία, όσο και για την πρόληψη αυτών των λεπτών γραμμών γύρω από τα χείλη.

01 Fillers
Μία από τις πιο κοινές λύσεις για τα ανεπιθύμητα σημάδια γήρανσης είναι τα ενέσιμα, ειδικά αυτά με βάση το υαλουρονικό οξύ. Το υαλουρονικό οξύ είναι φυσικό για τα κύτταρα του σώματός μας, αλλά η παραγωγή του μειώνεται σημαντικά, καθώς μεγαλώνουμε. Για τις λεπτές γραμμές γύρω από την περιοχή του στόματος, τα επιφανειακά εγχυόμενα θα γεμίσουν το δέρμα και τις γραμμές χωρίς να προσθέσουν μια ογκώδη, αφύσικη εμφάνιση. Φυσικά, η ποσότητα του προϊόντος διαφέρει κατά περίπτωση. Ο δερματολόγος σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε ακριβώς, ποιες προβληματικές περιοχές θέλετε να αντιμετωπιστούν.

02 Μασάζ με λάδι
Για μια εύκολη, αν και αντισυμβατική, θεραπεία στο σπίτι, μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας μια μίνι περιποίηση προσώπου με ένα εξαιρετικά ενυδατικό λάδι. Τα έλαια είναι διάσημα για τα αντιγηραντικά οφέλη τους, καταπολεμούν τη βλάβη των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες και είναι συνήθως πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Το πιο σημαντικό, η ενυδάτωση είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για το δέρμα σας, για να αποτρέψετε τις ρυτίδες.

Τεχνικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε, από λάδι καρύδας έως λάδι σταφυλιού ή ελαιόλαδο. Απλώς κάντε ένα γενναιόδωρο μασάζ στις λεπτές γραμμές γύρω από την περιοχή των χειλιών σας, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας και αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα για πιο σφριγηλή εμφάνιση.

Σταφυλοκουκουτσέλαιο

03 Χυμός λεμονιού
Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αντιδρά το οξύ με τα κύτταρα του δέρματος είναι να τα συσφίγγει. Τα αντιοξειδωτικά στα εσπεριδοειδή καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και προάγουν επίσης την παραγωγή κολλαγόνου. Αυτό κάνει τον χυμό λεμονιού μια τέλεια θεραπεία για το σπίτι για τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Επίσης, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως μπει στα μάτια σας, όπως θα κάνατε αν τον χρησιμοποιούσατε για τη θεραπεία του “ποδιού της χήνας”. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον χυμό οποιουδήποτε εσπεριδοειδούς και λάιμ ή ανανά και να τον ταμπονάρετε στην προβληματική περιοχή χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας ή ένα Q-tip.

04 Laser
Τα λέιζερ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία πολλών δερματικών προβλημάτων, από ηλιακές κηλίδες και σημάδια ακμής, έως ραγάδες και λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Οι θεραπείες με λέιζερ λειτουργούν χρησιμοποιώντας συνεχείς δέσμες φωτός ή παλμική ενέργεια για την εξάτμιση των λεπτών, εξωτερικών στοιβάδων του δέρματος. Αυτό, τελικά, έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα νεανικό, λείο και απαλό δέρμα από κάτω μόλις επουλωθεί.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι θεραπειών λέιζερ, με διαφορετικές τιμές και απαραίτητο χρόνο διακοπής λειτουργίας. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας για να βρείτε την κατάλληλη για εσάς.

Σέρουμ ταμανού. Ανάπλαση- σύσφιξη- ανόρθωση.
05 Ένας ορός με βάση το κολλαγόνο
Όπως το υαλουρονικό οξύ, το κολλαγόνο είναι κάτι που το σώμα μας παράγει λιγότερο, καθώς μεγαλώνουμε. Και σίγουρα το έχετε ξανακούσει αυτό: Είναι μια από τις πιο σημαντικές πρωτεΐνες για την προώθηση του υγιούς δέρματος, καθώς και για την εξάλειψη των ρυτίδων και της ξηρότητας. Το κολλαγόνο παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση των συνδετικών ιστών και των μυών μας και στην ενίσχυση της ελαστικότητας και της ενυδάτωσης του δέρματός μας.

Για να συμβαδίσετε με το κολλαγόνο, δοκιμάστε έναν ορό νύχτας, που είναι πλούσιος και άφθονος σε αυτό. Εφαρμόστε τον κάθε βράδυ μετά τον καθαρισμό και την τόνωση. Στη συνέχεια, εφαρμόστε μια εξαιρετικά ενυδατική ενυδατική κρέμα ως μια εύκολη ρουτίνα για το σπίτι που θα πρέπει με την πάροδο του χρόνου να μειώσει αυτές τις λεπτές γραμμές.

Σέρουμ πεπτιδίων Επανεργοποιεί τα κύτταρα. Η επανάσταση στην ανάπλαση απο τα mystikaomorfias.

06 Microneedling
Όπως οι θεραπείες με λέιζερ, το microneedling λειτουργεί «πυροδοτώντας» το δέρμα να παράγει κολλαγόνο (την ξεκάθαρη αγαπημένη μας πρωτεΐνη). Το Microneedling είναι η διαδικασία τρυπήματος του δέρματος με εξαιρετικά λεπτές, μικρές βελόνες για τη δημιουργία νέου κολλαγόνου και την αποκάλυψη πιο σφριγηλού και λείου δέρματος από κάτω. Και πάλι, αυτή είναι μια επαγγελματική θεραπεία, που πρέπει να εξετάσετε, μόνο αφού μιλήσετε με έναν δερματολόγο. Ενώ λατρεύουμε τα εργαλεία microneedling στο σπίτι, καλό θα ήταν να παραμείνετε με τους επαγγελματίες, εάν είναι η πρώτη σας φορά.

www.testpap.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr