7 τρόποι για να καθυστερήσεις την περίοδό σου!

7 τρόποι για να καθυστερήσεις την περίοδό σου!

Σίγουρα υπάρχουν φορές που θέλουμε να καθυστερήσουμε την περίοδο μας εξαιτίας κάποιας ειδικής περίστασης ή διακοπών. Για να καθυστερήσετε την περίοδο υπάρχουν τόσο φυσικοί όσο και φαρμακευτικοί τρόποι που θα σας βοηθήσουν. Ποιοί είναι όμως οι φυσικοί τρόποι και ποιοί οι φαρμακευτικοί;

Τρόποι καθυστέρησης περιόδου
Φυσικοί
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν συγκεκριμένες έρευνες ή οριστικά στοιχεία που να αποδεικνύουν την επιτυχία των φυσικών θεραπειών. Όμως οι πιο κοινοί τρόποι που προτείνονται είναι:

1.Η κατανάλωση ορισμένων τροφών
Πολλές φορές Ακούγεται πως ορισμένες τροφές κυρίως εκείνες που περιέχουν βιταμίνη C όπως τα λεμόνια, κάλιο όπως οι μπανάνες και κάποια πικάντικα φαγητά μπορούν να καθυστερήσουν την περίοδο. Όμως παρόλο που η διατροφή σχετίζεται με την περίοδο της γυναίκας δεν υπάρχουν συγκεκριμένες έρευνες που να αποδεικνύουν τη χρησιμότητα κάποιου φαγητού για την καθυστέρηση της.

2. Τι γίνεται με το μηλόξυδο;
Άλλη μία πολύ γνωστή τακτική τι είναι η κατανάλωση μηλόξυδου την οποία προτείνουν πολλά παραδοσιακά γιατροσόφια. Και πάλι όμως δεν υπάρχουν έρευνες που να επιβεβαιώνουν την επίδραση του μηλόξυδου στην περίοδο.

3. Ο ρόλος της γυμναστικής
Η γυμναστική έχει αποδειχθεί πως έχει πολλά οφέλη κατά τη διάρκεια της περιόδου αφού μειώνει τις κράμπες και τους πόνους. Δεν επιδρά όμως και στον χρόνο που θα έρθει. Ορισμένες γυναίκες που ασκούνται υπερβολικά και ακολουθούν δίαιτες με πολύ χαμηλές θερμίδες μπορούν να καθυστερήσουν ή να διακόψουν την περίοδο τους αλλά αυτό δεν συστήνεται γιατί προκαλεί πολλά άλλα προβλήματα υγείας.

Φαρμακευτικοί τρόποι
Όπως είδαμε παραπάνω οι φυσικοί τρόποι δεν είναι ιδιαίτερα επιτυχής για την αποτροπή ή την καθυστέρηση της περιόδου. Η φαρμακευτική όμως αγωγή αποτελεί τον πιο σίγουρο τρόπο για να το πετύχετε.

4. Αντισυλληπτικά
Το αντισυλληπτικό χάπι μπορεί να καθυστερήσει είναι διακόψει την έμμηνο ρύση αλλά χρειάζεται λίγος χρόνος για να το συνηθίσει ο οργανισμός. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω των δύο ορμονών που περιέχονται της προγεστίνης και των οιστρογόνων. Βέβαια πριν πάρετε οποιοδήποτε αντισυλληπτικό χάπι θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε τα συστατικά του αντισυλληπτικού καθώς ένα μονοφασικό χάπι (που περιέχει έναν συνδυασμό ορμονών) την έχει λιγότερη αιμορραγία, από ένα πολυφασικό χάπι (περιέχει δύο με τρεις διαφορετικούς συνδυασμούς ορμονών).

5. Αντισυλληπτικά των 21 και 28 δισκίων
Οι συσκευασίες που περιέχουν 21 χάπια μπορούν να καταναλωθούν και στη συνέχεια να περάσετε στο επόμενο πακέτο και όχι σε κάποιο εικονικό φάρμακο (placebo). Το ίδιο ισχύει και με τις συσκευασίες που περιέχουν 28 δισκία αλλά θα πρέπει να ελέγχεται και στις δύο περιπτώσεις την ποσότητα της αιμορραγίας).

Τα πράγματα αλλάζουν ανάλογα με την ποσότητα των περιόδων που θέλετε να παραλείψετε. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ώστε να σας καθοδηγήσει πώς να καταναλώνεται τα αντισυλληπτικά για να διακόψετε περισσότερες από μία περιόδους. Συνήθως οι γιατροί επιτρέπουν την διακοπή της περιόδου έως και τρεις μήνες αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που το διάστημα αυτό αυξάνεται.

6. Δαχτυλίδι περιόδου
Πρόκειται για κολπικούς δακτυλίους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν έως και τέσσερις εβδομάδες. Στη συνέχεια μπορείτε Εάν θέλετε να συνεχίσετε να καθυστερήσετε την περίοδο σας να αφαιρέσετε το παλιό και να βάλετε κατευθείαν ένα καινούργιο. Όταν πια θέλετε να την παραφέρεται μπορείτε απλώς αφαιρέσετε το δαχτυλίδι.

7. Ενδομήτριες συσκευές ελέγχου γεννήσεων
Οι συσκευές αυτές τοποθετούνται από τους γιατρούς για την αποφυγή εγκυμοσύνης. Ωστόσο, είναι ικανές να καθυστερήσουν ή να παραλείψουν την περίοδο.

Είναι επιβλαβής η καθυστέρηση της περιόδου;
Δεν υπάρχει κάτι επιβλαβές στη χρήση αντισυλληπτικών μεθόδων για την καθυστέρηση της περιόδου αλλά πάντα συνίσταται να μιλάτε με τον γιατρό σας. Υπάρχουν Μάλιστα γιατροί που θεωρούν πως η παράλειψη της περιόδου μπορεί να είναι ευεργετική για τον γυναικείο οργανισμό.

Έρευνες έχουν δείξει πως η διακοπή πολλών περιόδων με χρήση αντισυλληπτικών περιορίζει σημαντικά τις πιθανότητες να αναπτύξετε ορισμένες μορφές καρκίνου όπως ο καρκίνος των ωοθηκών. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να σιγουρευτείτε αν θέλετε ή όχι να σταματήσετε την περίοδο σας και να βρείτε τον κατάλληλο τρόπο που ταιριάζει στην περίπτωσή σας.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr