Όλοι οι τρόποι για να χάσετε το λίπος απο το πρόσωπο και τον λαιμό (διπλοσάγονο)

Όλοι οι τρόποι για να χάσετε το λίπος απο το πρόσωπο και τον λαιμό (διπλοσάγονο)

Το λίπος στο πρόσωπο προκαλείται από τη συσσώρευση λιπών που είναι συνήθως το αποτέλεσμα της συνολικής αύξησης βάρους. Μερικοί άνθρωποι εμφανίζουν επίσης φούσκωμα στο πρόσωπο που ποικίλλει σε καθημερινή βάση.

Κοιτάζεστε ολοένα και περισσότερο τον τελευταίο καιρό στον καθρέφτη και πιστεύετε ότι το πρόσωπό σας φαίνεται λίγο πιο γεμάτο;

Είναι πιθανό για τους ανθρώπους να πάρουν βάρος στο πρόσωπό τους, όπως ακριβώς είναι να κουβαλούν μερικά επιπλέον κιλά γύρω από τη μέση τους ή στους γοφούς ή τους μηρούς τους.

Για μερικούς, η αύξηση του βάρους του προσώπου είναι τόσο μικρή που μόνο αυτοί θα μπορούσαν ενδεχομένως να παρατηρήσουν. Αλλά για άλλους, μπορεί να σημαίνει ότι τα μάγουλά τους φαίνονται πιο γεμάτα ή ότι αναπτύσσουν διπλό πηγούνι.

Το λίπος στο πρόσωπο μπορεί να είναι απογοητευτικό και ενδεχομένως να επηρεάσει την αυτοπεποίθησή σας, επειδή το πρόσωπο μας είναι πάντα σε πρώτη κοινή θέα. Αλλά αν μπορείτε να καταλάβετε γιατί συμβαίνει, τότε είστε μέρος της λύσης και μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτό και ενδεχομένως να το αποτρέψετε από την αρχική του ανάπτυξή.

Τι προκαλεί το λίπος στο πρόσωπο;
Όπως συμβαίνει με το σώμα μας, το να βάζουμε βάρος στο πρόσωπό μας είναι αποτέλεσμα της συσσώρευσης εναποθέσεων λίπους.

Αυτό το υπερβολικό λίπος προκαλείται συνήθως από τη συνολική αύξηση βάρους, η οποία συνήθως συνδέεται με έναν ή περισσότερους από αυτούς τους παράγοντες – κακή διατροφή, έλλειψη άσκησης, γήρανση ή γενετικές καταστάσεις. Το φούσκωμα του προσώπου είναι ένας άλλος ένοχος λίπους στο πρόσωπο. ένα που τείνει να κυμαίνεται από μέρα σε μέρα. 1

Ευτυχώς, δεν χρειάζεται απλώς να ζείτε με το λίπος στο πρόσωπο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε να αδυνατίσετε το λίπος από τα μάγουλά σας, τις κοιλιές σας ή κάτω από το πηγούνι και το λαιμό σας.

Πώς να χάσετε βάρος από το πρόσωπό σας
Υπάρχουν πολλά διαφορετικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προσπαθήσετε να αδυνατίσετε το πρόσωπό και να το φέρετε στο επιθυμητό μέγεθος. Θα αρχίσει η διαδικασία από την επανεξέταση της τροφής και της ποσότητας την οποία  βάζετε στο σώμα  (και, κατά ακολουθία  στο πρόσωπό ) μέχρι την επανεκτίμηση των δραστηριοτήτων της ημέρας.

Υπάρχουν επίσης ορισμένα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο πρόσωπό σας για να μειώσετε τυχόν πρήξιμο. Επιπλέον, υπάρχουν  συγκεκριμένες ασκήσεις απώλειας βάρους προσώπου που μπορείτε να κάνετε για να τονώσετετους μυς και να απαλλαγείτε από αυτό το υπερβολικό λίπος, όπως ακριβώς θα κάνατε με το σώμα σας. Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν ότι η άσκηση τους βοηθά να χάσουν βάρος τόσο από το πρόσωπό τους όσο και από το σώμα τους.

9 ασκήσεις για να χάσετε λίπος στο πρόσωπο
Οι ασκήσεις απώλειας βάρους προσώπου μπορούν να τονώσουν τους μύες του προσώπου σας, κάτι που στη συνέχεια βοηθά να κάνετε το πρόσωπό σας να φαίνεται πιο αδύνατο. Και είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχουν αρκετές ασκήσεις προσώπου.

Ακολουθούν μερικές ασκήσεις που μπορείτε εύκολα να δοκιμάσετε αμέσως – η συγκεκριμένη πρακτική, λέγεται ότι μπορεί να τονώσει περισσότερους από 40 μύες του προσώπου:

Τονώστε τους μύες γύρω από το στόμα σας – λέγοντας «Χ» και «Ο» στη σειρά. Αυτό κάνει τους μύες του προσώπου σας να συστέλλονται και να κινούνται. Κάντε αυτή την άσκηση καθημερινά, επαναλαμβάνοντάς την όσες φορές θέλετε.

Τονώστε τους μύες των μάγουλων σας – κάνοντας ένα ψάρι να κάνει όψη πιπιλίζοντας τα μάγουλά σας. Επαναλάβετε 20 φορές κάθε μέρα για θετικά αποτελέσματα.

Δουλέψτε όλους τους μύες του προσώπου σας – ανοίγοντας το στόμα σας ευρέως και στρογγυλά. Κρατήστε τη θέση για 5 δευτερόλεπτα και χαλαρώστε. Επαναλάβετε έως και 30 φορές την ημέρα.

Μπορείτε επίσης – να γεμίσετε το στόμα σας με αέρα, έτσι ώστε το πρόσωπό σας να φαίνεται παχύ και στρογγυλό. Κρατήστε τα χείλη σας κλειστά, μετακινήστε τον αέρα στο στόμα σας από τη μία πλευρά στην άλλη. Κάνετε αυτή την άσκηση 5 λεπτά την ημέρα.

Κάντε ένα μασάζ προσώπου – ενισχύει το οξυγόνο και την κυκλοφορία του αίματος, κάτι που βοηθά στη σύσφιξη του δέρματός.

ΜΕΙΩΣΗ ΔΙΠΛΟΣΑΓΟΝΟΥ.

Κάντε μερικές ανυψώσεις του πηγουνιού – ρίξτε το κεφάλι σας πίσω και τεντώστε το λαιμό σας όσο περισσότερο μπορείτε. Κρατήστε τα μάτια σας καρφωμένα στο ταβάνι και δοκιμάστε να μετακινήσετε το κάτω χείλος σας πάνω από το πάνω χείλος και χαμογελάστε διάπλατα. Μείνετε για 10 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε 10 φορές. Αυτή η άσκηση βοηθάει σημαντικά στη μείωση του διπλού πηγουνιού αλλά και του πλαδαρού λαιμού.

Κάντε γυμναστική στο μέτωπό σας – ανοίξτε τα μάτια σας διάπλατα. Χρησιμοποιώντας και τα δύο χέρια, δοκιμάστε να τραβήξετε προς τα πίσω το δέρμα πάνω από το μέτωπό σας. Αυτό θα διώξει και τα πόδια της χήνας και τις γραμμές του μετώπου. 5

Τραβήξτε ένα πρόσωπο ψαριού – πιπιλίστε σφιχτά τα μάγουλά σας και τραβήξτε τα χείλη σας σαν ψάρι. Κρατήστε τη στάση για πέντε δευτερόλεπτα και επαναλάβετε 10 φορές. Αυτό θα σας βοηθήσει να χάσετε λίπος από τα μάγουλά σας. 6

Κάντε μερικές ρουφηξιές στα μάγουλα – ξεφυσήστε τα μάγουλά σας. Στη συνέχεια, δοκιμάστε να μετακινήσετε τον αέρα από τη μια πλευρά στην άλλη και κρατήστε τον για 5 δευτερόλεπτα. Κάντε ένα μεγάλο «O» όταν απελευθερώνετε τον αέρα. Αυτό θα βοηθήσει στη σύσφιξη των μυών των μάγουλων. 

Πόσο καιρό χρειάζεται για να χάσετε λίπος στο πρόσωπο;
Το ίδιο χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να χάσετε βάρος από το σώμα σας ισχύει για το πρόσωπό σας. Και επειδή υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί παράγοντες που καθορίζουν το αποτέλεσμα – πόσο δηλαδή συχνά γυμνάζεστε, το είδος της προπόνησης, την πρόσληψη θερμίδων σας κ.λπ..

 Εάν έχετε μικρή σωματική δομή και χαμηλότερο ΔΜΣ, το βάρος μπορεί να μειώνεται πιο αργά, αλλά να γίνει εμφανές πιο γρήγορα. Ωστόσο, όταν το αρχικό σας μέγεθος είναι μεγαλύτερο, είναι πιθανό να χάσετε περισσότερο βάρος με ταχύτερο ρυθμό, ειδικά κατά τη διάρκεια αυτών των πρώτων ημερών.

Μερικοί άνθρωποι βλέπουν αμέσως μια αλλαγή στο μέγεθος των μηρών, της κοιλιάς ή του προσώπου τους, η οποία μπορεί να είναικαι γενετική. 

Μπορείτε να χάσετε λίπος από το πρόσωπο μέσα στην εβδομάδα;
Μια εβδομάδα μπορεί να είναι λίγο φιλόδοξο διάστημα, αλλά, σε συνέχεια αυτού που μόλις είπαμε παραπάνω, ο καθένας χάνει βάρος με διαφορετικούς ρυθμούς, ανάλογα με τους δικούς του ατομικούς παράγοντες. Αν και δεν είναι εγγυημένο ότι θα συμβεί, σίγουρα δεν είναι αδύνατο. Οι άνθρωποι μπορεί σίγουρα να βρουν το πρόσωπό τους πιο τονισμένο, ειδικά αν έχουν κάνει και ασκήσεις προσώπου.

Ο χρόνος που χρειάζεται για να χάσει το λίπος του προσώπου διαφέρει από άτομο σε άτομο. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να αρχίσουν να βλέπουν διαφορά μέσα σε μια εβδομάδα, αλλά δεν είναι εγγυημένο. Επιπλέον, το πρόσωπό τους μπορεί να έχει τονωθεί προτού ακόμη χάσουν καν βάρο!

10 τρόποι για να χάσετε λίπος στο πρόσωπο
Όσο περισσότερο εργάζεστε για να αδυνατίσετε το πρόσωπό σας, τόσο περισσότερο θα μπορέσετε να απαλλαγείτε από το επιπλέον βάρος.

Μπορεί να θέλετε απλώς να επιμείνετε στις ασκήσεις προσώπου ή να ενσωματώσετε πολλές άλλες πρακτικές εξάλειψης του λίπους στη ζωή σας επίσης. 

Κάνοντας καρδιαγγειακή άσκηση – αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η καρδιαγγειακή άσκηση μπορεί να προάγει την καύση λίπους και να αυξήσει την απώλεια λίπους. Στην ιδανική περίπτωση, χρειάζεται να κάνετε περίπου 20 με 40 λεπτά καρδιο την ημέρα. 

Πίνοντας περισσότερο νερό – γιατί όταν είστε αφυδατωμένοι, το σώμα σας (και το πρόσωπό σας) τείνει να συγκρατεί νερό και επομένως φουσκώνει. Η αύξηση της πρόσληψης νερού μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση του προσώπου και του σώματός σας και στην πρόληψη της κατακράτησης νερού. 

Περισσότερη ξεκούραση – όταν δεν κοιμόμαστε, μερικές φορές μπορεί να εμφανιστεί στο πρόσωπό μας, π.χ. μαύροι κύκλοι και πρήξιμο γύρω από τα μάτια. Αυτό που στοχεύετε είναι να κοιμάστε οκτώ ώρες τη νύχτα. 

Εξετάζοντας τη διατροφή σας – για να βεβαιωθείτε ότι δεν πάσχετε από δυσανεξίες σε τροφικές αλλεργίες, που μπορεί να προκαλέσουν φούσκωμα στο πρόσωπο. Συνολικά, το φούσκωμα είναι ένας κοινός δείκτης ευαισθησίας στη γλουτένη και πεπτικών διαταραχών.

Παραλείποντας το αλάτι – η υπερβολική ποσότητα νατρίου μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση υγρών, η οποία μπορεί στη συνέχεια να προκαλέσει πρήξιμο  στο πρόσωπό σας και σε άλλες περιοχές. 

Περιορίστε το αλκοόλ – λόγω του γεγονότος ότι είναι πλούσιο σε θερμίδες και χαμηλή σε θρεπτικά συστατικά, και επομένως μπορεί να μας κάνει να βάλουμε βάρος στο σώμα και το πρόσωπό μας. 

Ρολάρισμα προσώπου – υπάρχει ένα ολόκληρο πλήθος «εργαλείων αποφύσησης» προσώπου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, όπως ρολά νεφρίτη, για να επιταχύνετε τη λεμφική αποχέτευση, να βελτιώσετε την κυκλοφορία και, τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, να ξεφουσκώσετε το πρόσωπό σας. 

Χρησιμοποιώντας φυσικές μάσκες προσώπου – μάσκες προσώπου φτιαγμένες από φυσικά συστατικά που ενυδατώνουν και βελτιώνουν τη φυσική ελαστικότητα του δέρματος μπορούν επίσης να βοηθήσουν.

Η εφαρμογή μιας μάσκας από γάλα (που είναι θρεπτικό για το δέρμα) και μέλι (που μπορεί να τονώσει και να συσφίξει), μπορεί ενδεχομένως να αποδειχθεί ευεργετική για τη μείωση της εμφάνισης του λίπους του προσώπου και των τοξινών που μπορεί να προκαλέσουν φούσκωμα.

Τρώτε λιγότερους επεξεργασμένους υδατάνθρακες – όπως μπισκότα και ζυμαρικά που μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους και αυξημένη αποθήκευση λίπους συνολικά. Αυτοί οι υδατάνθρακες έχουν υποστεί μεγάλη επεξεργασία, έχουν μικρή θρεπτική αξία και περιέχουν πολλή ζάχαρη και θερμίδες. 

Αυξήστε την πρόσληψη φυτικών ινών – οι φυτικές ίνες κινούνται αργά μέσω του πεπτικού συστήματος, κρατώντας μας χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με μια μελέτη 345 υπέρβαρων και παχύσαρκων, η υψηλότερη πρόσληψη φυτικών ινών συσχετίστηκε με αυξημένη απώλεια βάρους

Πώς να χάσετε το λίπος στο πηγούνι
Υπάρχουν ορισμένες ασκήσεις που στοχεύουν ειδικά στην αντιμετώπιση του διπλού πηγουνιού. 

Κάντε εξάσκηση με  ίσιο σαγόνι που προεξέχει

Τέντωμα της γλώσσας
Τέντωμα λαιμού
Κάντε εξάσκηση με  το κάτω μέρος του σαγονιού να προεξέχει

Η τακτική άσκηση – περίπου 45 λεπτά μέτριας φυσικής δραστηριότητας την ημέρα – και η προπόνηση ενδυνάμωσης δύο φορές την εβδομάδα μπορούν επίσης να βοηθήσουν. Εν τω μεταξύ, η κατανάλωση μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής που περιορίζει την κατανάλωση ζάχαρης και τροφίμων που μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση λίπους και αύξηση βάρους κάνουν θαύματα. 

Πώς να χάσετε βάρος από το λαιμό σας
Απαιτείται κι εδώ ένας συνδυασμός υγιεινής διατροφής και άσκησης . Το ίδιο μπορούν και οι ασκήσεις αυχένα όπως αυτή που έχει σχεδιαστεί για να συσφίγγει τους μύες του λαιμού: 20

Γείρετε το κεφάλι προς όλες τις κατευθύνσεις ενώ εφαρμόζετε ελάχιστη αντίσταση προς την αντίθετη κατεύθυνση από το χέρι σας.

Στην ιδανική περίπτωση, πρέπει να κάνετε αυτή την άσκηση τρεις φορές την ημέρα και επτά φορές μια συνεδρία για να ενισχύσετε τους μύες του λαιμού σας. Οι ασκήσεις αυχένα δεν έχουν σχεδιαστεί για να καίνε λίπος στον αυχένα, αλλά βοηθούν στην ανάπτυξη των μυών στην περιοχή, που θα δώσουν μια πιο τονωμένη εμφάνιση.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr