8 χρήσεις της αλόης βέρα που πρέπει να σημειώσετε

8 χρήσεις της αλόης βέρα που πρέπει να σημειώσετε

Όταν οι λάτρεις της ομορφιάς μιλούν για την αλόη – το εννοούν κυριολεκτικά. Η αλόη βέρα είναι εκείνη η μαγική υπερτροφή και λέμε μαγική γιατί σπάνια υπάρχει κάτι  που αυτό το γλοιώδες φυτό δεν μπορεί να βοηθήσει  Δύο λόγοι είναι υπεύθυνοι γι αυτό η ευελιξία της και η ηπιότητα. Υπάρχει μια πλούσια λίστα πλεονεκτημάτων απο το κεφάλι μέχρι τα νύχια. Έχει μια λύση σε όλα τα σημεία. Απο την αντιμετώπιση ενός ερεθισμένου τριχωτού της κεφαλής μέχρι και την επούλωση του δέρματος ή την καταπραϋντική δράση των ηλιοκαμένων περιοχών στο σώμα. Διαθέσιμο κυρίως σε υφές υδρολύματος και τζελ, το ακατέργαστο φυτό της αλόης βέρα (που παρέχει φρέσκο ​​τζελ) λειτουργεί εξίσου ωραία. 

Ως Λύση κατά της Ακμής

Το σαλικυλικό οξύ που περιέχεται στην αλόη αλλά και , το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου, το αζελαϊκό οξύ και άλλα συστατικά δρουν μαγικά κατά της ακμής  Η αλόη βέρα  ηρεμεί, καταπραΰνει και θεραπεύει το δέρμα, χάρη στις αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της.

Ως ενυδατική κρέμα

Η αλόη βέρα περιέχει πάνω από 97% νερό που την καθιστά εξαιρετική πηγή ενυδάτωσης και υγρασίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αντικαθιστά την καθημερινή σας κρέμα, ειδικά τα καλοκαίρια, καθώς έχει βάση το gel, δροσερό και πολύ ελαφρύ και αναπλαστικό.

Ως θεραπεία ηλιακού εγκαύματος

Ποια είναι η πιο εύκολη και βολική θεραπεία για τα ηλιακά εγκαύματα; Αλόη! Η ψυκτική ιδιότητα του φυτού είναι χρήσιμη για να καταπραΰνει την αίσθηση της θερμότητας ενώ βοηθά και στην ερυθρότητα ενώ προλαμβάνει και τον καρκίνο.

Ως καθαριστικό του τριχωτού της κεφαλής

Το αντιμυκητιασικό χαρακτηριστικό της αλόης βοηθά στην αποφυγή τυχόν λοιμώξεων του τριχωτού της κεφαλής, ενώ το ενυδατικό χαρακτηριστικό του ανακουφίζει από τυχόν ξηρότητα. Και τα δύο αυτά συνδυασμένα βοηθούν στον έλεγχο της πιτυρίδας και στην καθαρότητα των μαλλιών μας.

Ως Gel ξυρίσματος

Μείνετε μακριά από κρέμες ξυρίσματος και αφρούς με έγχυση χημικών, όταν έχετε δίπλα σας την εντελώς φυσική αλόη βέρα. Εξασφαλίζει ένα απρόσκοπτο ξύρισμα ενώ ταυτόχρονα προκαλεί λίγη υγρασία.

Ως βάση μάσκας

Είστε λάτρης των μασκών προσώπου με βάση την πούδρα; Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε το ροδόνερο (ή το κανονικό νερό) με την πολυ-ωφέλιμη αλόη βέρα για να σχηματίσετε μια λεία πάστα να απολαύσετε την επιδερμίδα σας.

Μετά το ξύρισμα

Ποιος είπε ότι είναι απλώς μια ωραία εναλλακτική λύση πριν το ξύρισμα; Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μετά το ξύρισμα αφού καταπραΰνει το δέρμα, καταπολεμά τυχόν φλεγμονές και ηρεμεί το δέρμα.

 Primer

Τέλος, το gel aloe vera μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως primer πριν το μακιγιάζ σας. Η ελαφριά υφή του με βάση το τζελ (που τελικά στεγνώνει και γίνεται ματ) είναι εξαιρετική για την προετοιμασία του δέρματος πριν από το μακιγιάζ.

 

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr