8 υγιεινές τροφές που δεν είναι καλές για άτομα με υψηλό ουρικό οξύ

8 υγιεινές τροφές που δεν είναι καλές για άτομα με υψηλό ουρικό οξύ

Ποτά και χυμοί φρούτων: Τα ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη και ζάχαρη μπορούν να αυξήσουν γρήγορα τον σχηματισμό ουρικού οξέος και να αυξήσουν τη σοβαρότητα της ουρικής αρθρίτιδας. Παρόλο που τέτοια ποτά δεν έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πουρίνες, μπορεί να είναι επικίνδυνα λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε φρουκτόζη. Τέτοια ποτά αυξάνουν το ουρικό οξύ ενεργοποιώντας ορισμένες κυτταρικές διεργασίες στο σώμα.

Ψωμί και ρύζι: «Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες όπως το λευκό ψωμί, τα κέικ, το λευκό ρύζι, η ζάχαρη και τα μπισκότα θα πρέπει να απορριφθούν σοβαρά κατά τη διάρκεια της ουρικής αρθρίτιδας. Τέτοιες τροφές δεν είναι ούτε πλούσιες σε πουρίνες ούτε πλούσιες σε φρουκτόζη, αλλά η θρεπτική τους αξία είναι πολύ χαμηλή, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση του ουρικού οξέος στον οργανισμό », προτείνουν οι ειδικοί.

Μπισκότα: Οι ζύμες όπως η διατροφική μαγιά, η μαγιά μπύρας και άλλα συμπληρώματα μαγιάς συνιστάται επίσης να αποφεύγονται.

Βοηθήστε τους γονείς σας να παρακολουθούν τα επίπεδα ουρικού οξέος τους. 

Υγιεινά σνακ: Επεξεργασμένα τρόφιμα όπως σνακ, κατεψυγμένα γεύματα κ.λπ. πρέπει να αποφεύγονται εάν έχετε ουρική αρθρίτιδα. Είναι ανθυγιεινά τρόφιμα και μπορεί να επιδεινώσουν το πρόβλημα της ουρικής αρθρίτιδας στις αρθρώσεις

Κρέατα οργάνων και κρέατα άγριων θηραμάτων:

Τροφές με βάση τα εντόσθια όπως τα νεφρά, το συκώτι και τα γλυκά ψωμιά έχουν εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε πουρίνες, ενώ τα κρέατα όπως το ελάφι (ελάφι), το κουνέλι ή τα άγρια ​​πουλιά.

Ψάρια και θαλασσινά: «Ορισμένα είδη θαλασσινών έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πουρίνες. Αυτά θα πρέπει να αποφεύγονται σε μια δίαιτα φιλική για την ουρική αρθρίτιδα, αν και άλλα είδη θαλασσινών μπορεί να περιλαμβάνονται στη διατροφή σας για την ουρική αρθρίτιδα. Έχουν μέτρια επίπεδα πουρίνης και μπορούν να περιοριστούν σε λιγότερο από 6 ουγγιές την ημέρα στα προγράμματα γευμάτων σας», συνιστούν οι επιστήμονες.

Ενεργειακά ποτά: Η τυπική επιτραπέζια ζάχαρη είναι η μισή φρουκτόζη, η οποία διασπάται σε ουρικό οξύ. Οποιοδήποτε φαγητό ή ποτό με υψηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει ουρική αρθρίτιδα.

Θαλασσινά: «Τα καβούρια, οι γαρίδες, τα στρείδια και άλλα οστρακοειδή μπορεί να προκαλέσουν έξαρση της ουρικής αρθρίτιδας.

Το αυγοτάραχο και το μύρτι έχουν ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε πουρίνες και θα πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κόψετε εάν πάσχετε από ουρική αρθρίτιδα»
Τα θαλασσινά είναι απαγορευτικά για άτομα με υψηλά επίπεδα ουρικού οξέος.
Η ουσία είναι πως ότι το τι είναι υγιεινό δεν αποφασίζεται από το περιεχόμενο που έχει αλλά από την τρέχουσα κατάστασή της υγείας μας. Γι’ αυτό να είστε προσεκτικοί 🙂

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr