Τι θέλει η επιδερμίδα για να παραμείνει όμορφη και νεανική

Τι θέλει η επιδερμίδα για να παραμείνει όμορφη και νεανική

Ποτέ δεν είναι αργά για να αλλάξουμε τις συνήθειες της περιποίησης μας ή να διορθώσουμε τυχόν λάθη που σαμποτάρουν την όμορφη, νεανική όψη της επιδερμίδας μας.
Τι θέλει η επιδερμίδα για να παραμείνει όμορφη και νεανική |

Για να διατηρηθεί νεανική, όμορφη και υγιής η επιδερμίδα μας, δε στηριζόμαστε μόνο στα καλά γονίδιά μας. Υιοθετούμε αυτούς τους 6 κανόνες οι οποίοι εξυπηρετούν τις ανάγκες της ηλικίας μας βελτιώνοντας θεαματικά την όψη μας. Αλλωστε ποτέ δεν είναι αργά για να αλλάξουμε τις συνήθειες της περιποίησης μας ή να διορθώσουμε τυχόν λάθη.

# Αυξάνουμε τη δυνατότητα απορρόφησης των αντιγηραντικών συστατικών από την επιδερμίδα
Με ποιον τρόπο; Με τον καθαρισμό, φυσικά. Οι δερματολόγοι επιμένουν στο ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε ένα καθαριστικό το οποίο ταιριάζει στις ανάγκες της επιδερμίδας μας και όχι οποιοδήποτε βρίσκουμε μπροστά μας. Μετά τον καθαρισμό και / ή την απολέπιση, η επιδερμίδα είναι σαν σφουγγάρι έτοιμη να απορροφήσει σε βάθος τις θρεπτικές ουσίες των καλλυντικών.

# Χρησιμοποιούμε αντιοξειδωτικό ορό 2 φορές τη μέρα
Ο ορός μπορεί να μεταμορφώσει την επιδερμίδα δουλεύοντας από τα βαθύτερα στρώματά της μέσα προς τα έξω. Η ιδανική σύνθεση είναι εκείνη με παράγοντες όπως το υαλουρονικό οξύ μικρού μοριακού βάρους, τα κεραμίδια, τα αμινοξέα και τα λιπαρά οξέα, που δυναμώνουν την κυτταρική μεμβράνη, βιταμίνες Α, C και Ε. Μετά τα 40, εισάγουμε τη ρετινόλη και τα πολυπεπτίδια που διεγείρουν τους ινοβλάστες και επιμηκύνουν τη ζωή των κυττάρων. Η προσθήκη του ορού στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς, πρωϊ και βράδυ, αυξάνει εντυπωσιακά τα αποτελέσματα της κρέμας.

# Επιλέγουμε την κατάλληλη ενυδατική / αντιγηραντική σύνθεση
Οι συνθέσεις που χρειαζόμαστε είναι εκείνες που ενυδατώνουν και ταυτόχρονα καταπολεμούν τις φθορές του χρόνου. Έτσι ιδανικά μετά τον καθαρισμό και την εφαρμογή του ορού, απλώνουμε την ενυδατική κρέμα.

# Δε βγαίνουμε από το σπίτι χωρίς αντηλιακό
Δεν μπορεί να αναστρέψει τις φθορές που έγιναν στο παρελθόν. Μπορεί όμως να εμποδίσει νέες, όπως δυσχρωμίες και ρυτίδες. Γι’ αυτό πρέπει να το χρησιμοποιούμε όλο τον χρόνο.

# Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στα μάτια
Επενδύουμε σε μια καλή αντιγηραντική κρέμα ματιών με αποσυμφορητικούς παράγοντες που καταπολεμά το πρήξιμο αλλά και θρεπτικούς παράγοντες που λειαίνουν τις ρυτίδες. Επιπλέον, τη μέρα, δε βγαίνουμε ποτέ από το σπίτι χωρίς γυαλιά ηλίου. Για την ακρίβεια τα φοράμε μέχρι να δύσει ο ήλιος. Το συνεχές συνοφρύωμα και το κλείσιμο των ματιών είναι οι σημαντικότερες αιτίες για τον σχηματισμό της ρυτίδας που αποκαλούμε «πόδι της χήνας».

#Πηγαίνουμε στους ειδικούς 1-2 φορές τον χρόνο
Οσο καλά και αν τηρήσουμε τους παραπάνω κανόνες, χρειάζεται μια στο τόσο και η συνδρομή ενός καλού δερματολόγου για μια θεραπεία, προκειμένου να αναζωογονήσουμε το δέρμα και να βελτιώσουμε την όψη του.

vita.gr

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr