Δεν έχεις καλλυντικά; Μία αλόη αρκεί

Δεν έχεις καλλυντικά; Μία αλόη αρκεί

Οι μοναδικές ιδιότητες της αλόης

Αλόη, ένα ευεργετικό φυτό.

Πολλές εταιρείες ομορφιάς την χρησιμοποιούν σε προϊόντα ανακούφισης από τον ήλιο αλλά και απολέπισης ή ενυδάτωσης σώματος και προσώπου. Μετά από την εφαρμογή αλόης, η ξηρότητα ή η ερυθρότητα που μπορεί να υπάρχει στο δέρμα αντιμετωπίζεται άμεσα.

Eίναι πλούσια σε βιταμίνες. Συγκεκριμένα, έχει πολυσακχαρίτες που της επιτρέπουν να δημιουργήσει ένα προστατευτικό φράγμα στο δέρμα. Επιπλέον, διαθέτει φυτοστερόλες που βοηθούν στην καταπράϋνση του κνησμού και του ερεθισμού, ενώ, παράλληλα, παρέχει προστασία για την πρόληψη της επιδερμικής απώλειας νερού.

Το τζελ της αλόης έχει βιοδραστικές ενώσεις που είναι πλούσιες σε βιταμίνες A, B, C, D και E καθώς και μέταλλα όπως το μαγνήσιο, το κάλιο και ο ψευδάργυρος.

Η αλόη είναι ιδανική για ηλιακό έγκαυμα ή ερεθισμένο δέρμα.
Το τζελ της αλόης διαθέτει ιδιότητες ψύξης που μπορούν να καταπραΰνουν το δέρμα που έχει εκτεθεί στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Γενικότερα, όμως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του ερεθισμού και των φλεγμονών του δέρματος, όπως η ακμή και το έκζεμα.

Η αλόη είναι ιδανική για περιποίηση δέρματος
Αν έχετε ένα φυτό αλόης στο σπίτι, οι DIY δυνατότητες είναι ατελείωτες. Διπλώστε το φύλλο αλόης και απλώστε το διαυγές τζελ απευθείας στο πρόσωπο ως μάσκα. Εξάγετε το τζελ και φτιάξτε το δικό σας scrub, επιλέγοντας τους κόκκους που προτιμάτε-ζάχαρη, αλάτι-και ελαιόλαδο.

Aloe Vera ice cubes
Γεμίστε μία θήκη για παγάκια, με τζελ αλόης και τοποθετήστε τη στην κατάψυξη. Στη συνέχεια, όποτε, χρειάζεστε κάτι παγωμένο, ανακουφιστικό, μπορείτε εύκολα να το πιάσετε και να το τρίψετε στην περιοχή της φλεγμονής. Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τζελ ακόμα και για να ξυριστείτε. Λόγω της σύστασης τζελ, θα «αγκαλιάσει το δέρμα όμορφα», έτσι ώστε το ξυράφι να μην προκαλέσει ερεθισμό.

Η αλόη είναι το τέλειο serum-ορός
Επειδή η αλόη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως serum. Εφαρμόστε την στο πρόσωπο μετά τον καθαρισμό και μετά συνεχίστε με μια ενυδατική κρέμα.

www.bovary.gr

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr