Κι όμως! Οι μπανάνες μπορούν να «κάψουν» το λίπος στην κοιλιά

Κι όμως! Οι μπανάνες μπορούν να «κάψουν» το λίπος στην κοιλιά

Σύμφωνα με τους ειδικούς της Mayo Clinic, οι μπανάνες είναι μια από τις καλύτερες τροφές όταν θέλουμε να «κάψουμε» γρήγορα το λίπος στην κοιλιά
Κι όμως! Οι μπανάνες μπορούν να «κάψουν» το λίπος στην κοιλιά | vita.gr

Ενσωματώνοντας τις μπανάνες στο εβδομαδιαίο μενού σας θα μπορούσατε να «κάψετε» πιο γρήγορα το λίπος στην κοιλιά, λένε οι ειδικοί της Mayo Clinic. Τα νέα είναι εκπληκτικά, αφού οι μπανάνες αποτελούν ένα νόστιμο και χορταστικό φρούτο, που το βρίσκουμε σε σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές και μανάβικα όλο το χρόνο.

Δείτε έξι επιστημονικά αποδεδειγμένους τρόπους με τους οποίους οι μπανάνες μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε το ανεπιθύμητο λίπος στην κοιλιά, πετυχαίνοντας πιο γρήγορα τους fitness στόχους σας:

 

1 Αυξάνουν τη χλωρίδα του εντέρου μας
Η ισορροπία της εσωτερικής χλωρίδας μπορεί να προετοιμάσει σωστά το σώμα για το «ταξίδι» της απώλειας βάρους. Χάρη στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε πρεβιοτικές ίνες, οι μπανάνες έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν τον αριθμό των bifidobacteria στο έντερο. Η έρευνα δείχνει ότι τα υγιή επίπεδα των bifidobacteria μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους και να βελτιώσουν τη μεταβολική υγεία.

2 Μπορούν να περιορίσουν τις λιγούρες
Όταν εργάζεστε ή ζείτε σε ένα αγχωτικό περιβάλλον τα επίπεδα κορτιζόλης σας είναι υψηλά, γεγονός που σας κάνει να λαχταράτε φαγητό με πολλή ζάχαρη. Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι αρχίζουν να παίρνουν βάρος και να τρώνε ανεξέλεγκτα γλυκά και καραμέλες. Χάρη στα υψηλά επίπεδα μαγνησίου που έχουν οι μπανάνες, προλαμβάνουν τις λιγούρες του άγχους και να σας κάνουν να αισθάνεστε χορτάτοι.

3 Αυξάνουν την πρόσληψη φυτικών ινών
Είναι γνωστό πως οι φυτικές ίνες μπορούν να μας βοηθήσουν να χάσουμε κιλά, καθώς χωνεύονται αργά ενισχύοντας το αίσθημα της πληρότητας. Οι μπανάνες αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών ινών. Επιπλέον, κάθε μπανάνα περιέχει υψηλή ποσότητα φυτικών ινών σε σύγκριση με τον αριθμό των θερμίδων της.

4 Βελτιώνουν την αντίσταση στην ινσουλίνη
Ενώ είναι αλήθεια πως αν θέλετε να αδυνατίσετε πρέπει να περιορίσετε την κατανάλωση υδατανθράκων, η ποσότητα ζάχαρης που έχει μια μπανάνα μπορεί να βελτιώσει την αντίσταση του οργανισμού σας στην ινσουλίνη (σε άτομα που κάνουν δίαιτα και ΔΕΝ έχουν διαβήτη). Οι μπανάνες αποτελούν εξαιρετική πηγή ανθεκτικού αμύλου, βοηθώντας το σώμα σας να επεξεργάζεται τη γλυκόζη πιο αποτελεσματικά. Με τον τρόπο αυτό, μπορούν να σας βοηθήσουν να προλάβετε τα υπογλυκαιμικά επεισόδια και να πετύχετε την διατροφική ισορροπία που χρειάζεστε για να χάσετε το λίπος στην κοιλιά.

5 Διευκολύνουν το πρόγραμμα άσκησής μας
Τίποτα δεν μπορεί να «κάψει» το λίπος στην κοιλιά όπως το κατάλληλο σύνολο σωματικών ασκήσεων, αλλά αν δεν τροφοδοτούμε το σώμα μας με ό,τι χρειάζεται, οι προσπάθειές μας μπορεί να είναι μάταιες. Για παράδειγμα, μια σκληρή προπόνηση οδηγεί σε απώλεια ηλεκτρολυτών, προκαλώντας μυϊκές κράμπες. Χάρη στο κάλιο που περιέχουν, οι μπανάνες μπορούν να βοηθήσουν το σώμα σας να εξισορροπήσει αυτή την απώλεια, διασφαλίζοντας ότι θα συνεχίσετε απρόσκοπτα τη fitness ρουτίνα σας.

6 Μειώνουν την απορρόφηση της ζάχαρης
Ενώ οι κίτρινες μπανάνες παρέχουν ορισμένα οφέλη, οι άγουρες μπανάνες είναι αυτό που χρειάζεστε για μια επίπεδη κοιλιά, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε ανθεκτικό άμυλο και τη χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Τα ανθεκτικά άμυλα βοηθούν στον έλεγχο του μεταβολισμού των υδατανθράκων, βελτιώνοντας τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και συμβάλλουν στην υγεία του πεπτικού συστήματος, καθώς τροφοδοτούν τα καλά βακτήρια στο έντερό μας. Οι πράσινες μπανάνες μπορεί να είναι αρκετά πικρές και σίγουρα λιγότερο γλυκές, αλλά και οι δύο περιέχουν την ίδια ποσότητα βιταμινών και μετάλλων.

www.vita.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr