Γιατί να χρησιμοποιήσετε μέλι στο πρόσωπό

Γιατί να χρησιμοποιήσετε μέλι στο πρόσωπό

Τα οφέλη του μελιού στο πρόσωπο

Πέρα από τη μαγειρική του χρήση, το μέλι έχει πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες που το καθιστούν ένα πολύ χρήσιμο συστατικό για τη φροντίδα του δέρματος και ιδιαίτερα του δέρματος του προσώπου.

Έτσι, μπορούμε να δούμε τη χρήση του μελιού ως βασικό συστατικό σε πολλά καλλυντικά προϊόντα, όπως κρέμες, τζελ ή σαμπουάν. Αυτό οφείλεται στην τεράστια ευελιξία του, η οποία καθιστά εύκολη την ενσωμάτωση αυτού του συστατικού σε οποιαδήποτε ρουτίνα ομορφιάς.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε μέλι στο πρόσωπό σας
Χωρίς αμφιβολία, εκτός από ένα εξαιρετικό φυσικό γλυκαντικό , το μέλι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως φυσική θεραπεία για τη θεραπεία παθήσεων του προσώπου, όπως ξηροδερμία, φλεγμονές ή ακόμα και για την επούλωση ουλών.

Περισσότερα από 300 φυσικά συστατικά, που διευκολύνουν τη χρήση του σε όλους τους τύπους δέρματος
Πλούσιο σε βιταμίνη Β, ασβέστιο, ψευδάργυρο, κάλιο και σίδηρο
Φυσικό αντιφλεγμονώδες, αντιοξειδωτικό, αντιβακτηριακό και αντισηπτικό προϊόν
Ενζυμική δραστηριότητα που ενισχύει τη φωτεινότητα του δέρματος

Οι ιδιότητες του μελιού στο πρόσωπο
Γνωρίζετε τις πολλές χρήσεις του μελιού στο πρόσωπο;

Καθημερινό καθαριστικό δέρματος
Χάρη στις πολυάριθμες αντιοξειδωτικές, αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες, το μέλι είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχος για το άνοιγμα των πόρων και τον καθαρισμό του δέρματος σε βάθος.

Έτσι, χάρη στα φυσικά του ένζυμα, καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα του προσώπου αφήνοντάς την αμόλυντη.

Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πρόσωπο, για να ανοίξει τους πόρους και να εξαφανίσει τα υπάρχοντα μαύρα στίγματα. την ίδια στιγμή που έχουμε ένα υγιές και ενυδατωμένο δέρμα.

Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να προσθέσετε αυτό το φυσικό γλυκαντικό στην ενυδατική  κρέμα ή να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε μια φυσική μάσκα. Στην περίπτωση που κάνουμε μάσκα, απλά πρέπει να τα αφήσουμε για λίγα λεπτά και να τα ξεπλύνουμε με άφθονο χλιαρό νερό.

Φυσική ενυδατική κρέμα
Χωρίς αμφιβολία, ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του μελιού στο πρόσωπο. Λειτουργεί ως προστατευτικός φραγμός για το δέρμα, διατηρώντας το ενυδατωμένο ανά πάσα στιγμή.

Αυτό οφείλεται στις πολυάριθμες βιταμίνες και τα μέταλλα του, που διευκολύνουν τη βαθιά ενυδάτωση, η οποία εισχωρεί στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος.

Στην περίπτωση του ξηρού δέρματος, το διατηρεί ενυδατωμένο. ενώ σε λιπαρές επιδερμίδες διευκολύνει την ισορροπία του. Έτσι, η υφή και η πυκνότητα του μελιού είναι το κλειδί για την ενυδάτωση  και την παροχή λείας και ζουμερής υφής.

Το μέλι ως φυσικό απολεπιστικό προσώπου
Η αλήθεια είναι ότι το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο πρόσωπο ως φυσικό απολεπιστικό. Έτσι, εξαφανίζει τα νεκρά κύτταρα, ενώ παράλληλα προσφέρει μια επιπλέον φωτεινότητα στο πρόσωπο.

Είναι ένα συστατικό που απολεπίζει απαλά το δέρμα, ανακουφίζοντας πιθανούς ερεθισμούς ή δερματικές παθήσεις.

Για να φτιάξουμε ένα scrub προσώπου με μέλι, πρέπει απλώς να συνδυάσουμε αυτό το συστατικό με ζάχαρη και να το εφαρμόσουμε στο δέρμα. Κάνουμε δυναμικό μασάζ και το αφήνουμε να δράσει για λίγα λεπτά και μετά θα το αφαιρέσουμε με άφθονο χλιαρό νερό.

Σε αντίθεση με τα τεχνητά scrub που μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα, ένα scrub με βάση το μέλι θα αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα, ενώ θα προσθέσει επιπλέον ενυδάτωση και λάμψη στο δέρμα.

Καταπολεμήστε τις ατέλειες του προσώπου
Μια άλλη από τις πιο εμφανείς χρήσεις του μελιού στο πρόσωπο σχετίζεται με τη θεραπεία κηλίδων, όπως σπυράκια, κηλίδες και σκιές ή ουλές.

Λόγω των αντιφλεγμονωδών επιδράσεων ,  βοηθά στον έλεγχο των επιπέδων σμήγματος στο δέρμα, το οποίο μειώνει τα σπυράκια και τις κηλίδες.

Επιπλέον, το μέλι στο πρόσωπο διευκολύνει την αφαίρεση των υπαρχόντων κηλίδων και ουλών που οφείλονται στην ακμή.

Είναι αναμφίβολα ένα συστατικό με μεγάλες αντισηπτικές και ενυδατικές ιδιότητες, που συμβάλλει στην εξάλειψη των ουλών. διατηρώντας παράλληλα το δέρμα υγιές και λαμπερό.

Έτσι, επανορθώνει τις βλάβες στο δέρμα του προσώπου με φυσικό τρόπο, μειώνοντας τη φλεγμονή και αναγεννώντας το γρήγορα.

Από την άλλη, το μέλι είναι ένας από τους καλύτερους συμμάχους για την αντιμετώπιση των εγκαυμάτων στο πρόσωπο.

Διευκολύνει τη θεραπεία εγκαυμάτων μειώνοντας τη φλεγμονή. το οποίο, με τη σειρά του, προάγει την έντονη θρέψη των ιστών.

Καταπολεμήστε τη γήρανση
Γνωρίζατε ότι το μέλι στο πρόσωπο είναι επίσης χρήσιμο για την εξάλειψη των ρυτίδων και την ομαλοποίηση των γραμμών έκφρασης;

Μπορείτε να φτιάξετε μια μάσκα προσώπου με αυτό το συστατικό, που θα αυξήσει την ελαστικότητα του δέρματος. Έτσι, το πρόσωπο θα δείχνει πολύ πιο λαμπερό και απολαυστικά ελαστικό.

www.maeshoney.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr