Πώς θα διατηρήσεις το ντεκολτέ νεανικό και χωρίς ρυτίδες;

Πώς θα διατηρήσεις το ντεκολτέ νεανικό και χωρίς ρυτίδες;

Οι πιο συχνές ατέλειες στο μπούστο και η αντιμετώπισή τους.

Λήδα Κοτταροπούλου
Πώς θα διατηρήσεις το ντεκολτέ νεανικό και χωρίς ρυτίδες;

Συνήθως επικεντρωνόμαστε στη φροντίδα του προσώπου και αμελούμε τον λαιμό, το ντεκολτέ και το στήθος, τις πιο σημαντικές περιοχές που περιβάλλουν το πρόσωπο και συμβάλλουν στη συνολική νεανική του εμφάνιση. Ποιες όμως είναι οι πιο συχνές ατέλειες που απασχολούν τις γυναίκες;

Καφέ κηλίδες
Οι δυσχρωμίες δεν εμφανίζονται μόνο στο πρόσωπο, αλλά και σε κάθε άλλο σημείο που μένει ακάλυπτο, όπως η ράχη των χεριών, ο λαιμός και το ντεκολτέ, και προκαλούνται κυρίως από την ηλιακή ακτινοβολία, την πάροδο του χρόνου και τις ορμονικές διαταραχές.

Η αντιμετώπιση: Πρόλαβε την εμφάνισή τους εφαρμόζοντας καθημερινά αντηλιακή κρέμα στον λαιμό, αλλά και στο ντεκολτέ. Όταν βρίσκεσαι στην παραλία, εφάρμοσε το αντηλιακό σου 20 λεπτά πριν βγεις στον ήλιο. Αντιμετώπισε τις υπάρχουσες κηλίδες, επίλεξε προϊόντα με λευκαντική δράση, όπως ένας ορός ή μια κρέμα με βιταμίνη C, καθώς και προϊόντα – θεραπείες που χρησιμοποιούνται τοπικά πάνω στις δυσχρωμίες και μειώνουν την έντασή τους.

Ραγάδες
Εμφανίζονται κυρίως στο στήθος μετά από απότομη αυξομείωση βάρους στην περίοδο της εφηβείας ή στην εγκυμοσύνη και είναι το αποτέλεσμα του υπερβολικού “τεντώματος” της επιδερμίδας. Η έλλειψη ελαστικότητας ή το πολύ λεπτό πάχος της επιδερμίδας αυξάνουν την πιθανότητα δημιουργίας τους.

Η αντιμετώπιση: Όταν οι ραγάδες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και είναι ακόμη κόκκινες, αντιμετωπίζονται πιο εύκολα με ένα εξειδικευμένο προϊόν με αναπλαστικές ιδιότητες και θεραπείες laser. Εάν έχουν γίνει λευκές αυλακώσεις, η εξάλειψή τους είναι πιο δύσκολη, αλλά σε κάθε περίπτωση η εφαρμογή μιας κρέμας κατά των ραγάδων ή μια πλούσια κρέμα ενυδάτωσης ενισχύει την ελαστικότητα της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα να είναι λιγότερο ορατές.

Χαλάρωση
Ο λαιμός είναι από τα πρώτα σημεία που γίνεται ορατή η επίδραση της βαρύτητας, επειδή η επιδερμίδα του είναι λεπτή, ενώ το στήθος όσο πιο μεγάλο και βαρύ είναι τόσο πιο εύκολα μπορεί να εμφανίσει χαλάρωση.

Η αντιμετώπιση: Κάθε φορά που απλώνεις τον ορό, την κρέμα και το αντηλιακό του προσώπου σου πρέπει να τα εφαρμόζεις στον λαιμό και στο ντεκολτέ. Επίσης, ένα εξειδικευμένο προϊόν περιποίησης για τον λαιμό είναι απαραίτητο μετά τα 35, ενώ το ανοδικό μασάζ με τα δάχτυλα ή με ένα εργαλείο, όπως το gua sha, βοηθούν στην ανόρθωσή του. Ακόμα, ενδείκνυνται οι θεραπείες με ραδιοσυχνότητες. Για το στήθος, εκτός από ένα συσφιγκτικό προϊόν, θα βοηθήσει η τακτική εκγύμνασή του με βάρη κάνοντας πιέσεις χεριών και τα push-ups.

Ρυτίδες
Στον λαιμό οι πρώτες ρυτίδες εμφανίζονται ως δύο-τρεις οριζόντιες γραμμές περίπου στη μέση του λαιμού και κάθετες από τις πολλαπλές εκφράσεις και τις συσπάσεις της περιοχής και την πάροδο του χρόνου. Στο ντεκολτέ κυριαρχούν οι κάθετες αυλακώσεις ειδικά στην ένωση του στήθους.

Η αντιμετώπιση: Στον λαιμό και στο περίγραμμα του προσώπου για την αντιμετώπιση των ρυτίδων δοκίμασε την ενέσιμη θεραπεία υαλουρονικού οξέος, η οποία δημιουργεί εκ νέου όγκο στους ιστούς, καθώς διεγείρει τη φυσική παραγωγή τεσσάρων τύπου υαλουρονικού οξέος και ελαστίνης και μειώνει τις οριζόντιες ρυτίδες, ενώ το botox χαλαρώνει τους μυς και μειώνει την εμφάνιση των κάθετων ρυτίδων.

Συμβουλές για σφριγηλό και νεανικό στήθος
‣ Αν δεν έχεις ένα εξειδικευμένο προϊόν για το ντεκολτέ και το στήθος, χρησιμοποίησε καθημερινά την ενυδατική κρέμα σώματος ώστε να μειώσεις την πιθανότητα εμφάνισης χαλάρωσης και ρυτίδων.

‣ Τα υποκατάστατα ορμονών μετά την εμμηνόπαυση βοηθούν στη διατήρηση του
νεανικού σχήματος του στήθους.

‣ Να φοράς πάντα το ιδανικό μέγεθος στηθόδεσμου σύμφωνα με τις αναλογίες της πλάτης και του στήθους σου. Ένας στηθόδεσμος με τέλεια εφαρμογή υποστηρίζει σωστά το στήθος

‣ Απόφυγε την απότομη αυξομείωση βάρους, το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ. Ακολούθησε μια ισορροπημένη διατροφή και προσπάθησε να ασκείσαι τακτικά.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr