Η σόδα στην καθημερινότητα της ομορφιάς.

Η σόδα στην καθημερινότητα της ομορφιάς.

Η μαγειρική σόδα είναι μια βάση στην κουζίνα για πολλά φαγητά, ωστόσο είναι ένας πολύ σημαντικός «παίκτης» και στο χώρο της ομορφιάς. Είναι ένα φθηνό προϊόν με εκπληκτικά αποτελέσματα για το δέρμα και τα μαλλιά.

Δείτε πώς μπορείτε να την θέσετε στην υπηρεσία της ομορφιάς σας:

1. Καθαρίστε τα μαλλιά σας
Κατά καιρούς τα μαλλιά σας χρειάζονται κάποια «αποτοξίνωση» από τα ποικίλα προϊόντα που χρησιμοποιείτε πάνω τους. Προσθέστε μια μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας στο σαμπουάν σας και χρησιμοποιήστε το όπως θα κάνατε κανονικά. Θα δώσει στα προϊόντα σας μια φρέσκια πνοή και θα είναι σα να τα χρησιμοποιείτε πρώτη φορά.

2. Λευκαίνει τα δόντια
Για να κάνετε τα δόντια σας πιο λευκά ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και πέντε σταγόνες υπεροξειδίου του υδρογόνου (το γνωστό μας οξυζενέ) σε ένα μικρό δοχείο μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη ζύμη. Προσθέστε αν χρειαστεί μερικές σταγόνες νερό. Απλώστε το μείγμα στα δόντια σας ομοιόμορφα με την οδοντόβουρτσα, αφήστε το για πέντε λεπτά και στη συνέχεια βουρτσίστε με την οδοντόβουρτσά και ξεπλύνετε πολύ καλά με νερό. Για καλύτερα αποτελέσματα επαναλάβετε τη διαδικασία μία φορά την εβδομάδα. Αν δεν σας ικανοποιήσει το τελικό αποτέλεσμα αφήστε την επόμενη φορά το μείγμα για 10 λεπτά πάνω στα δόντια σας. Μη το αφήσετε, ωστόσο, περισσότερο από 10 λεπτά γιατί μπορεί η εφαρμογή να γίνει άνιση και τα δόντια σας να αποκτήσουν ευαισθησία.

3. Αναζωογονεί τα πετσάκια
Εχετε χρησιμοποιήσει πολύ μανό τελευταία; Μήπως τα πετσάκια στα δάχτυλά σας μοιάζουν σα να είναι… βομβαρδισμένα; Δημιουργήστε μια πάστα από μαγειρική σόδα και ζεστό νερό και τρίψτε τα πετσάκια για να μαλακώσει το δέρμα. Αν έχετε αρκετό μείγμα μπορείτε να περιποιηθείτε και το υπόλοιπο χέρι σας.

4. Απολέπιση
Η μαγειρική σόδα μπορεί να φτιάξει ένα υπέροχο φυσικό απολεπιστικό. Απλά ανακατέψτε λίγη σόδα με λίγο νερό στην παλάμη σας και τρίψτε την σε όλο το πρόσωπό σας. Αφαιρεί άμεσα όλα τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Είναι απόλυτα φυσική χωρίς χημικά και κάνει το δέρμα σας «ευτυχισμένο».

5. Ιδανική λύση για τα σπυράκια
Αναμειγνύοντας ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα με ένα φλιτζάνι αποσταγμένο νερό έχετε μια εξαιρετική λύση για τα σπυράκια. Βοηθά να βγουν προς τα έξω τα μαύρα στίγματα και τα καθαρίζει με ευκολία. Μπορείτε πρώτα να καθαρίσετε το δέρμα σας και στη συνέχεια να αναμείξετε το διάλυμα και να κρατήσετε το κεφάλι σας πάνω από μια λεκάνη με ζεστό νερό και με μια πετσέτα στα μαλλιά σας. Αφήστε τη θερμότητα και τον ατμό να δουλέψουν για λογαριασμό σας. Τα στίγματα πρέπει να τα αφαιρέσετε με απαλές κινήσεις με τα δάχτυλα τυλιγμένα με βαμβάκι και πιέζοντας ελαφριά.

6. Αποτοξίνωση στο μπάνιο
Η μαγειρική σόδα μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κάνετε αποτοξίνωση στο μπάνιο. Αναμείξτε ίσα μέρη σόδας και θαλασσινού αλατιού και προσθέστε το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο (λεβάντα ή γιασεμί που είναι πολύ ήπια).

7. Ξηρό σαμπουάν
Ψεκάστε με λίγη μαγειρική σόδα τις λιπαρές περιοχές των μαλλιών σας αν δεν έχετε χρόνο για λούσιμο. Χτενίστε τα μαλλιά σας με τη σόδα πάνω τους και στη συνέχεια στεγνώστε τα με δροσερό αέρα για λίγα δευτερόλεπτα και έχετε μαλλιά καθαρά σαν λουσμένα.

8. Αποτρέπει τους λεκέδες από ιδρώτα και τη μυρωδιά του σώματος
Ανακατέψτε τη σόδα με λίγο νερό και φτιάξτε μια υγρή πάστα. Τοποθετήστε την κάτω από τις μασχάλες σας και έχετε ένα φυσικό και άκρως αποτελεσματικό αποσμητικό.

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr