Κόλπα μακιγιάζ που κόβουν αμέσως χρόνια.

Κόλπα μακιγιάζ που κόβουν αμέσως χρόνια.

Συμβουλές για να δείχνεις νεότερος

Ποια γυναίκα δεν ψάχνει συμβουλές για να δείχνει νεότερη; Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλές τροποποιήσεις στο μακιγιάζ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φαίνεστε νεότεροι και πιο λαμπεροί.

Παραλείψτε το Powder
Παραλείψτε τη σκόνη όταν μπορείτε. Εάν ρυθμίζετε το μακιγιάζ σας με μια πούδρα που ταιριάζει καλά με τον τύπο του δέρματός σας και την επιλογή βάσης  αυτό θα πρέπει να είναι το μόνο που χρειάζεστε.

Εάν το δέρμα σας φαίνεται λιπαρό αργότερα μέσα στην ημέρα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα στυπόχαρτο (ή ακόμα και ένα χαρτομάντιλο) αντί για περισσότερη πούδρα. Το να βάζετε πούδρα πάνω από την πούδρα μπορεί να φαίνεται τελικά στο πρόσωπο σαν κέικ, να ενισχύσει την εμφάνιση των πόρων και τις λεπτές γραμμές και να προσθέσει χρόνια.

Διατηρήστε την κάλυψη όσο πιο ελαφριά γίνεται
Ομοίως, διατηρήστε την κάλυψη της βάσης σας όσο πιο ελαφριά μπορείτε για το δέρμα, τον τρόπο ζωής και το επίπεδο άνεσης σας.

Γενικά, όσο πιο ελαφριά είναι η κάλυψη, τόσο πιο νέος δείχνεις. Οι πιο καθαρές φόρμουλες βάσης, οι κρέμες BB , οι κρέμες CC και οι έγχρωμες ενυδατικές κρέμες φαίνονται πιο φυσικές και δίνουν στο δέρμα μας πιο φωτεινή όψη από τα περισσότερα foundation βαριάς κάλυψης .
Αν νιώθετε ότι το δέρμα σας χρειάζεται μέτρια κάλυψη για να κρύψει τις ατέλειες, δεν πειράζει επίσης. Για να κάνετε το φινίρισμα να φαίνεται όσο το δυνατόν πιο φυσικό, χρησιμοποιήστε ένα πινέλο με ραβδώσεις όπως το MAC 187 ή ένα βρεγμένο σφουγγάρι ή ένα εργαλείο ανάμειξης (όπως το Beauty Blender ).

Απόκρυψη σε τρίγωνο
Ξεκινήστε κρύβοντας τις σκούρες περιοχές προσθέτοντας κουκκίδες στα σκούρα σημεία και στη συνέχεια χτυπώντας το concealer για να το αναμειγνύετε.
Προσθέστε ακόμη concealer στο πλάι της μύτης, κάτω από τη γραμμή των βλεφαρίδων μέχρι το πάνω μέρος του ζυγωματικού, και στη συνέχεια συνδέστε αυτά τα δύο σημεία (έτσι σχηματίζει ένα σχήμα τριγώνου) πριν το γεμίσετε και ανακατέψετε.
Αυτή η τεχνική θα τονίσει το κέντρο του προσώπου και θα δώσει περισσότερη ζωή στην επιδερμίδα σας από ό,τι αν σταματήσετε αφού αναμίξετε το concealer σε σκούρες περιοχές.

Τα μάτια 
Χρησιμοποιήστε το Shimmer με φειδώ
Εάν τα βλέφαρά σας δεν είναι τόσο σφιχτά όσο παλιά ή έχετε αρχίσει να παρατηρείτε λεπτές γραμμές, ένα primer σκιών όπως η Too Faced Shadow Insurance και οι ματ ή σατέν σκιές θα το κρύψουν. Θα δώσουν επίσης στα βλέφαρά σας μια πιο ομαλή, πιο νεανική εμφάνιση.

Ανύψωση με eyeliner
Τραβήξετε την μαύρη γραμμή  η οποία καταλήγει στην άκρη του ματιού προς τα πάνω για να δημιουργήσετε άμεση ανύψωση. Οι φόρμουλες υγρών και τζελ είναι οι καλύτερες για αυτή την δουλειά. Δεν χρειάζεται να πας εντελώς την γραμμή σου πολύ ψηλά (εκτός αν το θέλεις), αλλά η πιο μικρή ανυψωτική γραμμούλα στην άκρη του ματιού μπορεί να κάνει τη διαφορά στα κουρασμένα και πεσμένα μάτια.

Εάν δεν εμπιστεύεστε το χέρι σας για να κάνει την γραμμή σας να φαίνεται ομοιόμορφη σε κάθε μάτι ή απλά δεν εμπιστεύεστε καθόλου τον εαυτό σας , χρησιμοποιήστε μια τραπεζική κάρτα .

Τοποθετήστε την κάρτα έτσι ώστε το επάνω μέρος να έχει γωνία μεταξύ της γωνίας του ματιού και του φρυδιού σας, σαν να επεκτείνετε τη γραμμή των κάτω βλεφαρίδων σας προς τα πάνω.
Διαγράψτε αυτή τη γωνία όσο πιο μακριά θέλετε να φτάσετε και, στη συνέχεια, επαναλάβετε την από την άλλη πλευρά.
Αυτό θα εξασφαλίσει συμμετρία και στα δύο μάτια και η κάρτα θα μαζέψει την περιττή επένδυση μαύρου μολυβιού και όχι το δέρμα σας.

Παράβλεψη της εφαρμογής Dated Liner
Μια ακόμη λέξη για το liner: Μην κάνετε ουρές μέχρι τέρμα και μην στρώνετε τη γραμμή , εάν ο μοναδικός σας σκοπός με το να φοράτε μακιγιάζ είναι να δείχνετε πιο νεανική. Η επένδυση με αυτόν τον τρόπο μπορεί να τονίσει το χρώμα των ματιών σας, αλλά γενικά θα τραβήξει την προσοχή σε τυχόν κύκλους κάτω από τα μάτια, σακούλες ή λεπτές γραμμές στην περιοχή.

Αντι αυτου:

Γραμμή ½ έως ¾ της διαδρομής κατά μήκος του επάνω καπακιού και περίπου ¼ της διαδρομής στο κάτω μέρος.
Χρησιμοποιήστε μια πιο ανοιχτή απόχρωση στο κάτω μέρος από το πάνω μέρος (για παράδειγμα, δαμάσκηνο από πάνω και μια βαθιά λεβάντα στο κάτω μέρος) για μια φωτεινή, νεότερη εμφάνιση.

Περάστε το Σκληρό Μαύρο
Η πολύ μαύρη επένδυση και η μάσκαρα μπορεί να φαίνονται σκληρές σε γυναίκες σχεδόν όλων των συνδυασμών αποχρώσεων δέρματος και χρωμάτων μαλλιών και ματιών, αλλά αυτό αρχίζει να γίνεται πιο έντονο καθώς μεγαλώνετε. Για να φαίνεστε νεότεροι, ανταλλάξτε τα πιο μαύρα προϊόντα για τα μαύρα μάτια και επιλέξτε:

καφέ
πράσινο απαλό
δαμάσκηνί
μπλέ
πράσινο του δάσους
Ακόμη και ένα πιο απαλό μαύρο ή μαύρο/καφέ μείγμα μπορεί να κάνει (ειδικά αν έχετε σκούρα μαλλιά) εάν δυσκολεύεστε να εγκαταλείψετε τη μαύρη επένδυση και τη μάσκαρα. Απλώς μην πηγαίνετε αυτόματα στις πιο σκοτεινές διαθέσιμες επιλογές.

Διατηρήστε τα φρύδια σας

Δύο πράγματα πρώτα: Μην τα μαδάτε υπερβολικά και γεμίστε τα φρύδια σας με μια απόχρωση που είναι ελαφρώς πιο σκούρα από τα μαλλιά σας αν είστε ξανθιά και ελαφρώς πιο ανοιχτόχρωμα από τα μαλλιά σας εάν είστε μελαχρινή.

Τα πιο γεμάτα φρύδια σας κάνουν να φαίνεστε νεότεροι, αλλά μην τα αφήσετε να αγριέψουν! Τραβήξτε τα αδέσποτα και στη συνέχεια τονίστε κάτω από την καμάρα και πάνω από την ουρά με μια ματ απόχρωση που είναι μόλις μία ή δύο αποχρώσεις πιο ανοιχτή από τον τόνο του δέρματός σας. Αυτό δίνει μια ανεβασμένη όψη στην περιοχή που κανείς δεν θα μπορεί να ξεχωρίσει εφόσον είναι καλά αναμεμειγμένη. Απλώς θα νομίζουν ότι φαίνεσαι νεότερος και πιο ξεκούραστος.

Καλύπτουμε τις σακούλες των ματιών

Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να  ταμπονάρετε το καλυπτικό σας και να το βοηθήσετε να απορροφηθεί.

Εάν η προετοιμασία  σας προκαλεί νευρικότητα, δοκιμάστε να κρατήσετε κουτάλια στο ψυγείο ή, αν βιάζεστε, στην κατάψυξη. Κρατήστε τα κρύα κουτάλια μέχρι τις σακούλες κάτω από τα μάτια σας για λίγα λεπτά για να μειώσετε την όψη του πρηξίματος πριν εφαρμόσετε το μακιγιάζ σας.

Τα χείλη σας
Χρησιμοποιήστε Liner
Το Liner μπορεί να βοηθήσει το κραγιόν σας να παραμείνει στα χείλη σας όταν το χρειάζεστε για να διαρκέσει λίγο περισσότερο από το συνηθισμένο, αλλά είναι επίσης εκεί για να παρέχει ένα φράγμα που κρατά το κραγιόν σας (και την πιο κρεμώδη υφή του) στα χείλη σας και μακριά από τυχόν λεπτές γραμμές .

Μια διαφανής επένδυση  είναι αρκετά ευέλικτη ώστε να λειτουργεί με οποιοδήποτε χρώμα χειλιών επιλέξετε, επομένως δεν χρειάζεται να έχετε μια τσάντα  γεμάτη μακιγιάζ θα σας εξοικονομήσει έναν τόνο χώρου και χρημάτων.

Γυαλιστερό κραγιόν
Τα ματ κραγιόν τείνουν να στεγνώνουν και καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν, τα χείλη τους τείνουν να στεγνώνουν, να χάνουν όγκο και να αναπτύσσουν μικροσκοπικές γραμμές που μπορεί να επιδεινωθούν από τις ματ φόρμουλες. Ωστόσο, το μόνο που χρειάζεσαι πραγματικά είναι μια φόρμουλα κραγιόν ή gloss που αντανακλά το φως, δίνοντας την ψευδαίσθηση των πιο λείων και πιο γεμάτων χειλιών.

Χρησιμοποιήστε Lip Plumpers
Εάν θέλετε να φτάσετε σε εξειδικευμένα φουσκώματα χειλιών και το τσίμπημα δεν σας ενοχλεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετεειδικά καλλυντικά . Από φαρμακεία μέχρι πολυκαταστήματα, μπορείτε να βρείτε προιόντα χειλιών που φουσκώνουν τα χείλη που χρησιμοποιούν έλαια μέντας ή κανέλας για να αυξήσουν τη ροή του αίματος στα χείλη σας και να τα διογκώσουν. Μερικά από αυτά περιέχουν συστατικά που προσελκύουν υγρασία στα χείλη (ή τουλάχιστον εμποδίζουν αυτό που υπάρχει ήδη να διαφύγει). Αυτό γεμίζει τις γραμμές και συνήθως προσθέτει λάμψη επίσης.

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr