5 αφεψήματα μαγικών βοτάνων που θεραπεύουν το φούσκωμα και τα αέρια.

5 αφεψήματα μαγικών βοτάνων που θεραπεύουν το φούσκωμα και τα αέρια.

 

 Πιείτε ένα τσάι χαμομηλιού για να ανακουφίσετε το φούσκωμα. Η άνοιξη και το καλοκαίρι μπορεί να φέρει μαζί του φούσκωμα και προβλήματα αερίων.Το τσάι με τζίντζερ, λεμόνι και μέλι μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των παγιδευμένων αερίων.Το τσάι με μάραθο μπορεί να καταπραΰνει το έντερο και να ανακουφίσει το φούσκωμα.

Το καλοκαίρι φέρνει μαζί του τα δικά του προβλήματα υγείας και η δυσπεψία και το φούσκωμα είναι δύο από τα πιο συχνά. Το φούσκωμα είναι βασικά μια συσσώρευση αερίων στο στομάχι και τα έντερα. Αυτό συμβαίνει επειδή το πεπτικό μας σύστημα μπορεί μερικές φορές να μην λειτουργεί καλά τα καλοκαίρια. Το φούσκωμα μπορεί να προκληθεί από διάφορες αιτίες, όπως η κατανάλωση ενός πολύ μεγάλου γεύματος, η υπερβολική κατανάλωση ανθρακούχων ποτών, η δυσκοιλιότητα, η έμμηνος ρύση κ.λπ. Το φούσκωμα μπορεί συνήθως να αντιμετωπιστεί εύκολα στο σπίτι. Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να μειώσετε την κατανάλωση τροφών που παράγουν αέρια όπως το γάλα ή τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα φασόλια, τα σταυρανθή λαχανικά και τα λιπαρά τρόφιμα.

Υπάρχουν ορισμένα αφεψήματα από βότανα, τα οποία μπορείτε να πιείτε για να μειώσετε και το φούσκωμα. Εδώ είναι μερικά μόνο από αυτά:

1. Τσάι τζίντζερ, μέλι, λεμόνι

Το τζίντζερ είναι ένα από τα κυριότερα μπαχαρικά που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να θεραπεύσει το φούσκωμα και να κρατήσει μακριά άλλα πεπτικά προβλήματα. Η προσθήκη μελιού και λεμονιού στο μείγμα δίνει ώθηση στη γεύση. Το μέλι είναι υγιές γλυκαντικό που τονώνει το ανοσοποιητικό, ενώ το λεμόνι με βιταμίνη C μπορεί να διατηρήσει το δέρμα σας υγιές καθώς και άλλες λειτουργίες του σώματος. Το τσάι με τζίντζερ, μέλι και λεμόνι μπορεί να παρασκευαστεί με ή χωρίς τη χρήση φύλλων τσαγιού (χωρίς καφεΐνη). Είναι καλύτερα να αποφύγετε την καφεΐνη, αν θέλετε να αποφύγετε το φούσκωμα, αλλά αν θέλετε μια εκδοχή καφεΐνης, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή .

2. Τσάι χαμομηλιού

Τα άνθη του χαμομηλιού προσφέρουν μια σειρά από οφέλη για την υγεία, μεταξύ των οποίων η καταπολέμηση του στρες και η μείωση της φλεγμονής.Το τσάι χαμομηλιού μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να απελευθερώσετε παγιδευμένα αέρια και ως εκ τούτου μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από το φούσκωμα. Υπάρχουν κάποια επιστημονικά στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η κατανάλωση τσαγιού χαμομηλιού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του φουσκώματος. Άλλα οφέλη μπορεί να περιλαμβάνουν την ανακούφιση από τις κράμπες της περιόδου και την ανακούφιση από τους πόνους των αρθρώσεων.

3. Τσάι μέντας

Μία από τις πιο αξιόπιστες θεραπείες για το φούσκωμα περιλαμβάνει την κατανάλωση ενός φλιτζανιού τσάι από βότανα μέντας. Το τσάι μέντας μπορεί να έχει καταπραϋντικά αποτελέσματα στο έντερο και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του γαστρικού στρες. Συνιστάται για χρήση από ασθενείς με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS). Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του πόνου στην κοιλιά.

4. Τσάι μάραθο

Οι σπόροι μάραθου, είναι ένα από τα καλύτερα μπαχαρικά που δροσίζουν το σώμα φυσικά και βοηθούν επίσης στην ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Το σπόροι μάραθου βοηθούν στην πέψη των τροφίμων. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί το καταναλώνουν μετά το δείπνο. Όταν βράζεται με νερό και καταναλώνεται, ο μάραθος μπορεί να προσφέρει οφέλη κατά του φουσκώματος και μπορεί επίσης να βοηθήσει στη θεραπεία αερίων και στις κράμπες.

5. Τσάι από κύμινο.

Το κύμινο, είναι μια από τις καλύτερες θεραπείες για αέρια και δυσπεψία. Οι πικάντικοι σπόροι προστίθενται σε πολλά από τα πιάτα μας για να τονώσουν τη γεύση και όταν καταναλώνονται με τη μορφή τσαγιού, μπορεί να προάγουν την πέψη, λόγω της παρουσίας θυμόλης σε αυτό. Οι σπόροι του λέγεται ότι είναι επίσης μια αποτελεσματική θεραπεία για τον μετεωρισμό. Το μόνο που έχετε να κάνετε για να φτιάξετε αυτό το τσάι από βότανα είναι να βράσετε μερικούς σπόρους κύμινου σε νερό, να φιλτράρετε το νερό σε ένα φλιτζάνι και να προσθέσετε μαύρο αλάτι, μέλι (ή οποιοδήποτε άλλο γλυκαντικό της επιλογής) και λεμόνι σε αυτό.
Εάν το φούσκωμα και τα αέρια σας επιμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για σωστή θεραπεία και φαρμακευτική αγωγή.
Βότανα απο τα μυστικά ομορφιάς.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr