Θεαματικά τέλεια αυτή η μάσκα για το πρόσωπο!

Θεαματικά τέλεια αυτή η μάσκα για το πρόσωπο!

DIY: Μάσκα ομορφιάς με κουρκουμά και μέλι

Ο λόγος που αυτή η DIY μάσκα προσφέρει τόσο τρελά εκπληκτικά αποτελέσματα είναι διπλός. Πρώτα και κύρια, το μέλι έχει φυσικές αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Είναι μια εξαιρετική θεραπεία στο σπίτι για μυκητιάσεις, ψωρίαση, ξηρό δέρμα, ακόμη και εγκαύματα λένε οι ειδικοί. Τότε μπαίνει στο παιχνίδι ο κουρκουμάς, ο οποίος είναι γεμάτος αντιοξειδωτικά.

Ο κουρκουμάς, από την άλλη πλευρά, έχει αξιολογηθεί για τη θεραπεία της ακμής, τη λάμψη των μαύρων κηλίδων στο δέρμα και τη θεραπεία των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Αν και αυτά τα συστατικά θα λειτουργήσουν για κάθε τύπο δέρματος, είναι ιδιαίτερα ιδανικό για άτομα με δέρμα με τάση ακμής καθώς μπορεί να ηρεμήσει τη φλεγμονή, να σκοτώσει τους μικροοργανισμούς στο δέρμα και να εξαφανίσει τα σκοτεινά σημεία.

Τι θα χρειαστείτε

½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά

1 κουταλιά της σούπας μέλι

Μερικές σταγόνες γάλα ή γιαούρτι

½ κουταλάκι του γλυκού αλόη βέρα (προαιρετικά)

1 κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο (προαιρετικά)

1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο (προαιρετικά)

Η προετοιμασία αυτής της μάσκας προσώπου στο σπίτι είναι γελοία απλή. Αρχικά, θα αναμίξετε το μέλι και τον κουρκουμά μαζί. Στη συνέχεια, συνιστούμε να προσθέσετε λίγο γάλα ή γιαούρτι για να αποτρέψετε τον κουρκουμά να λερώσει το δέρμα σας. Μη διστάσετε να προσθέσετε αλόη βέρα για να καταπραΰνει την ερυθρότητα, αμυγδαλέλαιο, για να διευκολύνει τον ερεθισμό ή ροδόνερο για επιπλέον ώθηση ενυδάτωσης. Μόλις το μείγμα σας είναι έτοιμο, απλώστε ένα λεπτό στρώμα μάσκας σε καθαρό, στεγνό δέρμα. Αφήστε το να καθίσει για 10 έως 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό ή λάδι καθαρισμού.

marymary.gr/

 

Λάδι κουρκουμά η κουρκουμέλαιο. Το θεραπευτικό!

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr