Ντεκολτέ: πως θα γίνει αψεγάδιαστο με φυσικά προϊόντα στο σπίτι.

Ντεκολτέ: πως θα γίνει αψεγάδιαστο με φυσικά προϊόντα στο σπίτι.

Τα προβλήματα του ντεκολτέ και πώς να τα αντιμετωπίσετε

Όταν μιλάμε για θηλυκότητα, σίγουρα το μυαλό μας πηγαίνει στο πιο αισθησιακό σημείο του γυναικείου κορμιού και δεν είναι άλλο από το ντεκολτέ και το στητό στήθος.

Τι κάνουμε όμως όταν ο χρόνος και οι συνθήκες έρχονται και αφήνουν τα σημάδια τους; Τότε καλό θα ήταν να στραφούμε όπως πάντα άλλωστε στην καλύτερη, λιγότερο επώδυνη για την τσέπη μας, αλλά και φυσική λύση!

Ραγάδες

Είναι «ανοίγματα» του δέρματος που οφείλονται στο υπερβολικό τέντωμα του. Εμφανίζονται συνήθως στο μεγάλο στήθος, αλλά και στο νεανικό, στη φάση της ανάπτυξής του ή λόγω της απότομης διόγκωσής του (π.χ. στην εγκυμοσύνη).

Κηλίδες

Εμφανίζονται στην περιοχή του ντεκολτέ και αποτελούν σημάδια φωτογήρανσης. Το ντεκολτέ μας συνήθως μένει ακάλυπτο από ρούχα και έτσι εκτίθεται συχνά στον ήλιο.

Χαλάρωση

Με το πέρασμα του χρόνου, το δέρμα του στήθους μπορεί να χαλαρώσει (κάποιες φορές πολύ πιο εύκολα από αυτό του προσώπου), λόγω του βάρους που συγκρατεί. Όσο πιο μεγάλο είναι το στήθος, τόσο πιο εύκολα μπορεί να προκύψει χαλάρωση.

Πώς να τα αντιμετωπίσετε

Ραγάδες

Η καθημερινή ενυδάτωση της επιδερμίδας με κυκλικές και ανοδικές κινήσεις, ώστε να διατηρείται ελαστική. H εφαρμογή μιας κρέμας ή θεραπείας ενάντια στις ραγάδες από την αρχή της δημιουργίας τους και ενώ είναι ακόμη κόκκινες. H αποφυγή, επίσης, των μεγάλων αυξομειώσεων του βάρους.

Εναλλακτική θεραπεία

Σε 50 ml ουδέτερη κρέμα ή κρέμα βάσης προσθέτουμε τις εξής ποσότητες αιθέριων ελαίων: 3 σταγόνες καρότο, 5 σταγόνες μύρο, 4 σταγόνες σανδαλόξυλο και 3 σταγόνες αχιλλέα. Τη χρησιμοποιούμε τοπικά 1-2 φορές την ημέρα.

Τα φυσικά συστατικά
Μύρο: Βαθιά ανάπλαση.
Τριαντάφυλλο: Αναπλάθει και αναγεννά τα κύτταρα.
Aloe vera: Επουλώνει και αναπλάθει.
Γεράνι: Βαθιά ενυδατικό, αναπλαστικό, επουλωτικό.

Χαλάρωση

Θα βοηθήσει: Το νερό, όταν κάνετε μπάνιο ή ντους, να μην είναι πολύ ζεστό, αλλά χλιαρό. Φροντίστε στο τέλος να ρίχνετε με τη δύναμη του ντους χλιαρό προς κρύο νερό στο στήθος σας, κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Είναι μια συνήθεια που θα τονώνει καθημερινά το δέρμα σας.

Εναλλακτική θεραπεία

Σε 30 ml λάδι βάσης νυχτολούλουδο προσθέτουμε τις εξής ποσότητες αιθέριων ελαίων: 5 σταγόνες νερολί, 6 σταγόνες μελισσόχορτο και 6 σταγόνες λεμόνι. Tη χρησιμοποιούμε τοπικά 1-2 φορές την ημέρα για πιο σφιχτή επιδερμίδα.

Τα φυσικά συστατικά
Λεμόνι: Τονώνει και αναζωογονεί.
Nερολί: Αναπλαστικό, ενυδατικό.
Juniper: Μονωτικό, συσφιγκτικό.
Διάφορες φυτικές πρωτεΐνες (π.χ. αμυγδάλου) : Aναπλαστικές, ενισχυτικές των ιστών του δέρματος.

Kηλίδες
Να απλώνετε καθημερινά το αντιηλιακό του προσώπου σας και στο ντεκολτέ, που μένει ακάλυπτο από τα ρούχα. Μη βάζετε άρωμα στο σημείο αυτό αν πρόκειται να εκτεθείτε στον ήλιο.

Εναλλακτική θεραπεία

Σε 20 ml αλοιφή καμφοράς (θα τη βρείτε στα φαρμακεία) προσθέτουμε 10 ml λάδι αχιλλέας και 25 ml λανολίνη, τα ανακατεύουμε και στο τέλος ρίχνουμε 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού ή περγαμόντου (χωρίς περγαπτένιο). Tη χρησιμοποιούμε τοπικά 1-2 φορές τη μέρα.

Τα φυσικά συστατικά
Aχιλλέα: Αποχρωματίζει.
Λεμόνι: Αποχρωματίζει και λευκαίνει.
Περγαμόντο (χωρίς περγαπτένιο) : Αποχρωματίζει.

Λάδι νυχτολούλουδο καταπολεμά τις ρυτίδες

Φυτική βάση κρέμας για να φτιάχνεις τα δικά σου καλλυντικά

Αιθέριο Έλαιο Μύρο. Για την αποκατάσταση φθοράς.

Αχιλλέας έλαιο. Για πανάδες-μελανές κηλίδες σε χέρια και πρόσωπο

Νερό μύρου. Για κουρασμένα δέρματα. Καταπολεμά το πρήξιμο βλεφάρων.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr