Σημάδια ακμής; Τα 3 ενεργά συστατικά που πρέπει να εντάξεις στη ρουτίνα σου

Σημάδια ακμής; Τα 3 ενεργά συστατικά που πρέπει να εντάξεις στη ρουτίνα σου

Τα must συστατικά για εσένα που θέλεις να απαλύνεις σημάδια ακμής και καφέ κηλίδες.

Είτε παλαιότερα σπυράκια έχουν αφήσει την επιδερμίδα σου γεμάτη σημάδια, είτε καφέ κηλίδες έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους στο πρόσωπό σου, η ενσωμάτωση ενός brightening συστατικού στη ρουτίνα σου αποτελεί must. Τι πρέπει να διαλέξεις όμως; Ιδού όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το αζελαϊκό οξύ, τη βιταμίνη C και τη νιασιναμίδη, πριν παραγγείλεις τον επόμενο ορό σου:

Αζελαϊκό οξύ
Το αζελαϊκό οξύ προέρχεται από σπόρους σιταριού, βρόμης και κριθαριού με την οξείδωση του ελαϊκού οξέως, ή από την καλλιέργεια του μύκητα Pityrosporum ovale. Συχνά συστήνεται για την καταπολέμηση της ακμής, χάρη στην κερατολυτική, αντιβακτηριδιακή και αντιφλεγμονώδη δράση του. Καταπραΰνει επίσης τις φλεγμονές και την ερυθρότητα που προκαλεί η ροδόχρους ακμή. Είναι επίσης ιδανικό και για την υπερμελάγχρωση και τα σημάδια ακμής, καθώς φωτίζει την επιδερμίδα μόνο στο σημεία που υπάρχει περίσσια μελανίνη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα “ανοίξει” το χρώμα όλου του προσώπου.

Η Gigi Hadid έδωσε μία από τις χειρότερες skincare συμβουλές που έχουμε ακούσει

Βιταμίνη C
Η βιταμίνη C είναι με διαφορά το πιο γνωστό από τα τρία συστατικά στη λίστα μας, κυρίως λόγω της ενισχυμένης αντιοξειδωτικής προστασίας που προσφέρει. Εκτός από το ότι χαρίζει λάμψη στην επιδερμίδα, απαλύνει τυχόν δυσχρωμίες, βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία και περιορίζει τη φλεγμονή. Επιπλέον, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, διατηρεί τη φυσική υγρασία της επιδερμίδας, συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης απαλύνοντας έτσι τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, ενώ παράλληλα διεγείρει τους φυσικούς μηχανισμούς άμυνας και επανόρθωσης.

Νιασιναμίδη
Η νιασιναμίδη, η βιοενεργή μορφή της βιταμίνης Β3 δηλαδή, θεωρείται το next big thing στο skincare κι όχι άδικα. Εκτός από το ότι φωτίζει την επιδερμίδα απαλύνοντας τα σημάδια από παλαιότερη ακμή και την ερυθρότητα, ελέγχει την παραγωγή σμήγματος. Επιπλέον, ενθαρρύνει τη σύνθεση νέου κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέως, διατηρώντας τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας και κάνοντας τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες λιγότερο ορατές. Οι ευεργετικές ιδιότητες όμως δεν σταματούν εδώ, αφού αποκαθιστά και ενισχύει το διαδερμικό φραγμό περιορίζοντας τη διαδερμική απώλεια νερού και ενισχύοντας τα επίπεδα υγρασίας.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr