Συμβουλές απώλειας βάρους: 8 σπιτικές θεραπείες για να χάσετε πολλά κιλά φυσικά

Συμβουλές απώλειας βάρους: 8 σπιτικές θεραπείες για να χάσετε πολλά κιλά φυσικά

Αν παλεύετε να απαλλαγείτε από ενοχλητικά κιλά, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σαρώσετε την κουζίνα σας για μερικά εύκολα διαθέσιμα συστατικά που θα κάνουν το ταξίδι για την απώλεια βάρους, πιο ομαλό. Ακολουθούν μερικές γρήγορες συμβουλές για να χάσετε βάρος φυσικά.

Το ταξίδι αδυνατίσματος ενός ατόμου είναι γεμάτο σκαμπανεβάσματα και μερικές φορές είναι ένας αγώνας για να απαλλαγεί από το επίμονο λίπος. Η Αγιουρβέδα μπορεί να σας σώσει, καθώς δεν υπάρχει έλλειψη συστατικών στην κουζίνα σας από κανέλα, μέλι έως λεμόνι που μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος με βιώσιμο τρόπο. Ο ειδικός της Αγιουρβέδα Dr Dixa Bhavsar προτείνει αποτελεσματικές θεραπείες για να κάψετε λίπος.

Ζεστό νερό: Διεισδύει βαθύτερα στους λιπώδεις ιστούς και βοηθά στο γρήγορο λιώσιμο του λίπους. Βελτιώνει επίσης το agni (μεταβολισμό)

Κανέλα: Το φυσικό μπαχαρικό βελτιώνει την πέψη, μειώνει τα επίπεδα σακχάρου, τη χοληστερόλη και καίει το λίπος. Είναι καλύτερο να τα καταναλώσετε  μια πρέζα κανέλας με 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και με άδειο στομάχι. 

Πράσινο τσάι: Ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι είναι το μόνο που χρειάζεται για να ενισχύσετε την απώλεια λίπους σας. 

Λεμόνι: Η πιο διάσημη φυσική θεραπεία απώλειας βάρους που πραγματικά λειτουργεί, αλλά πρέπει να αποφεύγεται από άτομα με πόνο στις αρθρώσεις και υπεροξύτητα. Για άλλους, ένα λεμόνι με ζεστό νερό με άδειο στομάχι λειτουργεί εξαιρετικά καλά. 

Μαύρο πιπέρι: Μια δόση μαύρου πιπεριού με λεμονόνερο το πρωί, σας βοηθά να χάσετε βάρος γρήγορα. 

Amla: Το ιδανικό φρούτο για όλες τις διαταραχές από την παχυσαρκία, τον θυρεοειδή μέχρι τον διαβήτη και τη δυσκοιλιότητα. Η ξινή γεύση του βοηθά στην επιτάχυνση της απώλειας λίπους. 

Triphala: 1 κουταλάκι του γλυκού με ζεστό νερό πριν τον ύπνο ξεπλένει τις τοξίνες και καθαρίζει το σύστημά μας 

Μέλι: Είναι καλύτερο να αφαιρέσετε το περιττό λίπος καθώς είναι ξηρό και ζεστό στη φύση. Δεν πρέπει ποτέ να το έχετε σε ζεστό νερό. Το χλιαρό νερό είναι τέλειο. 

Τι είναι το Triphala:

Το Triphala χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική της Αγιουρβέδα από την αρχαιότητα ως θεραπεία πολλαπλών χρήσεων για συμπτώματα που κυμαίνονται από παθήσεις του στομάχου έως οδοντικές κοιλότητες. Πιστεύεται επίσης ότι προάγει τη μακροζωία και τη γενική υγεία.

Θεωρείται πολυβοτανικό φάρμακο, που σημαίνει ότι αποτελείται από πολλά διαφορετικά φαρμακευτικά βότανα.

Τα πολυβοτανικά σκευάσματα χρησιμοποιούνται ευρέως στην ιατρική της Αγιουρβέδα, ένα παραδοσιακό σύστημα που δίνει έμφαση στην πρόληψη ασθενειών και στην προαγωγή της υγείας.

Πιστεύεται ότι ο συνδυασμός συνεργιστικών βοτάνων έχει ως αποτέλεσμα επιπλέον θεραπευτική δύναμη και είναι πιο ισχυρή θεραπεία από οποιοδήποτε συστατικό που λαμβάνεται μόνο του.

Τι είναι το Amla:

Γνωστό και ως ινδικό φραγκοστάφυλο, το amla είναι ένα είδος δέντρου που προέρχεται από την Ασία.

Το δέντρο είναι γνωστό για τους μικρούς πράσινους καρπούς του, οι οποίοι έχουν μια μοναδική γεύση που συχνά περιγράφεται ως ξινή, πικρή και στυφή.

Τα φρούτα Amla απολαμβάνονται συχνά τουρσί ή ζαχαρωμένα. Μερικές φορές πωλείται επίσης ως συμπλήρωμα σε σκόνη ή καταναλώνεται ως χυμός για έναν γρήγορο και βολικό τρόπο να συμπιέσετε μερικά επιπλέον θρεπτικά συστατικά στη διατροφή σας.

Ο χυμός Amla δεν είναι μόνο ευπροσάρμοστος και νόστιμος, αλλά και εξαιρετικά θρεπτικός και συνδέεται με ποικίλα οφέλη για την υγεία.

Αναφορές:

www.healthline.com

www.hindustantimes.com

Μίξη βοτάνων για το αδυνάτισμα. Επιτάχυνση μεταβολισμού.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr