Μυστικά των δερματολόγων για υπέροχες φτέρνες και πόδια.

Μυστικά των δερματολόγων για υπέροχες φτέρνες και πόδια.

Τα πόδια σας μπορούν να διαλύσουν ολόκληρη την εμφάνισή μας.

3 δερματολόγοι μας δείχνουν γιατί πρέπει να επενδύσουμε στη φροντίδα των ποδιών.

Όπως δεν θα έβγαινες ούτε μια μέρα έξω χωρίς να κάνεις μπάνιο, έτσι δεν θα έπρεπε να βγεις ούτε μια μέρα χωρίς να φροντίσεις τα «υπερφορτωμένα πόδια σου». Καθώς ντύνεστε καλά, εφαρμόζετε περιποίηση δέρματος και φοράτε κολόνια, πρέπει να αφιερώσετε τον χρόνο σας και στη φροντίδα των ποδιών. Όχι μόνο λόγω του αισθητικού σκοπού, αλλά κααι λόγω υγείας καθώς υπάρχουν πολλές δερματικές παθήσεις που τείνουν να εμφανίζονται στα πόδια  εάν παραμεληθεί η υγιεινή τους.

Ο Dr Ashini Bhatt, ειδικός στο δέρμα και τα μαλλιά,  εξήγησε πώς μια καλή ρουτίνα περιποίησης ποδιών είναι εξίσου σημαντική με την περιποίηση του δέρματος.

Μια συμβουλή από τον Δρ Kaustav Guha, Διευθυντή, ειδικό σε δέρμα και μαλλιά, Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης, SkinKraft Labs, σχετικά με το θέμα της φροντίδας των ποδιών.

Ο Δρ Guha τονίζει, «Γενικά, οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν τα πόδια τους στη ρουτίνα περιποίησης του σώματός τους. Μεταξύ όλων των μερών του σώματος, τα πόδια είναι πιο ευαίσθητα στην ανάπτυξη μυκήτων και βακτηρίων που προκαλείται από την υγρασία του περιβάλλοντος. Η συχνή επαφή με τη βρωμιά και τη σκόνη στο έδαφος έχει ως αποτέλεσμα μικροβιολογικούς ρύπους στα πόδια, οι οποίοι μπορεί να οδηγήσουν σε διάφορες καταστάσεις όπως κυτταρίτιδα, καλαμπόκι, κάλους, μύκητες των νυχιών των ποδιών και πόδι του αθλητή».

Τα πέλματα των ποδιών έχουν πιο παχύ δέρμα, το οποίο είναι πιο επιρρεπές σε ξηρότητα, τραχύτητα και σκάσιμο. Ως εκ τούτου, η φροντίδα των ποδιών δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο σε περιστασιακές θεραπείες πεντικιούρ , αλλά χρειάζεται καθημερινή προσοχή.

Τα πόδια σας χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή την καλοκαιρινή περίοδο. 
Παρακάτω παρατίθενται μερικές συμβουλές για τη φροντίδα των ποδιών που προτείνει ο Dr Guha:
Πλένετε τα πόδια σας με ένα απαλό καθαριστικό καθημερινά, εστιάζοντας ιδιαίτερα στο δέρμα ανάμεσα στα δάχτυλα για να αποτρέψετε τη συσσώρευση ιδρώτα και βρωμιάς στους πόρους.Κάντε απολέπιση στο δέρμα των ποδιών σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να εξαλείψετε το σκληρυμένο νεκρό δέρμα και τη βρωμιά.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμες απολέπισης ή ελαφρόπετρα για απαλή απολέπιση των ποδιών.Εφαρμόστε μια παχύρρευστη  ενυδατική κρέμα στα πόδια κάθε μέρα. Επίσης, το να μουλιάζετε τα πόδια σας σε ζεστό νερό για 10 λεπτά μια φορά την εβδομάδα βοηθάει στην απαλότητα του δέρματος.Εάν τα πόδια σας τείνουν να ιδρώνουν υπερβολικά, μπορείτε να χρησιμοποιείτε γενναιόδωρα πούδρες ποδιών στην καθημερινή σας ρουτίνα.Πιο ουσιαστικά, στεγνώστε καλά τα πόδια σας πριν φορέσετε τις κάλτσες και τα παπούτσια, καθώς η υγρασία προάγει τις μυκητιάσεις.

Ο Vipin Sharma, ειδικός στο δέρμα, υπεύθυνος προϊόντων και έρευνας στη Fixderma  Pvt Ltd., μοιράστηκε επίσης τις εξειδικευμένες λύσεις του σχετικά με δερματικά προβλήματα που μπορεί να επηρεάσουν τα πόδια μας.

Η φροντίδα των ποδιών περιλαμβάνει τη σωστή απολέπιση και τη διασφάλιση ότι είναι καθαρά και στεγνά. 
Λέγοντας ότι είναι καιρός να επανεξετάσετε τη φροντίδα των ποδιών στη ρουτίνα σας, ο Δρ Σάρμα απαριθμεί τους ακόλουθους λόγους:

Τα ξηρά, κατεστραμμένα, ασυντήρητα και φολιδωτά πόδια μπορούν να καταστρέψουν όλη την ελκυστικότητα μας. Αντανακλά την κακή υγιεινή.Το να μην καθαρίζετε και να ενυδατώνετε σωστά τα πόδια σας μπορεί να κάνει το δέρμα ξηρό και λεπτό και επίσης να αποδυναμώσει τις αρθρώσεις και τα οστά σας.

Πολλοί από εμάς πιστεύουμε ότι το πεντικιούρ είναι μια διαδικασία ομορφιάς, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ σημαντικό να αποτρέψουμε την εσωτερική ανάπτυξη των νυχιών, τη συσσώρευση ξηρού δέρματος και τον βαθύ καθαρισμό των ποδιών.Ο τακτικός έλεγχος των ποδιών μας είναι πολύ σημαντικός για κοψίματα, πληγές, πρήξιμο, λοιμώξεις για την πρόληψη μεγαλύτερων προβλημάτων όπως  κάλοι, πόδι αθλητή κ.λπ.Η όψη των ποδιών αντανακλά την υγεία του γενικού μας δέρματος.

Επομένως, είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο να ενυδατώνετε τακτικά το δέρμα του σώματός σας αλλά και τα πόδια σας.Από άγνοιά μας, καταλήγουμε να χρησιμοποιούμε κανονικές κρέμες για τα πόδια μας. Επειδή όμως το δέρμα του ποδιού είναι πιο παχύ από το δέρμα του σώματός μας, οι κανονικές ενυδατικές κρέμες  δεν διεισδύουν βαθύτερα στο δέρμα για να προσδώσουν όφελος.

Επομένως, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα εντατική ενυδατική κρέμα με συστατικά όπως γαλακτικό οξύ, ουρία κ.λπ. για να εξασφαλίσετε λεία και απαλά πόδια.

Έλαιο αργκάν 50ml

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr