Λάδι Άγριο Τριαντάφυλλο. Το Μοναδικό! Τα Πολύτιμα 9 Υπερθαυμαστά Του  Οφέλη!

Λάδι Άγριο Τριαντάφυλλο. Το Μοναδικό! Τα Πολύτιμα 9 Υπερθαυμαστά Του Οφέλη!

Μην το ψάχνετε πολύ αυτό είναι το τέλειο καλλυντικό.

Το λάδι αγριοτριανταφυλλιάς έχει μακρά ιστορία ως θεραπευτικό φάρμακο και προϊόν ομορφιάς. Είναι γεμάτο βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και απαραίτητα λιπαρά οξέα που όλα εκτιμώνται για την ικανότητά τους να θρέφουν το δέρμα.

Επιστημονικές μελέτες που δείχνουν την υπόσχεση του ελαίου τριανταφυλλιάς για μια υπέροχη επιδερμίδα  το καθιστούν μια ενδιαφέρουσα επιλογή για όποιον θέλει να μειώσει τα ορατά σημάδια γήρανσης, να καθαρίσει τις ουλές ή να βελτιώσει με άλλο τρόπο τη ρουτίνα περιποίησης του δέρματος. Όχι μόνο είναι αρκετά προσιτό και εύκολο στη χρήση, αλλά θεωρείται επίσης ασφαλές για όλους τους τύπους δέρματος!

Τι είναι το λάδι άγριας τριανταφυλλιάς;
Το έλαιο τριανταφυλλιάς είναι επίσης γνωστό ως λάδι από σπόρους τριανταφυλλιάς. Προέρχεται από την τριανταφυλλιά rosa canina , η οποία καλλιεργείται κυρίως στη Χιλή.

Σε αντίθεση με το ροδέλαιο, το οποίο εξάγεται από ροδοπέταλα, το έλαιο τριανταφυλλιάς συμπιέζεται από τους καρπούς και τους σπόρους του φυτού τριαντάφυλλου.

Από την αρχαιότητα αγαπημένο και αξιοσέβαστο για τα πολύτιμα θεραπευτικά του οφέλη, το έλαιο τριανταφυλλιάς είναι γεμάτο με θρεπτικές βιταμίνες και απαραίτητα λιπαρά οξέα. Περιέχει επίσης φαινόλες που έχει αποδειχθεί ότι έχουν αντιικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.

Το έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς χρησιμοποιείται συχνά ως έλαιο μεταφοράς για αιθέρια έλαια που είναι πολύ έντονα για να τα βάλετε απευθείας στο δέρμα σας.

1. Ενυδατώνει
Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για απαλό, ελαστικό δέρμα. Η έλλειψη ενυδάτωσης μπορεί να είναι πρόβλημα σε ακραίες καιρικές συνθήκες ή καθώς γερνά η επιδερμίδα.

Το έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς περιέχει μια πληθώρα απαραίτητων λιπαρών οξέων, συμπεριλαμβανομένου του λινολεϊκού και του λινολενικού οξέος. Τα λιπαρά οξέα βοηθούν να διατηρηθούν τα κυτταρικά τοιχώματα γερά ώστε να μην χάνουν νερό.

Τα πολλά λιπαρά οξέα στο έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς το καθιστούν εξαιρετική επιλογή για την ενυδάτωση του ξηρού δέρματος που προκαλεί φαγούρα. Το δέρμα επίσης απορροφά εύκολα το λάδι, επιτρέποντας στα αντιοξειδωτικά του να ταξιδέψουν βαθιά μέσα στα στρώματα του δέρματος.

2. Αντιγήρανση
Η ενυδάτωση βοηθά στο κλείδωμα της φυσικής ενυδάτωσης του δέρματός και τυχόν πρόσθετων ελαίων .

Μελέτη: η χρήση σκόνης αγριοτριανταφυλλιάς υποδηλώνει ότι οι τριανταφυλλιές προσφέρουν αρκετές αντιγηραντικές ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας να διατηρούν το δέρμα ενυδατωμένο. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες που έλαβαν σκόνη από τριανταφυλλιά από το στόμα παρουσίασαν αξιοσημείωτες βελτιώσεις στη συνολική υγρασία του δέρματός τους.

Μπορείτε επίσης να λάβετε αυτά τα οφέλη με την τοπική εφαρμογή ελαίου τριανταφυλλιάς. Το λάδι Rosehip είναι ένα ξηρό ή μη λιπαρό λάδι. Αυτό το καθιστά μια εξαιρετική φυσική ενυδατική κρέμα για όλους τους τύπους δέρματος.

3. Βοηθά στην απολέπιση και τη φωτεινότητα του δέρματος
Η φυσική απολέπιση με λάδι τριανταφυλλιάς μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της θαμπάδας και να σας αφήσει ένα θεσπέσιο λαμπερό δέρμα που ειλικρινά δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο.

Η βιταμίνη Α, ή ρετινόλη, στο έλαιο τριανταφυλλιάς ενθαρρύνει την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος.

4. Βοηθά στην τόνωση του σχηματισμού κολλαγόνου-πολύ κολλαγόνου!
Το κολλαγόνο είναι το δομικό στοιχείο του δέρματος. Είναι απαραίτητο για την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματος. Το σώμα μας παράγει φυσικά λιγότερο κολλαγόνο καθώς μεγαλώνουμε.

Το έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α που είναι απαραίτητη για την παραγωγή κολλαγόνου. Το Rosehip προκαλεί άμεσα την αναστολή της δημιουργίας του MMP-1, ενός ενζύμου που διασπά το κολλαγόνο στο σώμα.

Η έρευνα υποστηρίζει και αυτά τα οφέλη. Σε Μελέτη του  οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες που έλαβαν σκόνη τριανταφυλλιάς από το στόμα παρουσίασαν αισθητή αύξηση στην ελαστικότητα του δέρματος.

5. Βοηθά στη μείωση της φλεγμονής


Το Rosehip είναι πλούσιο τόσο σε πολυφαινόλες όσο και σε ανθοκυανίνη, που μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής . Περιέχει επίσης βιταμίνη Ε, ένα αντιοξειδωτικό γνωστό για την αντιφλεγμονώδη δράση του.

Έχοντας αυτό υπόψη, το έλαιο τριανταφυλλιάς μπορεί να βοηθήσει στην ηρεμία του ερεθισμού που προκύπτει από:

ροδόχρου ακμή
ψωρίαση
έκζεμα
δερματίτιδα

6. Βοηθά στην προστασία από τις βλάβες από τον ήλιο
Οι σωρευτικές βλάβες από τη διάρκεια ζωής της έκθεσης στον ήλιο διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόωρη γήρανση. Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία (UV) μπορεί επίσης να επηρεάσει την ικανότητα του σώματος να παράγει κολλαγόνο.

Το έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς περιέχει αντιοξειδωτικά όπως οι βιταμίνες Α και Ε. Αυτές οι βιταμίνες έχει αποδειχθεί ότι καταπολεμούν συνεργικά την ορατή βλάβη από τον ήλιο. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην πρόληψη της φωτογήρανσης.

Έχοντας αυτό υπόψη, το έλαιο τριανταφυλλιάς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων της έκθεσης στην υπεριώδη ακτινοβολία. Αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιείται στη θέση του αντηλιακού.

Μιλήστε με τον γιατρό ή τον δερματολόγο σας για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια και τα δύο στη ρουτίνα περιποίησης του δέρματος σας.

7. Βοηθά στη μείωση της υπερμελάγχρωσης


Η υπερμελάγχρωση εμφανίζεται όταν η περίσσεια μελανίνης σχηματίζει σκούρες κηλίδες ή μπαλώματα στο δέρμα. Αυτό μπορεί να προκύψει από διάφορους παράγοντες, όπως:

έκθεση στον ήλιο
ορμονικές αλλαγές, όπως κατά την εγκυμοσύνη ή την εμμηνόπαυση
ορισμένα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων των αντισυλληπτικών χαπιών και των φαρμάκων χημειοθεραπείας

Το έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α. Η βιταμίνη Α αποτελείται από διάφορες θρεπτικές ενώσεις, συμπεριλαμβανομένων των ρετινοειδών. Τα ρετινοειδή είναι γνωστά για την ικανότητά τους να μειώνουν την υπερμελάγχρωση και άλλα ορατά σημάδια γήρανσης με τακτική χρήση.

Το έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς περιέχει επίσης λυκοπένιο και βήτα καροτίνη. Αυτά τα συστατικά έχουν ιδιότητες λεύκανσης του δέρματος, καθιστώντας τα βασικά συστατικά σε πολλά προϊόντα λεύκανσης της επιδερμίδας μας.

Μελέτες σε ζώα δείχνουν ότι το εκχύλισμα τριανταφυλλιάς περιέχει ιδιότητες μείωσης της μελανίνης και μπορεί να δικαιολογεί περαιτέρω μελέτη για τη χρήση του σε ανθρώπους.

8. Βοηθά στη μείωση των ουλών και των λεπτών γραμμών


Το έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς είναι πλούσιο σε απαραίτητα λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά, τα οποία είναι απαραίτητα για την αναγέννηση των ιστών και των κυττάρων στο δέρμα. Δεν είναι περίεργο που το λάδι χρησιμοποιείται από καιρό ως θεραπεία για την επούλωση πληγών, καθώς και για τη μείωση των ουλών και των λεπτών γραμμών.

Μελέτη με σκόνη αγριοτριανταφυλλιάς έδειξε σημαντική μείωση στην εμφάνιση λεπτών γραμμών γύρω από τα μάτια, γνωστές και ως πόδια της χήνας, μετά από 8 εβδομάδες θεραπείας. Οι συμμετέχοντες σε αυτή τη μελέτη κατανάλωναν τη σκόνη από το στόμα.

Σε μια ξεχωριστή μελέτη του 2015 , οι συμμετέχοντες με μετεγχειρητικές ουλές αντιμετώπισαν το σημείο της τομής τους δύο φορές την ημέρα με τοπική επάλειψη με έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς.

Μετά από 12 εβδομάδες χρήσης, η ομάδα που χρησιμοποίησε λάδι τριανταφυλλιάς παρουσίασε σημαντικές βελτιώσεις στο χρώμα της ουλής και στη φλεγμονή σε σύγκριση με την ομάδα που δεν έλαβε τοπική θεραπεία.

9. Βοηθά στην τόνωση του ανοσοποιητικού
Το έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, όπως το λινολεϊκό οξύ, τα οποία είναι απαραίτητα για την πρόληψη της διάσπασης των κυτταρικών μεμβρανών στο δέρμα. Ισχυρά, υγιή κύτταρα λειτουργούν ως φραγμός για να αποτρέψουν την εισβολή βακτηρίων στο δέρμα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε εστίες και λοιμώξεις.

Σε μελέτες τόσο σε ζώα όσο και σε ανθρώπους, σκόνη τριανταφυλλιάςέχει δειχθείΑξιόπιστη πηγήγια να ενισχύσει τη δύναμη και τη μακροζωία των κυττάρων του δέρματος. Σκόνη τριανταφυλλιάς ήτανφαίνεται επίσηςΑξιόπιστη πηγήγια τη μείωση της παραγωγής του MMP-1, ενός ενζύμου που διασπά τις κυτταρικές δομές όπως το κολλαγόνο.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το λάδι τριανταφυλλιάς
Το λάδι αγριοτριανταφυλλιάς είναι ένα ξηρό λάδι που απορροφάται εύκολα από το δέρμα.

Αν και είναι γενικά ασφαλές για όλους τους τύπους δέρματος, θα πρέπει να κάνετε ένα έμπλαστρο πριν από την πρώτη χρήση. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι δεν είστε αλλεργικοί στο λάδι.

Για να το κάνω αυτό:

Απλώστε μια μικρή ποσότητα λαδιού από τριανταφυλλιά στον αντιβράχιο ή τον καρπό σας.
Καλύψτε την περιοχή που έχετε υποστεί θεραπεία με επίδεσμο ή γάζα.
Μετά από 24 ώρες, ελέγξτε την περιοχή για σημάδια ερεθισμού.
Εάν το δέρμα έχει φαγούρα ή φλεγμονή, δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε λάδι τριανταφυλλιάς (επισκεφτείτε το γιατρό σας εάν ο ερεθισμός επιμένει).
Εάν το δέρμα δεν παρουσιάζει σημάδια ερεθισμού, θα πρέπει να είναι ασφαλές να χρησιμοποιήσετε το λάδι αλλού.

Μόλις κάνετε ένα τεστ επίθεμα, μπορείτε να εφαρμόσετε λάδι αγριοτριανταφυλλιάς έως και δύο φορές την ημέρα. Το λάδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του ή μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες σε άλλο λάδι φορέα ή στην αγαπημένη σας ενυδατική κρέμα.

Το λάδι αγριοτριανταφυλλιάς μπορεί να ταγγίσει γρήγορα. Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του, αποθηκεύστε το λάδι σε δροσερό, σκοτεινό μέρος. Μπορείτε να το αποθηκεύσετε και στο ψυγείο σας.

Αν και είναι ελαφρώς πιο ακριβό, το βιολογικό λάδι τριανταφυλλιάς ψυχρής έκθλιψης συνιστάται για καθαρότητα και καλύτερα αποτελέσματα.

Πιθανές παρενέργειες και κίνδυνοι
Το λάδι αγριοτριανταφυλλιάς είναι γενικά ασφαλές για όλους τους τύπους δέρματος, αλλά η αλλεργική αντίδραση δεν είναι ασυνήθιστη. Πριν χρησιμοποιήσετε το έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς για πρώτη φορά, θα πρέπει να κάνετε ένα έμπλαστρο για να βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας μπορεί να ανεχθεί το λάδι.

Επισκεφθείτε το γιατρό σας εάν εμφανίσετε:

κόκκινο, φαγούρα στο δέρμα
φαγούρα, υγρά μάτια
γρατζουνισμένος λαιμός
ναυτία
εμετός
Η αναφυλαξία είναι δυνατή σε σοβαρές περιπτώσεις αλλεργικής αντίδρασης. Ζητήστε αμέσως επείγουσα ιατρική βοήθεια εάν εμφανίσετε:

δυσκολία αναπνοής
συριγμός
πρησμένο στόμα, λαιμό ή πρόσωπο
γρήγορος καρδιακός παλμός
πόνος στο στομάχι

Χορηγία: www.healthline.com  Εικόνων: /www.pexels.com

Επιμέλεια: Ζωή Κυροπούλου

Λάδι άγριου τριαντάφυλλου. Δέρμα χωρίς κηλίδες, ρυτίδες, ραγάδες.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr