Όμορφη με γλυκερίνη. Συνταγές και ιδιότητες του οικονομικού καλλυντικού με το πανάκριβο αποτέλεσμα!

Όμορφη με γλυκερίνη. Συνταγές και ιδιότητες του οικονομικού καλλυντικού με το πανάκριβο αποτέλεσμα!

5 τρόποι με τους οποίους η γλυκερίνη μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος του δέρματός σας!

Για να θυμίζει το δέρμα σας, δέρμα μωρού!

Η γλυκερίνη συντηρεί την νεότητα χωρίς κόπο. Φυλακίζει την υγρασία και το δέρμα μένει φουσκωμένο χωρίς πλαδαρότητα και σπασίματα. Οι παλιές γυναίκες την χρησιμοποιούσαν πάρα πολύ γι αυτόν ακριβώς τον λόγο. Επίσης έχει την φήμη και όχι αδικαιολόγητα ότι κρατά πολύ νεανικά και φρέσκα τα χέρια. Δεν αφήνει την επιδερμίδα τους να μαραζώσει!

Έχετε λοιπόν στραφεί σε φανταχτερές κρέμες και λοσιόν για το δέρμα σας; Εδώ είναι μερικά απίθανα οφέλη της γλυκερίνης που θα σας κάνουν να στραφείτε σε αυτήν.

Η γλυκερίνη ήταν πολύ δημοφιλής και συνώνυμη με την ομορφιά για τις μαμάδες και τις γιαγιάδες μας, επειδή έχει μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη. Μια εξαιρετική ενυδατική κρέμα για το δέρμα, η γλυκερίνη, εάν χρησιμοποιείται τακτικά μπορεί να σας δώσει απαλό, λαμπερό και υγιές δέρμα. Βοηθά στην προσέλκυση της υγρασίας στο δέρμα και έτσι το διατηρεί λαμπερό. Βοηθά στην ανακούφιση της ξηρότητας και κάνει το δέρμα απαλό και λείο. Για να μάθετε τα λιγότερο γνωστά οφέλη της γλυκερίνης, δείτε τις περιγραφές μας.επικοινωνήσαμε με έναν ειδικό.

Η γλυκερίνη είναι ένα υποπροϊόν της διαδικασίας παρασκευής σαπουνιού. Αυτή η οργανική ένωση ζάχαρης και αλκοόλης προέρχεται τόσο από φυτικές όσο και από ζωικές πηγές και χρησιμοποιείται εκτενώς στη βιομηχανία ομορφιάς και φαρμακευτικής βιομηχανίας. Η γλυκερίνη είναι ένα μη τοξικό, άοσμο και άχρωμο, φυσικό υγραντικό, το οποίο είναι εξαιρετικό μαλακτικό για το δέρμα. Ένα φυσικό υγραντικό αποτρέπει την απώλεια υγρασίας του δέρματος και βοηθά στο κλείδωμα της υγρασίας».

Μερικά υπέροχα οφέλη της γλυκερίνης :
1. Σύσφιξη δέρματος
Η γλυκερίνη συσφίγγει τους πόρους. Προσθέστε μερικές σταγόνες γλυκερίνη σε 5 κουταλιές της σούπας ροδόνερο και φυλάξτε το στο ψυγείο σε αεροστεγές μπουκάλι. Τρίψτε αυτή τη λοσιόν στο δέρμα σας ανακουφίζοντας το ξηρό δέρμα και το σκασμένο δέρμα στο πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια. Αυτή η λοσιόν μπορεί επίσης να εφαρμοστεί σε δέρμα με τάση ακμής. Εάν χρησιμοποιείται τακτικά, μπορεί να βοηθήσει στην καθυστέρηση των ορατών σημαδιών γήρανσης, όπως ο σχηματισμός γραμμών και ρυτίδων .

2. Θεραπεύει το ξηρό δέρμα
Αναμείξτε λάδι βιταμίνης Ε, βαζελίνη και γλυκερίνη σε ίσα μέρη και απλώστε στο πρόσωπό σας πριν κάνετε ντους. Αυτό το μείγμα είναι αρκετά χρήσιμο τους χειμερινούς μήνες που το δέρμα μας τείνει να ξηραίνεται πολύ λόγω των ακραίων κλιματικών συνθηκών.

«Σε μια χρονική περίοδο, μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ικανότητας του δέρματος να συγκρατεί την υγρασία. Καθώς δεν είναι λιπαρό, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ενυδάτωση λιπαρών επιδερμίδων , όταν δεν έχουν υγρασία κατά τους χειμερινούς μήνες. Τα άτομα με ακμή μπορεί να εμφανίσουν επιφανειακή ξηρότητα του εξωτερικού στρώματος του δέρματος, λόγω του φαρμακευτικού σαπουνιού και των στυπτικών λοσιόν»
Η γλυκερίνη μπορεί να θεραπεύσει το έκζεμα και να θεραπεύσει επίσης το ξηρό δέρμα! 

3. Καθαρίζει το έκζεμα
Η γλυκερίνη έχει εκπληκτικές θεραπευτικές ιδιότητες, ειδικά στη θεραπεία δερματικών παθήσεων όπως το έκζεμα και η ψωρίαση. Διασπώντας την πρωτεΐνη στα νεκρά κύτταρα του δέρματος και αφαιρώντας τα από το δέρμα μας, η γλυκερίνη ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία νέων και υγιών κυττάρων . Η γλυκερίνη έχει επίσης θεραπευτικές ιδιότητες και έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία δερματικών προβλημάτων όπως η ατοπική δερματίτιδα.

4. Ασφαλές για παιδιά
Εάν έχετε μια κληρονομική διαταραχή του δέρματος που προκαλεί ξηρό, φολιδωτό δέρμα, η εφαρμογή ενός συγκεκριμένου προϊόντος που περιέχει γλυκερίνη και παραφίνη μειώνει συμπτώματα όπως κνησμό και λέπια σε παιδιά με ιχθύωση. Δεν είναι σαφές εάν η εφαρμογή της γλυκερίνης από μόνη της βοηθά. Είναι επίσης ένα εξαιρετικό υποκατάστατο για τις φανταχτερές κρέμες και λοσιόν σώματος που συχνά προκαλούν στα παιδιά εξανθήματα και αλλεργίες.

Υγρή γλυκερίνη για υπέροχα καλλυντικά.

 

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr