
Πανεύκολη συνταγή για το πιο τέλειο πασχαλινό τουρέκι -ΒΙΝΤΕΟ!
Oι περισσότερες από εσάς έχετε ξεκινήσει τις προετοιμασίες για το πασχαλινό τραπέζι, αλλά και τις λιχουδιές που θα σερβίρετε, όπως είναι φυσικά τα παραδοσιακά κουλούρια και βεβαίως βεβαίως το τσουρέκι.
Εμείς φυσικά είμαστε εδώ για να σας λύσουμε τα χέρια στο θέμα αυτό, προτείνοντάς σας μια πανεύκολη συνταγή για το πιο τέλειο πασχαλινό τσουρέκι με την υπογραφή του Αντώνη Πανταζή.Δείτε αναλυτικά τα υλικά, την εκτέλεση, φωτογραφικό υλικό και βίντεο με όλη τη διαδικασία παρακάτω:Υλικά:800γρ αλεύρι για τσουρέκι η γ.ο.χ.280 μλ γάλα3 αυγά100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου10γρ μαστίχα τριμμένη σε σκόνηΞύσμα από ένα πορτοκαλί1 βανίλια σε σκόνη300γρ ζάχαρη30γρ μαγιάΓια το άλειμμα:1 αυγό50 μλ γάλαΑμύγδαλο φιλέΕκτέλεση:Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά με τον γάντζο μέχρι να ομογενοποιηθούν, για περίπου 8-10 λεπτά.Κατόπιν βγάζουμε τη ζύμη μας, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 ώρες.Αφού φουσκώσει και διπλασιαστεί την κόβουμε και της δίνουμε το σχήμα που θέλουμε -πλεξούδα, στρογγυλή κτλ. -και σκεπάζουμε ξανά για 1-2 ώρες.Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό και το γάλα, ανακατεύουμε καλά και αλείφουμε με αυτό το μείγμα και με τη βοήθεια ενός πινέλου τα τσουρέκια μας.Ρίχνουμε από πάνω λίγο από το αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά -μέχρι να πάρει χρώμα.Σερβίρουμε σκέτα ή με σοκολάτα ή όποια άλλη επικάλυψη θέλουμε.Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:
Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥
Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.
Ετικέτες: Συνταγές μαγειρικής. Συνταγές ομορφιάς