Φυσικές λύσεις για να λευκάνεις τα σκούρα γόνατα και τους αγκώνες.

Φυσικές λύσεις για να λευκάνεις τα σκούρα γόνατα και τους αγκώνες.

 

Τα σκοτεινά γόνατα και οι αγκώνες είναι ένα αρκετά κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε οι περισσότεροι από εμάς. Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν ένα σωρό πολύ αποτελεσματικά φυσικά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν και να ελαφρύνουν αυτές τις περιοχές. 

1. Λεμόνι και μαγειρική σόδα: Το λεμόνι έχει εξαιρετικές ιδιότητες λεύκανσης  του δέρματος. Πάρτε μισό λεμόνι και ρίξτε πάνω του λίγη μαγειρική σόδα. Τρίψτε απαλά τους αγκώνες και τα γόνατά σας με αυτό και αφήστε το προϊόν να καθίσει στο δέρμα σας για 10-15 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και επαναλάβετε μία φορά την ημέρα.

2. Αγγούρι : Πάρτε μια φέτα αγγούρι και τρίψτε την στους αγκώνες και τα γόνατά σας για έως και 5 λεπτά. Αυτό θα αφαιρέσει όλα τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, θα φωτίσει το δέρμα και θα το ενυδατώσει  βαθιάκαι ουσιαστικά.


3. Αλόη βέρα και γάλα: Αναμείξτε ίσα μέρη φρέσκου τζελ αλόης βέρα με νωπό γάλα, και απλώστε το μείγμα στους αγκώνες και τα γόνατά σας. Αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα και ξεπλύνετε το επόμενο πρωί. Αυτό θα σας δώσει ανοιχτόχρωμη και ομοιόμορφη επιδερμίδα.

4. Λάδι καρύδας: Το λάδι καρύδας βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος και στην αποκατάσταση τυχόν σκούρων και κατεστραμμένων κυττάρων του δέρματος. Μπορείτε να αναμίξετε λίγο χυμό λεμονιού  για καλύτερα αποτελέσματα. Εφαρμόστε το κάθε μέρα στην πληγείσα περιοχή μετά το ντους και αφήστε το να δράσει.

5. Κουρκουμάς: Ο κουρκουμάς έχει εξαιρετικές ιδιότητες λεύκανσης και επούλωσης δέρματος. Μπορείτε να αναμίξετε λίγη καθαρή σκόνη κουρκουμά με νωπό γάλα και να κάνετε μασάζ στους αγκώνες και τα γόνατά σας. Αφήστε το να δράσει όσο μπορείτε και ξεπλύνετε με δροσερό νερό. Επαναλάβετε όσο συχνά θέλετε.

6. Πατάτα: Η πατάτα και ο χυμός της δημιουργούν εξαιρετικά φυσικά λευκαντικά του δέρματος. Μπορείτε να πάρετε μια φέτα πατάτας και να την τρίψετε στους αγκώνες και τα γόνατά σας για ένα αποτέλεσμα λεύκανσης του δέρματος.

7. Ελαιόλαδο και ζάχαρη: Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μείγμα ανακατεύοντας ίσα μέρη κρυσταλλικής ζάχαρης και ελαιόλαδου. Κάντε απολέπιση στους αγκώνες και τα γόνατά σας με αυτό το μείγμα για απαλό, λείο και ενυδατωμένο δέρμα. Αυτό θα βοηθήσει επίσης να εξομαλυνθεί ο τόνος του δέρματός σας σε αυτές τις περιοχές.

8. Πλιγούρι βρώμης: Ένα scrub με πλιγούρι είναι επίσης εξαιρετικό για να φωτίζει το δέρμα στους αγκώνες και τα γόνατά σας. Πάρτε λίγο πλιγούρι και προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού και μια πρέζα αλάτι σε αυτό. Χρησιμοποιήστε αυτό το μείγμα για να κάνετε απολέπιση, να θρέψετε και να φωτίσετε το δέρμα στα γόνατα και τους αγκώνες σας.

9. Ξίδι και γιαούρτι: Αναμείξτε ίσα μέρη μηλόξυδου και γιαουρτιού, και απλώστε το μείγμα στα γόνατα και τους αγκώνες σας. Αφήστε το να δράσει για 15-20 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Αυτό θα βοηθήσει να εξομαλυνθεί και να ενυδατωθεί το δέρμα σε αυτά τα μέρη.

10. Μέλι : Το μέλι είναι μια εξαιρετική ενυδατική κρέμα για το δέρμα που περιέχει επίσης αμέτρητες θεραπευτικές ιδιότητες. Το μασάζ στο δέρμα στα γόνατα και τους αγκώνες με αγνό μέλι μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση, την απολέπιση, τη θεραπεία και το φωτισμό του δέρματος σε αυτές τις περιοχές.

 

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr