Μάσκες για να αποκτήσεις κορεάτικο δέρμα. (Και πως να προετοιμάσεις σωστά το ρυζόνερο για μέγιστα αποτελέσματα)!

Μάσκες για να αποκτήσεις κορεάτικο δέρμα. (Και πως να προετοιμάσεις σωστά το ρυζόνερο για μέγιστα αποτελέσματα)!

 

Όλες θαυμάζουμε το κορεάτικο δέρμα προσώπου   η ομορφιά του οποίου εκφράζεται μέσα απο ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής και ειδικής φροντίδας, ο οποίος μεταδίδεται απο γενιά σε γενιά. Οι Κορεάτισες εμπιστευονται τις γιαγιάδες τους και καλά κάνουν όπως δείχνουν τα αποτελέσματα πάνω στην αλαβάστρινη όψη τους.

Δείτε τις καλύτερες μα΄σκες και συνδυασμούς για κορεάτικο δέρμα!

1. Μάσκα προσώπου με ρυζάλευρο και αλόη βέρα
Γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, το ρυζάλευρο αναστέλλει τη γήρανση του δέρματος, μειώνει τις βλάβες στο δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία και φωτίζει τον τόνο του δέρματος. Χρησιμοποιείται επίσης ως φυσικό απολεπιστικό για ήπιο τρίψιμο. Από την άλλη πλευρά, τα οφέλη της αλόης βέρα περιλαμβάνουν την εξάλειψη της ακμής, την ενυδάτωση του δέρματος και τη λεύκανση των κηλίδων.

Θέλετε ένα ελιξίριο για να αποκτήσετε κορεάτικο δέρμα; Εμπιστευτείτε το τζελ αλόης βέρα για να κάνει τη δουλειά! 
Τρόπος χρήσης:

Για να φτιάξετε αυτό το ήπιο scrub, προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας ρυζάλευρο σε σκόνη σε 2 κουταλάκια του γλυκού φρεσκοεκχυλισμένο πολτό αλόης βέρα. Ανακατεύουμε κρύο νερό για να φτιάξουμε μια πάστα. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ή καθαρά δάχτυλα, εφαρμόστε αυτό το scrub στο πρόσωπο και το λαιμό σας. Αφήστε το να καθίσει στο δέρμα σας μέχρι να στεγνώσει μερικώς πριν το ξεπλύνετε με κρύο νερό. Αυτό το scrub είναι γνωστό ότι καταπραΰνει και αναζωογονεί αμέσως το δέρμα μας. Χρησιμοποιήστε αυτή τη μάσκα τουλάχιστον μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

2. Ζυμωμένο ρύζι με ομίχλη προσώπου
Σύμφωνα με τον Husain, «το ρύζι δεν είναι απλώς βασικός κόκκος στην ασιατική κουζίνα, είναι επίσης φημισμένο για τις ιδιότητες που τονώνουν την ομορφιά. Το ρύζι που έχει υποστεί ζύμωση είναι μόνιμο συστατικό πολλών θεραπειών ομορφιάς στην Κορέα και σε πολλές χώρες της Ανατολικής Ασίας. Ήταν ένα μυστικό ομορφιάς να αποκτήσεις κορεάτικο δέρμα. Το νερό του ρυζιού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της βλάβης του δέρματος από την υπεριώδη ακτινοβολία και προάγει επίσης το σχηματισμό κολλαγόνου. Αυτό αντιστρέφει τα σημάδια της γήρανσης όπως τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες και σας δίνει μια άψογη λάμψη.»

Το ρυζόνερο είναι μια μοναδική λύση για όλα τα δερματικά σας προβλήματα. 

Τρόπος χρήσης:

Για αυτό, στραγγίστε το νερό από το βρασμένο ρύζι. Αφήστε το ρυζόνερο να κρυώσει τελείως και ρίξτε το σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το νερό από μουσκεμένο ρύζι για αυτήν τη σπιτική θεραπεία. Αφήστε το ρύζι σας να μουλιάσει σε νερό όλη τη νύχτα και στραγγίστε το νερό το επόμενο πρωί. Αφήστε το νερό να ζυμωθεί για 2-3 ημέρες πριν το ψεκάσετε ως σπρέι προσώπου το πρωί και λίγο πριν το βράδυ.

3. Ξέβγαλμα προσώπου με πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για την περιποίηση της επιδερμίδας λαμβάνοντας υπόψη τον πλούτο του σε αντιοξειδωτικά. Είναι επίσης γνωστό για τις ιδιότητες του κατά του καρκίνου. Το πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση του δέρματος, στη θεραπεία της ακμής και στη μείωση των ρυτίδων. Οι πολυφαινόλες και έξι διαφορετικοί τύποι κατεχινών που υπάρχουν στο πράσινο τσάι , το καθιστούν ένα απίστευτα ισχυρό συστατικό για την αντιγήρανση και τον καθαρισμό των πόρων. Η σύσφιξη των πόρων είναι ένα από τα βασικά του καθεστώτος περιποίησης της Κορέας.

Τρόπος χρήσης:

Βράστε μερικά φύλλα τσαγιού για να φτιάξετε ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι ως συνήθως. Αφήστε το τσάι να κρυώσει εντελώς και χρησιμοποιήστε το για το τελευταίο ξέπλυμα προσώπου αφού πλένετε το πρόσωπό σας κάθε φορά. Αυτό θα βοηθήσει στην αποτοξίνωση του δέρματός σας και θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα σπυράκια και τα σπυράκια. Για καλύτερα αποτελέσματα, ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με αυτό τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.

4. Μάσκα προσώπου με λεμόνι και φράουλα
«Αυτή η μάσκα είναι ο ευκολότερος τρόπος για να πετύχεις κορεάτικο δέρμα. Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του λεμονιού και η περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C είναι ευεργετικές για την πρόληψη της βλάβης του δέρματος και της πρόωρης γήρανσης. Η φράουλα, ένα ισχυρό στυπτικό, έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που μπορεί να θεραπεύσει την ακμή , να προστατεύσει το δέρμα σας από τις ακτίνες UV και να απολεπίσει επίσης τα νεκρά κύτταρα του δέρματος», λέει ο Hussain.

Μάσκα περιποίησης δέρματος DIY
Αυτή η μάσκα θα αφήσει το δέρμα σας να θρέψει και να ακτινοβολεί όπως οι K ομορφιές. Ευγένεια εικόνας: Shutterstock
Τρόπος χρήσης:

Ανακατέψτε δύο σταγόνες χυμό λεμονιού, 1 πολτοποιημένη φράουλα και 1 κουταλιά της σούπας σπιτικό γιαούρτι. Εφαρμόστε τη μάσκα στο δέρμα του προσώπου και του λαιμού σας. Αφήστε τη μάσκα να κάνει τα μαγικά της για 30 λεπτά πριν την ξεπλύνετε. Το δέρμα σας θα αισθανθεί λαμπερό και αναζωογονημένο αμέσως. Επαναλάβετε την τεχνική δύο φορές την εβδομάδα για καλύτερα αποτελέσματα.

5. Επενδύστε σε ένα πανί
Για να αποκτήσετε κορεάτικο δέρμα, χρησιμοποιήστε ένα πανί για να κάνετε απολέπιση του δέρματός σας με απαλό τρόπο. Βουτήξτε το πανί σε ζεστό νερό και τρίψτε το δέρμα με απαλές κυκλικές κινήσεις. Ένα υγρό πανί που δεν είναι πολύ λειαντικό . Αυτή η πανάρχαια μέθοδος απολέπισης είναι μια δοκιμασμένη και αληθινή εναλλακτική λύση σε σχέση με τα λειαντικά scrub και τα χημικά peeling που αγοράζονται στην αγορά.

Λοιπόν, κυρίες, δοκιμάστε αυτές τις απλές θεραπείες εάν θέλετε να αποκτήσετε μια γυάλινη λάμψη δέρματος στο σπίτι. Επιπλέον, μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε καθημερινά αντηλιακή προστασία. Φορέστε αντηλιακό, φορέστε καπέλα και κασκόλ για να προστατέψετε το δέρμα σας από τις ακτίνες UV πριν βγείτε στον ήλιο. Κάντε την ενυδάτωση πρώτη προτεραιότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πίνετε πολύ νερό και φρέσκους χυμούς κάθε μέρα και πίνετε άφθονα εποχιακά λαχανικά και φρούτα πλούσια σε νερό.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr