5 DIY μάσκες προσώπου που βοηθούν στη μείωση ζημιάς του δέρματος από τον ήλιο

5 DIY μάσκες προσώπου που βοηθούν στη μείωση ζημιάς του δέρματος από τον ήλιο

Η σωστή νυχτερινή ρουτίνα περιποίησης του δέρματος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δεν θα σώσει μόνο το δέρμα σας από τη ρύπανση και τις βλάβες από τον ήλιο, αλλά μπορεί επίσης να μειώσει σημαντικά τη μελάγχρωση και τα κόκκινα σημάδια. Δοκιμάστε λοιπόν αυτές τις DIY μάσκες για να έχετε όμορφη, απαλή και λεία επιδερμίδα.

1. Μάσκα προσώπου με αλόη βέρα
Η μάσκα αλόης βέρα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περιποιηθείτε το δέρμα σας. Αυξάνει την ενυδάτωση και κάνει το δέρμα απαλό. Πάρτε μια κουταλιά της σούπας τζελ αλόης βέρα, δύο κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος και μια πρέζα κουρκουμά και ανακατέψτε τα. Εφαρμόστε αυτή την πάστα στο πρόσωπό σας. Αφήστε την πάστα να ξεκουραστεί στο πρόσωπό σας για 30 λεπτά. Πλύνετε το με ζεστό νερό.

 


2. Μάσκα με μέλι και αβγό
Αν ψάχνετε για έναν απόλυτα φυσικό τρόπο για να αποκτήσετε λαμπερό δέρμα , αυτό είναι. Αυτή η σπιτική μάσκα προσώπου φτιάχνεται με μόνο δύο συστατικά: μέλι και ασπράδια αυγών.

Αποκτήστε μια αστραφτερή λάμψη, με αυτή τη μάσκα προσώπου με κρόκο αυγού και μέλι. 
Πάρτε ένα μπολ και προσθέστε δύο κουταλάκια του γλυκού μέλι με ένα ασπράδι αυγού. Ανακατέψτε το καλά. Στη συνέχεια, με ένα κομμάτι βαμβάκι  εφαρμόστε το μείγμα στο πρόσωπό σας . Αφήστε το δέρμα σας να μουλιάσει στο μείγμα για περίπου 10 λεπτά και περιμένετε άλλα 20 λεπτά πριν ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό. Το τελευταίο βήμα είναι να πλύνετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό.

3. Μάσκα με κουρκουμά
Ο κουρκουμάς είναι ένα καταπληκτικό μπαχαρικό που μπορεί να κάνει θαύματα για το δέρμα σας. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και επίσης περιέχει αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη μείωση της εμφάνισης κηλίδων και ουλών. Ο κουρκουμάς βοηθά επίσης στο ξεθώριασμα των μαύρων κηλίδων και στο φωτισμό των ηλιακών κηλίδων στο πρόσωπό σας.

Ανακατέψτε μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη κουρκουμά και ένα κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ. Προσθέστε ένα με δύο κουταλάκια του γλυκού ροδόνερο και ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια λεία πάστα. Απλώστε την πάστα στο πρόσωπό σας και αφήστε τη να δράσει για 5 λεπτά. Κάντε στον εαυτό σας ένα απαλό μασάζ προσώπου με μικρές κυκλικές κινήσεις. Κάντε μασάζ για 5 λεπτά για να αφαιρέσετε το νεκρό δέρμα. Αρχικά, πλύνετε το με ζεστό νερό και στη συνέχεια με δροσερό.

4. Μάσκα αβοκάντο
Οι μάσκες με αβοκάντο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περιποιηθείτε το δέρμα σας. Είναι γεμάτα με βιταμίνες και μέταλλα που βοηθούν στη διατήρηση της υγείας του προσώπου σας και τα φυσικά έλαια στο αβοκάντο μπορούν να βοηθήσουν στην ενυδάτωση των ξηρών επιθεμάτων και να μαλακώσουν το δέρμα.

Για να φτιάξετε μια απλή μάσκα με αβοκάντο, ξεφλουδίστε ένα ώριμο αβοκάντο και αφαιρέστε το κουκούτσι. Πολτοποιήστε καλά το υλικό σας για να μην έχει σβόλους. Στη συνέχεια προσθέστε μια κουταλιά της σούπας μέλι στον πολτό του αβοκάντο και ανακατέψτε καλά. Απλώστε την πάστα στο πρόσωπό σας και περιμένετε 10-15 λεπτά. Πλένουμε με χλιαρό νερό.

5. Μάσκα αγγουριού
Το αγγούρι είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για το δέρμα επειδή είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην προστασία του προσώπου σας από τις ελεύθερες ρίζες που μπορούν να προκαλέσουν γήρανση.

Για να φτιάξετε αυτή τη μάσκα, τρίψτε ένα αγγούρι και ανακατέψτε το σε μια πάστα. Εφαρμόστε την πάστα στο πρόσωπό σας. Αφήστε την  να καθίσει στο δέρμα σας για 15 λεπτά πριν ξεπλύνετε με δροσερό νερό και στεγνώσετε με πετσέτα. Ολοκληρώστε με μια ενυδατική κρέμα για να κλειδώσετε την υγρασία!

Δοκιμάστε να φτιάξετε οποιαδήποτε από αυτές τις μάσκες προσώπου DIY μία φορά την εβδομάδα για να μειώσετε την εμφάνιση βλαβών από τον ήλιο!

Δηλητήριο φιδιού-Σέρουμ άμεσου αποτελέσματος. Ελιξίριο φυσικού μπότοξ.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr