Κορυφαία 10 αντιγηραντικά συστατικά που θα λατρέψει το δέρμα σας

Κορυφαία 10 αντιγηραντικά συστατικά που θα λατρέψει το δέρμα σας

Παρακάτω είναι 10 από τα πιο ισχυρά συστατικά της φύσης για την υποστήριξη υγιούς, λαμπερού δέρματος και καθαρής ομορφιάς, που παρουσιάζονται με αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο #1.

Το δέρμα όλων μοιράζεται πολλές ομοιότητες, αλλά το δέρμα κάθε ατόμου — και αυτό που κάθε άτομο θα ήθελε να βελτιώσει με το δέρμα του — είναι επίσης μοναδικό. Ορισμένα συστατικά μπορεί να κατατάσσονται υψηλότερα  προσωπικά για εσάς.

Επιλεγμένα για την αποτελεσματικότητά τους και τη σειρά των πλεονεκτημάτων που μπορούν να προσφέρουν, αυτά είναι τα 10 κορυφαία φυσικά αντιγηραντικά συστατικά που πρέπει να αναζητήσετε σε καθαρά προϊόντα ομορφιάς.

10. Έλαιο σπόρων καμέλιας ( Camellia oleifera )

Γνωστό και ως καμέλια από ελαιούχους σπόρους και καμέλια με λάδι τσαγιού, αυτό το αξιοσημείωτο λάδι προέρχεται από την ψυχρή έκθλιψη των σπόρων της camellia oleifera , ενός ανθοφόρου αειθαλούς θάμνου εγγενή στην Ασία που οι Ιάπωνες αποκαλούν Tsubaki, ή «ρόδο του χειμώνα».

Το έλαιο σπόρων καμέλιας έχει μοριακή δομή και βάρος παρόμοιο με το φυσικό λάδι του δέρματος, έτσι απορροφάται βαθιά στο δέρμα.

Πλούσιο σε βιταμίνες A, B, C, D και E, το έλαιο σπόρων καμέλιας είναι εξαιρετικό για την ενυδάτωση του δέρματος, βοηθώντας στην επίτευξη βελούδινης απαλότητας. Περιέχει επίσης θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν έντονα τη νεανική λάμψη και καταπολεμούν τα σημάδια γήρανσης.

Το έλαιο σπόρων καμέλιας είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε σκουαλένιο, το οποίο αποτελεί σημαντικό μέρος του συστήματος ενυδάτωσης του δέρματος και βοηθά στην προστασία του δέρματος από εξωτερικά περιβαλλοντικά στοιχεία.

9. Βούτυρο από σπόρους κακάο ( Theobroma cacao )
Το βούτυρο από σπόρους κακάο είναι πλούσιο σε φυσικές ενώσεις που προάγουν το δέρμα σε απαλό, ελαστικό και λαμπερό. Είναι πλούσιο σε ελαϊκά οξέα, λινολεϊκό οξύ, παλμιτολεϊκό οξύ, βιταμίνη Ε και βιταμίνη Κ, τα οποία μπορούν να μειώσουν την εμφάνιση της γήρανσης από τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές.

Το βούτυρο των σπόρων κακάο είναι επίσης υψηλό σε στεατικό οξύ, το οποίο μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην εξάλειψη της βρωμιάς, του ιδρώτα και του υπερβολικού σμήγματος από το δέρμα. Και περιέχει ενώσεις που μπορούν να βοηθήσουν να κλειδώσει η υγρασία στο δέρμα, να συσφίξει το δέρμα, να ενισχύσει τη φωτεινότητα του δέρματος και ακόμη και να μειώσει την ανθυγιεινή φλεγμονή.

8. Εκχύλισμα ασταξανθίνης
Ασταξανθίνη από κόκκινα φύκια, ένα καθαρό συστατικό περιποίησης του δέρματος

Ο ήλιος είναι ένας υπέροχος τρόπος για να αυξήσετε τα επίπεδα βιταμίνης D σας. Αλλά το μειονέκτημα είναι ότι με τα χρόνια, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στο δέρμα σας. Ειδικά αν κατά καιρούς καίγεσαι.

Στην πραγματικότητα, ένας από τους μεγαλύτερους λόγους για τους οποίους το δέρμα μπορεί να δείχνει ζαρωμένο, ξεφτισμένο και κατά τα άλλα «παλαιό» είναι ο υπερβολικός ήλιος.

Εισαγάγετε το σούπερ σταρ καθαρό συστατικό περιποίησης δέρματος που ονομάζεται ασταξανθίνη.

Η ασταξανθίνη σχηματίζεται φυσικά σε ορισμένους τύπους φυκιών. (Είναι ενδιαφέρον ότι τα θαλάσσια πλάσματα όπως ο άγριος σολομός και οι γαρίδες παίρνουν το ροζ χρώμα τους καταναλώνοντας αυτά τα φύκια.)

Είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό «καροτενοειδές», ένα αντιοξειδωτικό που παρέχει ανώτερη προστασία για το δέρμα. Και έχει ισχυρές ανασταλτικές ιδιότητες ενάντια στις ακτίνες UV του ήλιου. Η ασταξανθίνη υποστηρίζει το δέρμα στην καταπολέμηση της φωτογήρανσης και αυτής της «φθαρμένης όψης», όπως η εμφάνιση μαύρων κηλίδων και ρυτίδων από βλάβες που σχετίζονται με τον ήλιο.

Η ασταξανθίνη μπορεί επίσης να βοηθήσει με την ελαστικότητα, την υγρασία του δέρματος και τη συγκράτηση της υγρασίας, και στην προώθηση της ομαλότητας του δέρματος, ενώ μειώνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

7. Ηλιέλαιο ( Helianthus annuus )
Ηλίανθος και σπόροι

Το ηλιέλαιο, που φημολογείται για αιώνες από τους Iroquois, είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, μια αντιοξειδωτική δύναμη που μπορεί επίσης να αποτρέψει τη ζημιά που προκαλείται από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο.

Επιπλέον, το ηλιέλαιο περιέχει ωφέλιμο λινολεϊκό οξύ – ακόμη περισσότερο από το ελαιόλαδο – το οποίο έχει ιδιότητες ενίσχυσης του δερματικού φραγμού .

Στην πραγματικότητα, όταν ενήλικες εθελοντές έβαλαν έξι σταγόνες ηλιέλαιο στον αντιβράχιο τους δύο φορές την ημέρα για πέντε εβδομάδες, είχαν βελτιωμένη ακεραιότητα του εξωτερικού στρώματος του δέρματός τους καθώς και βελτιωμένη ενυδάτωση.

6. Βούτυρο από σπόρους μάνγκο ( Mangifera indica )

Το βούτυρο μάνγκο, το οποίο μπορείτε να βρείτε ψυχρής έκθλιψης από τους σπόρους, έχει εξαιρετικά αποτελέσματα ενίσχυσης του δέρματος. Πλούσιο σε βιταμίνη C , μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της σύνθεσης κολλαγόνου για πιο λείο, σφριγηλό και πιο λαμπερό δέρμα. Και μπορεί να λειτουργήσει ως προστατευτικός παράγοντας έναντι της βλάβης του δέρματος από τον ήλιο .

Το βούτυρο από σπόρους μάνγκο προσφέρει υπέροχα ενυδατικά και καταπραϋντικά οφέλη. Παρέχει στο δέρμα σας μια αφθονία αντιοξειδωτικών και βιταμινών, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Α, η οποία είναι γνωστή για την εξομάλυνση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών.

Διασκεδαστικό γεγονός: Στην Ινδία, το δέντρο μάνγκο είναι ένα ιερό σύμβολο της αγάπης. Και μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα δέντρα μάνγκο μπορούν ακόμη και να πραγματοποιήσουν ευχές. Εάν η επιθυμία σας είναι για πιο υγιές δέρμα, ίσως και η επιθυμία σας να πραγματοποιηθεί!

5. Χυμός Aloe Vera ( Aloe barbadensis )
Φυτό και τζελ αλόης σε βάζο

Εάν έχετε ένα φυτό αλόης βέρα στο σπίτι, μπορείτε να κόψετε ένα φύλλο και να αφαιρέσετε το τζελ από μέσα.

Η εφαρμογή αυτού του τζελ πλούσιου σε βιταμίνες και ένζυμα στο δέρμα σας μπορεί να βοηθήσει στην απολέπιση και να προσφέρει ισχυρά αντιφλεγμονώδη και καταπραϋντικά αποτελέσματα (είναι εξαιρετικό για την αντιγήρανση και, όπως πολλοί ήδη γνωρίζουν, επίσης εξαιρετικό για την επούλωση κοψίματος και άλλων τραυμάτων του δέρματος .)

Μπορεί επίσης να μειώσει την εμφάνιση των ρυτίδων και να ενισχύσει την ελαστικότητα στο ανθρώπινο δέρμα όταν λαμβάνεται από το στόμα. Είναι ενδιαφέρον ότι οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση τζελ αλόης μπορεί επίσης να είναι ευεργετική επειδή μπορεί να αυξήσει την παραγωγή κολλαγόνου και να μειώσει την έκφραση του γονιδίου MMP-1 που διασπά το κολλαγόνο.

Σημείωση: Η αλόη βέρα μπορεί να έχει καθαρτική δράση όταν λαμβάνεται εσωτερικά, γι’ αυτό ξεκινήστε με μια πολύ μικρή ποσότητα για να αποφύγετε τυχόν… εκπλήξεις.

4. Εκχύλισμα Camu Camu ( Myrciaria dubia )

 Είναι ένας θάμνος χαμηλής ανάπτυξης που αναπτύσσεται κοντά σε ποτάμια στη δυτική και κεντρική λεκάνη του Αμαζονίου στη Νότια Αμερική. Και τα μούρα του μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη διατροφική δύναμη για εσάς από το φημισμένο μούρο açai .

Το Camu camu είναι μια πλούσια πηγή πολυφαινολών, συμπεριλαμβανομένων φλαβονοειδών, φαινολικών οξέων, τανινών, στιλβενίων και λιγνανών. Με υψηλότερη περιεκτικότητα σε φαινολικά και βιταμίνη C από πολλά άλλα τροπικά φρούτα, το camu camu είναι γεμάτο με αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δύναμη.

Η εφαρμογή του εκχυλίσματος camu camu στο δέρμα σας μπορεί να προσφέρει μια σειρά ισχυρών αντιγηραντικών πλεονεκτημάτων , όπως η λείανση της όψης των σκούρων κηλίδων, η εξομάλυνση της όψης των ρυτίδων και η εξομάλυνση της επιδερμίδας σας.

Μαζί με τα εκπληκτικά οφέλη από την εφαρμογή του στο δέρμα σας, η κατανάλωση camu camu έχει δείξει ισχυρές δυνατότητες να βοηθήσει στην απώλεια βάρους και στην καταπολέμηση της υπερβολικής φλεγμονής.

Όπως σημειώνεται στο Journal of Alternative and Complementary Medicine :

«[Υπάρχει επιτακτική ανάγκη να αυξηθεί η ορατότητα των φυσικών προϊόντων όπως το camu camu για να επισημανθούν τα πιθανά οφέλη τους σε πληθυσμούς που όχι μόνο γερνούν αλλά βιώνουν και την αρνητική επίδραση των φλεγμονωδών και οξειδωτικών καταστάσεων».

3. Εκχύλισμα γερμανικού χαμομηλιού ( Chamomilla recutita )

Το Chamomilla recutita (Matricaria), γνωστό και ως γερμανικό χαμομήλι, δεν είναι απλώς ένα άλλο όμορφο λουλούδι.

Αυτό το φυτό έχει πολύ εντυπωσιακά αντιοξειδωτικά, αντιμικροβιακά και αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα.

Ενώ το τσάι και τα εκχυλίσματα χαμομηλιού μπορεί να είναι χρήσιμα για την άμβλυνση της συστηματικής φλεγμονής, το χαμομήλι που εφαρμόζεται στο δέρμα διεισδύει κάτω από την επιφάνεια του δέρματός σας στα βαθύτερα στρώματα. Έχει επίσης μια καταπραϋντική, αντιφλεγμονώδη δράση που βοηθά να ηρεμήσει τις ξηρές ή ερεθισμένες περιοχές του δέρματος.

Το χαμομήλι μπορεί επίσης να είναι εξαιρετικό για την προώθηση της όψης πιο σφιχτού, υγιούς και «γεμάτου» δέρματος.

2. Εκχύλισμα ινδικού φραγκοστάφυλου ( Phyllanthus emblica )
Ινδικό φραγκοστάφυλο, ένα καθαρό συστατικό περιποίησης της επιδερμίδας

Το ινδικό φραγκοστάφυλο είναι ένα φαρμακευτικό φυτό που χρησιμοποιείται παραδοσιακά στα συστήματα ιατρικής της Αγιουρβέδα για την αποκατάσταση της χαμένης ζωτικότητας και σφριγηλότητας.

Τα αγιουρβεδικά κείμενα θεωρούσαν από καιρό το ινδικό φραγκοστάφυλο ως Rasayana, το οποίο είναι μια ένωση ιδανική για μακροζωία και αναζωογόνηση. Και σήμερα, η επιστήμη δείχνει ότι αυτό ακριβώς συμβαίνει.

Το ινδικό φραγκοστάφυλο είναι μια πολύ πλούσια πηγή βιταμίνης C, αμινοξέων, μετάλλων και φαινολικών ενώσεων – όλοι οι λόγοι για τους οποίους μπορεί να είναι τόσο ωφέλιμο να το εφαρμόσετε στο δέρμα σας. Διεγείρει το προ-κολλαγόνο (πρόδρομος του κολλαγόνου) και μπορεί να προστατεύσει το δέρμα σας από τις βλάβες από τον ήλιο, βοηθώντας στην πρόληψη των μαύρων κηλίδων και των ρυτίδων.

Είναι επίσης γνωστό ότι συρρικνώνει και αποφράσσει τους πόρους σας, οδηγώντας σε μια πιο φρέσκια και λεία εμφάνιση του δέρματος.

1. Εκχύλισμα φύλλου σφενδάμου ( Acer rubrum, Acer saccharum, Acer pennsylvanicum )
Φύλλο σφενδάμου, ένα καθαρό συστατικό περιποίησης της επιδερμίδας

Οι ιθαγενείς της Αμερικής τιμούν εδώ και καιρό τα φύλλα σφενδάμου για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Η σύγχρονη επιστήμη φτάνει επιτέλους και φαίνεται να συμφωνεί απόλυτα.

Νέα έρευνα δείχνει ότι τα εκχυλίσματα από φύλλα σφενδάμου μπορεί να είναι από τα πιο κοντινά πράγματα που έχουμε στη γη σε μια πραγματική πηγή νεότητας!

Βλέπετε, αποδεικνύεται ότι τα φύλλα σφενδάμου περιέχουν φαινολικές ενώσεις που μπορούν να ενισχύσουν την ελαστίνη και μπορεί να επαναφέρουν την όψη της νεότητας στο δέρμα σας καλύτερα από οτιδήποτε άλλο εκεί έξω.

Όταν οι ερευνητές εξέτασαν λεπτομερώς τα φύλλα του κόκκινου σφενδάμου, βρήκαν 106 τέτοιες ενώσεις, συμπεριλαμβανομένων 11 που μπορεί να μην είχαν ανακαλυφθεί ποτέ πριν και 75 που δεν ήταν γνωστό ότι υπήρχαν στον κόκκινο σφένδαμο μέχρι τώρα.

Ο βασικός λόγος για τον οποίο το δέρμα μπορεί να φαίνεται όλο και πιο ζαρωμένο, χαλαρό και κατά τα άλλα «παλαιό» είναι επειδή η ελαστίνη στο δέρμα που διατηρεί την ευελιξία του δέρματος διασπάται όλο και περισσότερο.

Λοιπόν, ορισμένες «γαλλοταννίνες» που περιέχουν πυρήνα γλυκιτόλης στα φύλλα του κόκκινου σφενδάμου βρέθηκε ότι αναστέλλουν αυτή τη διάσπαση της ελαστίνης στο δέρμα, και ταυτόχρονα, μπορεί επίσης να καταπολεμήσουν τη φλεγμονή του δέρματος και να ελαφρύνουν τις κηλίδες γήρανσης.

Οι ερευνητές τα περιέγραψαν ότι έχουν τη δυνατότητα να συσφίγγουν το δέρμα σαν ένα φυτικό μπότοξ και μόνο με τοπική εφαρμογή – όχι με ένεση.

foodrevolution.org

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr