Η συνταγή του καφέ μαύρης σοκολάτας για να στεγνώσεις.

Η συνταγή του καφέ μαύρης σοκολάτας για να στεγνώσεις.

Καφές και απώλεια βάρους.

Η καφεΐνη μπορεί να διεγείρει τον καφέ λιπώδη ιστό ή το λίπος στο σώμα και καίει θερμίδες, σύμφωνα με μια μελέτη του 2019 στο Scientific Reports . Ουσιαστικά, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση ενός φλιτζάνι καφέ αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό σε σημείο που εμφανίζεται δραστηριότητα του καφέ λιπώδους ιστού, οδηγώντας σε καύση λίπους και απώλεια βάρους.

Οι άνθρωποι που έπιναν τέσσερα φλιτζάνια καφέ με καφεΐνη την ημέρα είδαν μείωση του σωματικού λίπους , σύμφωνα με έρευνα του 2020 από ερευνητές του Χάρβαρντ που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition. Οι συγγραφείς της μελέτης εικάζουν ότι αυτό συμβαίνει επειδή η κατανάλωση καφέ αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό ενός ατόμου, πράγμα που σημαίνει περισσότερες θερμίδες που καίγονται.

Μαύρη σοκολάτα και απώλεια βάρους

Όταν καταναλώνεται, η μαύρη σοκολάτα ενεργοποιεί την παραγωγή ορμονών που κάνουν τον εγκέφαλό να πιστεύει ότι είμαστε.  Τρεις ορμόνες  ελέγχουν την όρεξή μας . Αυτές οι τρεις ορμόνες είναι η ινσουλίνη, η γκρελίνη και η λεπτίνη. Όλες παίζουν διαφορετικούς ρόλους. Όταν η γκρελίνη όμως παράγεται στο σώμα, αυξάνει την όρεξή. Όταν παράγεται η λεπτίνη μειώνει την όρεξή  ενώ η ινσουλίνη βοηθά στη μεταφορά της γλυκόζης από την κυκλοφορία του αίματος στα κύτταρα . Τα άτομα που είναι ανθεκτικά στην ινσουλίνη χάνουν την ικανότητα να αισθάνονται χορτάτοι.

Έγινε μια μελέτη στην Ολλανδία για να δείξει τις επιπτώσεις της μαύρης σοκολάτας σε αυτές τις ορμόνες. 12 γυναίκες συμμετείχαν σε δύο μελέτες διάρκειας 60 λεπτών. Στην πρώτη μελέτη 60 λεπτών, και στις 12 γυναίκες δόθηκε ένα μείγμα 100 γραμμαρίων σοκολάτας με 85% περιεκτικότητα σε κακάο και 12,5 γραμμάρια ζάχαρης.

Στη δεύτερη μελέτη, οι μισές γυναίκες μύριζαν μόνο τη σοκολάτα ενώ στις άλλες μισές δεν επιτρεπόταν καθόλου ούτε να την μυρίσουν.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όταν οι γυναίκες έτρωγαν τη σοκολάτα, είχαν μια αισθητή μείωση στα επίπεδα της ορμόνης γκρελίνης . Το ίδιο βίωσαν οι γυναίκες που μύρισαν τη σοκολάτα σε σύγκριση με εκείνες που δεν τη μύρισαν. Όσοι δεν μύρισαν είχαν το ίδιο επίπεδο ορμόνης γκρελίνης. Το να έχετε όμως μειωμένες ποσότητες γκρελίνης μεταφράζεται αυτομάτως σε μειωμένα επίπεδα όρεξης, με αποτέλεσμα να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες και συνεπώς απώλεια βάρους.

Καφές Μαύρης Σοκολάτας
Συνταγή καφέ με μαύρη σοκολάτα

Συστατικά

-1 φλιτζάνι/250 ml νερό
-½ κουταλάκι του γλυκού λιναρόσποροι (αλεσμένοι)
-¾ κουταλάκι του γλυκού μαύρη σοκολάτα (τριμμένη)
-1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο καφέ

Παρασκευή
Προσθέστε μαύρο καφέ και ζεστό νερό σε ένα φλιτζάνι.
Το ανακατεύουμε καλά, πριν προσθέσουμε τους λιναρόσπορους.
Ανακατεύουμε τα υλικά, πριν το ανακατέψουμε ή το “αλείψουμε” με μαύρη σοκολάτα.

 

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr