Τα πεπτίδια είναι πολύ ισχυρά στην αντιγήρανση και έχουν αποτελέσματα αμέσως!

Τα πεπτίδια είναι πολύ ισχυρά στην αντιγήρανση και έχουν αποτελέσματα αμέσως!

 

Πεπτίδια για την τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου

Λόγω των πολλά υποσχόμενων αποτελεσμάτων της κλινικής έρευνας, όπως μια μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2018 στο International Journal of Peptide Research and Therapeutics , τα πεπτίδια γίνονται όλο και πιο δημοφιλή συστατικά αντιγηραντικής φροντίδας του δέρματος . Τα πεπτίδια είναι μικρές αλυσίδες αμινοξέων και αποτελούν τα δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών, σημειώνει το Εθνικό Ινστιτούτο Ερευνών για το Ανθρώπινο Γονιδίωμα . Οι περισσότερες τοπικές κρέμες πεπτιδίων έχουν σχεδιαστεί για να διεγείρουν το κολλαγόνο. να βελτιώσουν την εμφάνιση των ρυτίδων, εξηγεί ο Zeichner. Αλλά δεν δημιουργούνται όλες οι πεπτιδικές κρέμες ίσες, γι’ αυτό μείνετε σε προϊόντα που έχουν περάσει από κλινικές δοκιμές.

Τα πεπτίδια , που ονομάζονται επίσης πολυπεπτίδια, απαντώνται φυσικά στο δέρμα, αλλά περιλαμβάνονται επίσης σε πολλά προϊόντα περιποίησης δέρματος.

Είναι αμινοξέα που συνθέτουν ορισμένες πρωτεΐνες τις οποίες χρειάζεται το δέρμα. Πιο συγκεκριμένα, το κολλαγόνο αποτελείται από τρεις πολυπεπτιδικές αλυσίδες, επομένως η προσθήκη πεπτιδίων μπορεί να τονώσει το δέρμα μας ώστε να παράγει κολλαγόνο . Περισσότερο κολλαγόνο μπορεί να οδηγήσει σε πιο σφριγηλό και νεανικό δέρμα.

Το σώμα μας παράγει κολλαγόνο φυσικά, αλλά με την πάροδο του χρόνου,η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται και αυτή η μείωση  μπορεί να κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο ζαρωμένο και λιγότερο ομοιόμορφο και φωτεινό. 

Οφέλη των πεπτιδίων

Το μόριο κολλαγόνου είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγάλο για να απορροφηθεί από το δέρμα, γι’ αυτό τόσοι πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να τρώνε ζωμό οστών πλούσιο σε κολλαγόνο ή να λαμβάνουν συμπληρώματα κολλαγόνου.

Αλλά τα πεπτίδια μπορούν να απορροφηθούν στο δέρμα kai μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον οργανισμό. Η ενσωμάτωση πεπτιδίων στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας έχει πολλά οφέλη για το δέρμα.

Βελτιωμένος φραγμός του δέρματος
Ο δερματικός φραγμός είναι η γραμμή άμυνας του οργανισμού ενάντια στα βακτήρια, τις υπεριώδεις ακτίνες, τη ρύπανση και άλλες τοξίνες. Ο φραγμός του δέρματος μπορεί να καταστραφεί από την υπερβολική απολέπιση , την έκθεση στον καπνό του τσιγάρου και άλλη ρύπανση ή ακόμα και από κακό ύπνο. Τα πεπτίδια βοηθούν στη δημιουργία ενός ισχυρότερου φραγμού.

Μειωμένες ρυτίδες
Το κολλαγόνο μπορεί να γεμίσει το δέρμα και τα χείλη και όταν το δέρμα είναι πιο σφριγηλό και πιο τονωμένο, οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές είναι λιγότερο ορατές.

Πιο ελαστικό δέρμα
Εκτός από το κολλαγόνο, τα πεπτίδια αποτελούν επίσης ίνες ελαστίνης , ένα είδος πρωτεΐνης. Αυτές οι ίνες κάνουν το δέρμα να φαίνεται πιο σφριγηλό και πιο σφιχτό. H ομορφιά του δέρματος γίνεται θεαματική.

Ανακουφίζει τη φλεγμονή
Τα πεπτίδια μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση της φλεγμονής , στην αποκατάσταση του κατεστραμμένου δέρματος και στην εξομάλυνση του τόνου της επιδερμίδας μας..

Μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των μολύνσεων.
Ορισμένα πεπτίδια είναι αντιμικροβιακά που σημαίνει ότι μπορούν να σκοτώσουν τα βακτήρια που προκαλούν ακμή .

Πώς λειτουργούν τα πεπτίδια για το δέρμα
Τα πεπτίδια μπορούν να διαπεράσουν το εξωτερικό στρώμα του δέρματος, έτσι αντί να κάθονται στην κορυφή της επιφάνειας, βυθίζονται πιο βαθιά. Μπορείτε να τα σκεφτείτε ως αγγελιοφόρους για τα άλλα κύτταρα – στέλνουν σήματα που λένε στα κύτταρα να παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη.

αναφορές;

www.healthline.com

www.everydayhealth.com

Σέρουμ πεπτιδίων Επανεργοποιεί τα κύτταρα. Η επανάσταση στην ανάπλαση απο τα mystikaomorfias.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr