Η ιδανική μάσκα με άργιλο για κάθε τύπο επιδερμίδας

Η ιδανική μάσκα με άργιλο για κάθε τύπο επιδερμίδας

Φτιάξε εύκολα τη δική σου μάσκα ομορφιάς με βασικό συστατικό την άργιλο.

Όταν πρόκειται για τη φροντίδα του προσώπου, μία μάσκα με άργιλο μπορεί να είναι απάντηση κάθε ανάγκη της επιδερμίδας. Οι μάσκες αργίλου καταπραΰνουν το δέρμα και απομακρύνουν το υπερβολικό σμήγμα, καθιστώντας τες εξαιρετικές για λιπαρές επιδερμίδες. Με την προσθήκη κάποιου ενυδατικού ελαίου και οι ξηροί τύποι δέρματος μπορούν να επωφεληθούν από την ισχυρή αποτοξίνωση.

Η πιο βασική συνταγή περιλαμβάνει ανάμειξη σκόνης αργίλου και νερού, αλλά υπάρχουν επιπλέον συστατικά που θα αναβαθμίσουν κάθε σπιτική μάσκα με άργιλο.

Καταπραϋντική μάσκα με πράσινη άργιλο για λιπαρό δέρμα ή επιδερμίδα με φλεγμονές
Η πράσινη άργιλος απορροφά το περίσσιο σμήγμα και αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα από τις εξωτερικές στοιβάδες. Το τζελ αλόης και το ροδόνερο είναι δροσιστικά, καταπραϋντικά συστατικά που κάνουν αυτή τη μάσκα ιδανική για κάθε φλεγμονή ή ερυθρότητα.

Υλικά

1½ κ.γ. πράσινη άργιλος
½ κ.γ. άργιλος καολίνης
1 ½ κ.σ. τζελ αλόης βέρα
1 κ.σ. ροδόνερο
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου ή ένα αιθέριο έλαιο που βοηθά την ακμή (προαιρετικό)
Εκτέλεση

Ανακάτεψε τις άργιλους σε ένα γυάλινο μπολ. Πρόσθεσε το τζελ αλόης βέρα, το ροδόνερο και οποιαδήποτε άλλο έλαιο και ανακάτεψε. Εφάρμοσε στο δέρμα και άφησέ τη να δράσει για 10-20 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσει. Ξέπλυνε με μια ζεστή, νωπή πετσέτα.

Tip: Αν φτιάξεις περισσότερη μάσκα από αυτή που χρειάζεσαι, αποθήκευσέ την σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Οι μάσκες με βάση το νερό θα διαρκέσουν έως και μία εβδομάδα και οι μάσκες με βάση το λάδι θα διαρκέσουν έως και έναν μήνα.

Μάσκα αργίλου με μέλι για δέρμα με τάση ακμής
Το μέλι είναι αντιμικροβιακό και φυσικό υγραντικό, γεγονός που το καθιστά εξαιρετικό συστατικό για τη συγκράτηση υγρασίας στο δέρμα, ενώ σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν ακμή. Επίσης ξεπλένεται εύκολα μόνο με νερό.

Υλικά

Πράσινη άργιλος
1 κ.γ. μέλι
Νερό για λιπαρό δέρμα, γάλα για μεικτό δέρμα ή λάδι jojoba για ξηρό δέρμα
Εκτέλεση

Ανάμειξε δύο μέρη υγρού σε ένα μέρος αργίλου. Πρόσθεσε λίγο μέλι και ανάμειξε καλά. Εάν η μάσκα είναι πολύ στεγνή, πρόσθεσε λίγο περισσότερο υγρό. Εφάρμοσε τη μάσκα και άφησέ τη να δράσει για περίπου 15 λεπτά. Αφαίρεσε τη μάσκα με μια ζεστή, νωπή πετσέτα.

Tip: Απόφυγε να ανακατέψεις τη μάσκα με μεταλλικά εργαλεία ή σε μεταλλικά μπολ και προτίμησε το ξύλο ή το γυαλί. Ορισμένοι τύποι αργίλου μπορούν να αντιδράσουν στο μέταλλο και αυτό θα μειώσει τις καθαριστικές ιδιότητες του.

Μάσκα αργίλου για ξηρό δέρμα
Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να επωφεληθείς από τα καθαριστικά οφέλη της αργίλου, αλλά να διατηρήσεις (ή ακόμα και να βελτιώσεις!) τα επίπεδα υγρασίας του δέρματός σου. Το έλαιο βερίκοκου περιέχει, επίσης, αντιοξειδωτικά που επιταχύνουν την κυτταρική επούλωση.

Υλικά

1 κ.σ. πράσινη άργιλος
1 κ.γ. έλαιο από κουκούτσι βερίκοκου
3 σταγόνες αιθέριο έλαιο palmarosa
Εκτέλεση

Ανακάτεψε τα έλαια και στη συνέχεια πρόσθεσέ τα στην άργιλο, προσθέτοντας και μερικές σταγόνες νερό, εάν χρειάζεται.
Ανάμειξε καλά μέχρι να ενωθούν, φροντίζοντας να γαλακτωματοποιηθεί το λάδι και το νερό. Πρόσθεσε περισσότερο νερό εάν χρειάζεται για να δώσεις στη μάσκα μια συνοχή που να μπορεί να απλωθεί. Εφάρμοσε μια ομοιόμορφη στρώση της μάσκας στο πρόσωπό σου. Άφησέ τη να στεγνώσει για 10 λεπτά. Ξέπλυνε με μια ζεστή, νωπή πετσέτα.

Tip: Εάν πειραματίζεσαι με αιθέρια έλαια ή οποιοδήποτε συστατικό που δεν έχεις χρησιμοποιήσει πριν, ξεκίνα με ένα τεστ σε ένα μικρό σημείο του δέρματος, για να βεβαιωθείς ότι δεν έχεις αλλεργία ή άλλη δερματική ευαισθησία.

Μάσκα με άργιλο και ασπράδι αυγού για βαθύ καθαρισμό των πόρων
Το ασπράδι αυγού είναι στυπτικό και αντιβακτηριδιακό, γεγονός που σημαίνει ότι θα είναι υπέροχο να συνδυαστούν με άργιλο για να καθαρίσουν τους πόρους της επιδερμίδας.

Υλικά

1 ασπράδι αυγού
2 κ.σ. λευκή άργιλος μπεντονίτη
1 κουταλιά κορν φλάουρ
Εκτέλεση

Ανακάτεψε τα υλικά της μάσκας σε ένα μπολ. Άπλωσε ένα ομοιόμορφο στρώμα στο πρόσωπό σου και άφησέ το να στεγνώσει. Απομάκρυνε τη μάσκα με μια ζεστή, νωπή πετσέτα.

loveyourselfmagazine.com

Παλμαρόζα για τα γερασμένα δέρματα και την αντιμετώπιση του άγχους.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr