8 τσάγια που κάνουν πλαστική στο δέρμα.

8 τσάγια που κάνουν πλαστική στο δέρμα.

Τα παρακάτω ιδανικά τσάγια γι την επιδερμίδα μας μπορούν να καταναλώνονται εσωτερικά,  επίσης μπορείτενα τα χρησιμοποιήσετε στον ατμό του προσώπου σας ή να τα προσθέσετε στο νερό του μπάνιου για ένα θεραπευτικό ξέπλυμα.

Σε αντίθεση με τις κρέμες και τις λοσιόν, τα τσάγια μπορούν να φτάσουν στη ρίζα του προβλήματος, βοηθώντας στην απομάκρυνση των τοξινών και καθοδηγώντας το δέρμα να καθαριστεί από μόνο του. Και, έτσι φαίνεται μια μακροπρόθεσμη λύση με μόνιμα αποτελέσματα και θεαματικά.

Πράσινο τσάι.

Το πράσινο τσάι έχει ισχυρά αντιοξειδωτικά που τρώνε τις ελεύθερες ρίζες και μειώνουν τη φλεγμονή. Μειώνουν επίσης τα ελεύθερα ανδρογόνα, μειώνοντας έτσι την ακμή που προκαλείται από ορμόνες.

Τσάι από τριαντάφυλλο

Το Rosehip είναι ο καρπός του φυτού τριαντάφυλλου. Το τσάι από τριανταφυλλιά δεν είναι μόνο νόστιμο και αναζωογονητικό, αλλά είναι επίσης μια από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης C. Το Rosehip έχει επίσης αντιβακτηριακές, αντιικές και αντιγηραντικές ιδιότητες.

Τσάι Rooibos

Το Rooibos είναι ένα νοτιοαφρικανικό φυτό που μοιάζει με σκούπα. Οι χημικές ουσίες στο τσάι rooibos μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος, αποτρέποντας έτσι την έκρηξη της φλεγμονώδους ακμής. Ένα άλλο συστατικό του τσαγιού rooibos που είναι ευεργετικό για την ακμή είναι ο ψευδάργυρος. Ο ψευδάργυρος μπορεί να βοηθήσει στη διόρθωση της ορμονικής ανισορροπίας που προκαλεί την ακμή. Είναι επίσης χρήσιμο για την εξόντωση των βακτηρίων που προκαλούν την ακμή. Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι τα αντιοξειδωτικά του rooibos μπορεί επίσης να εξουδετερώσουν τις ελεύθερες ρίζες που συμβάλλουν στις ρυτίδες.

Τσάι πικραλίδα

Η πικραλίδα είναι μια από τις πιο πλούσιες πηγές βιταμινών Α, C και Ε. Αυτή η ομάδα βιταμινών μαζί δρα ως ισχυρό αντιοξειδωτικό. Βοηθούν στη διακοπή του εκφυλισμού των κυττάρων ενώ ενισχύουν τη σύνθεση κολλαγόνου. Η βιταμίνη Ε είναι επίσης υπεύθυνη για την ενυδάτωση του δέρματος από μέσα.


Τσάι μέντας

Η μενθόλη που υπάρχει στη μέντα μειώνει την έκκριση ελαίου από τους σμηγματογόνους αδένες. Έτσι, η κατανάλωση τσαγιού μέντας μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε ένα δέρμα χωρίς λιπαρά και άψογο. Οι δροσιστικές ιδιότητες της μέντας βοηθούν στη μείωση των εξανθημάτων, των τσιμπημάτων εντόμων και της φλεγμονής του δέρματος.

Τσάι χαμομήλι

Το τσάι χαμομηλιού μπορεί να καταπολεμήσει τα σημάδια ακμής μέσω των αντιοξειδωτικών του ιδιοτήτων. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του είναι εξαιρετικές για όσους υποφέρουν από έκζεμα, κνίδωση ή ξηροδερμία. Έχει πληθώρα επουλωτικών, αντιοξειδωτικών, καθαριστικών και ενυδατικών ιδιοτήτων και θεωρείται από μόνη της μια ολοκληρωμένη περιποίηση της επιδερμίδας.

Τσάι κολλιτσίδας

Η κολλιτσίδα είναι ένα σημαντικό φαρμακευτικό βότανο στη δυτική λαϊκή ιατρική και στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική εδώ και χιλιάδες χρόνια, που εκτιμάται κυρίως για τις ιδιότητες καθαρισμού του αίματος και επούλωση του δέρματος. Η ρίζα της κολλιτσίδας περιέχει αντιμυκητιακές και αντιβιοτικές ενώσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση των βακτηρίων που προκαλούν την ακμή. Είναι επίσης ένα απαλό καθαριστικό αίματος και καθαριστικό του ήπατος.

Τσάι πιπερόριζας

Το τζίντζερ είναι γνωστό για τις αποτοξινωτικές του ιδιότητες. Δεδομένου ότι το δέρμα είναι συχνά μια αντανάκλαση του πεπτικού συστήματος, η απομάκρυνση των τοξινών είναι ένα κρίσιμο μέρος για τη διατήρηση μιας λαμπερής επιδερμίδας. Το τζίντζερ βοηθά στον καθαρισμό του σώματος και στη βελτίωση της πέψης.

Λάδι άγριου τριαντάφυλλου. Δέρμα χωρίς κηλίδες, ρυτίδες, ραγάδες.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr