Η άσκηση – κλειδί για δυνατή πλάτη και σφιχτούς γλουτούς

Η άσκηση – κλειδί για δυνατή πλάτη και σφιχτούς γλουτούς

Όποια στιγμή και να εισέλθουμε σε μια αίθουσα γυμναστηρίου, μια είναι η άσκηση που θα παρατηρήσουμε ότι κάνουν όλοι: τα squats. Πέραν των ζουμερών γλουτών όμως, μια συγκεκριμένη παραλλαγή των squats προσφέρει πολλαπλά οφέλη

Αυτές οι ασκήσεις χαρίζουν δύναμη, εκρηκτικότητα, ευλυγισία και δυνατά οστά

Γλουτοί: 5 απλές ασκήσεις χωρίς να «καθίσετε κάτω απ’ τη μπάρα»

Το απόλυτο workout για σφιχτούς γλουτούς
Καμία ίσως άσκηση δεν πραγματοποιείται με τέτοιο ζήλο τα τελευταία χρόνια όσο τα squats. Πολλές βέβαια οι παραλλαγές τους και ο λόγος που έχουν λάβει τόσο μεγάλη δημοφιλία είναι πόσο θεαματικά μπορούν να μεταμορφώσουν και να σμιλεύσουν την περιοχή των γλουτών.

Τα kang squats μπορούν να σας προσφέρουν διπλάσια οφέλη απ’ ότι τα κανονικά squats, καθώς παράλληλα ενδυναμώνεται το κάτω μέρος του σώματος, οι μύες της πλάτης και ενεργοποιείται ο πυρήνας του σώματος, για καλύτερο συντονισμό και ισορροπία.

Η συγκεκριμένη άσκηση μπορεί να εκτελεστεί από αρχάριους και προχωρημένους χωρίς την επιπλέον προσθήκη βάρους. Εάν όμως επιθυμείτε μια περαιτέρω πρόκληση, μπορείτε να την εκτελέσετε σηκώνοντας μια μπάρα.

Πώς θα την εκτελέσετε σωστά

Σταθείτε με τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων. Διατηρήστε σταθερό τον πυρήνα σας και πλέξτε τα δάκτυλα πίσω από το κεφάλι.
Λυγίστε τα γόνατα και φέρτε το πάνω μέρος του κορμού περίπου σε παράλληλο ύψος με τα γόνατα, διατηρώντας όμως ίσια την πλάτη και ενεργό πυρήνα.
Στη συνέχεια χαμηλώστε τους γοφούς σας και σηκώστε το στήθος, ερχόμενοι σε βαθύ κάθισμα. Μπείτε βαθιά σε αυτή τη θέση όσο το επιτρέπει το σώμα σας.
Από αυτή τη θέση, τραβήξτε προς το πίσω μέρος και προς τα πάνω τους γλουτούς χαμηλώνοντας το στήθος σας προς τα εμπρός μέχρι ο κορμός σας να είναι παράλληλος με το έδαφος.
Τέλος, φέρτε τους γοφούς προς τα εμπρός, ενώ σηκώνετε το πάνω μέρος του σώματος, επιστρέφοντας στην αρχική θέση.
5 λόγοι για να τα επαναλάβετε τα kang squats κάθε μέρα

Δυναμώνουν τους γλουτούς και τους οπίσθιους μηριαίους

Μέσω της ενεργοποίησης των γλουτών και των οπίσθιων μηριαίων, τα πόδια αποκτούν περισσότερη δύναμη αλλά και γράμμωση, οδηγώντας σε καλύτερες επιδόσεις στο γυμναστήριο αλλά και σε καθημερινές κίνησεις, όπως το ανέβασμα μιας σκάλας.

Ενισχύονται και οι μύες της πλάτης

Εφόσον θα πρέπει να διατηρούμε την πλάτη ίσια χωρίς να καμπουριάζει για να αποφύγουμε κάποιο τραυματισμό, ενδυναμώνονται οι μύες στην περιοχή της πλάτης. Ειδικότερα, ενεργοποιείται ο πλατύς ραχιαίος μυς και οι μύες γύρω από την σπονδυλική στήλη.

Ενεργοποιείται ο πυρήνας

Ο λόγος είναι απλός: σε κάθε κίνηση του kang squat, για να εκτελεστεί σωστά, επιβάλλεται να έχουμε έναν ενεργό πυρήνα του σώματος. Αυτός είναι και ο τρόπος να διατηρούμε ίσια την πλάτη.

Βελτιώνει την τεχνική των squats

Επειδή οι κινήσεις στο κάτω μέρος του σώματος είναι ίδιες με αυτές που ακολουθούνται στα απλά squats, τα kang squat μπορούν να σας βοηθήσουν να τελειοποιήσετε την στάση του σώματος στην εκτέλεση των ασκήσεων.

Έχετε καλύτερη επίγνωση του σώματός σας

Η σωστή εκτέλεση του kang squat απαιτεί πολύ καλή συγκέντρωση, έτσι ώστε να επιτευχθεί ο καλός συγχρονισμός των κινήσεων. Συνεπώς, θα πρέπει να έχετε εστιασμένη την προσοχή σας μόνο στην εκτέλεση της κίνησης.

 

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr