Μυστικά για νεανικά μαλλιά.

Μυστικά για νεανικά μαλλιά.

Tips για υγιή και λαμπερά μαλλιά

Ακολούθησε μερικές εύκολες, γρήγορες αλλά και έξυπνες συμβουλές που θα επαναφέρουν τα μαλλιά σου σε άριστη κατάσταση και θα τους χαρίσουν λάμψη και στιλπνότητα … Κάθε γυναίκα θέλει να διατηρεί τα μαλλιά της υγιή και λαμπερά, όμως τα προϊόντα styling, οι βαφές, τα χτενίσματα αλλά και η έκθεση στον ήλιο, αποτελούν «απειλή» για την όμορφη και πλούσια γυναικεία κόμη. Αν τον τελευταίο καιρό, τα μαλλιά σου είναι θαμπά και ταλαιπωρημένα και παρατηρείς ότι δεν μακραίνουν γρήγορα ή ότι οι άκρες τους είναι φθαρμένες, είναι μία καλή ευκαιρία να εφαρμόσεις μερικές εύκολες και έξυπνες συμβουλές που θα επαναφέρουν τα μαλλιά σου σε άριστη κατάσταση.

Περιόρισε την χρήση προϊόντων για τα μαλλιά, που εμπεριέχουν αλκοόλη για να αποφύγεις την αφυδάτωση και την φθορά της τρίχας. Χρησιμοποίησε προϊόντα με φυτικά συστατικά, τα οποία μπορείς να προμηθευτείς από καταστήματα καλλυντικών ή και από κομμωτήρια.
Το καθημερινό λούσιμο, προκαλεί φθορά και κάνει άγριες τις άκρες των μαλλιών, γι’ αυτό θα πρέπει να λούζεσαι μέχρι 3 φορές της εβδομάδα. Για το ξέβγαλμα των μαλλιών σου, το νερό πρέπει να είναι πάντα χλιαρό και όχι καυτό!

Μην αμελείς να χρησιμοποιείς μετά από κάθε λούσιμο, πλούσια μαλακτική κρέμα , η οποία αφενός θα σε βοηθήσει στο ξεμπέρδεμα, αφετέρου θα ενυδατώσει και θα κάνει ακόμα πιο λεία και λαμπερά τα μαλλιά σου!

Άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν με τρόπο φυσικό γιατί η υπερβολική θερμότητα αποτελεί τον μεγαλύτερο εχθρό για την τρίχα. Για την περίοδο του χειμώνα, που είναι δύσκολο να παραμείνεις για αρκετή ώρα με βρεγμένα μαλλιά, φρόντισε πριν χρησιμοποιήσεις το σεσουάρ, να έχεις στεγνώσει καλά με την πετσέτα σου τα μαλλιά σου, για να έχει απορροφηθεί όλη η υγρασία.
Χρησιμοποίησε το σεσουάρ πάντα από απόσταση για να μην καις τα μαλλιά σου! Αυτό που πρέπει επιπλέον να γνωρίζεις είναι ότι το σίδερο για μπούκλες, δεν συστήνεται για συχνή χρήση, παρά μόνο για τις ειδικές περιπτώσεις που θέλεις να κάνεις μία ξεχωριστή εμφάνιση.

Για την αντιμετώπιση της ψαλίδας, η ιδανική λύση είναι να επισκέπτεσαι το κομμωτήριό σου κάθε 2 μήνες, για να ανανεώνεις την κουπ και να καθαρίζεις τις άκρες των μαλλιών σου!

Όπως ήδη θα έχεις ενημερωθεί, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες μάσκες και θεραπείες, που μπορούν να βοηθήσουν στην ενυδάτωση και στην θρέψη των μαλλιών σου. Αν λοιπόν ταλαιπωρείς τα μαλλιά σου με βαφή, ανταύγειες ή με χτενίσματα, τότε θα πρέπει τουλάχιστον μία φορά το μήνα να εφαρμόζεις μία ειδική θεραπεία ενυδάτωσης που θα βοηθήσει στην αποκατάσταση και στην προστασία των μαλλιών σου. Στα καταστήματα καλλυντικών μπορείς να βρεις σειρές προϊόντων που θα ταιριάζουν ειδικά στην περίπτωσή σου, εναλλακτικά μπορείς να πραγματοποιήσεις μία ειδική, ενυδατική θεραπεία και σε κομμωτήριο.

Για την περιποίηση των μαλλιών σου μπορείς ακόμα και να εφαρμόσεις μερικές εύκολες πρακτικές με προϊόντα της φύσης που ήδη διαθέτεις στο σπίτι σου και τα οποία μπορούν να δυναμώσουν τα μαλλιά σου και να τα κάνουν ακόμα πιο υγιή και λαμπερά. Διάβασε παρακάτω μερικές σπιτικές μάσκες που θα βελτιώσουν την ποιότητα των μαλλιών σου! Μάσκα από αυγό: Ανακάτεψε τον κρόκο ενός αυγού με τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μία κουταλιά της σούπας μέλι. Κάνε απαλό μασάζ στα μαλλιά σου με τη μάσκα που έφτιαξες και στη συνέχεια φόρεσε ένα σκουφάκι για τριάντα λεπτά, μέχρι δηλαδή να διεισδύσουν όλα τα συστατικά στο μαλλί σου! Ξέβγαλε τα μαλλιά σου με χλιαρό νερό και χρησιμοποίησε ένα απαλό, κατά προτίμηση φυτικό σαμπουάν.

Μάσκα με λάδι: Αν τα μαλλιά σου είναι κουρασμένα και φθαρμένα από τον ήλιο, τις βαφές αλλά και το σεσουάρ, τότε η ιδανική λύση για να αποκαταστήσεις την υγρασία και την λάμψη τους είναι να περάσεις με απαλό μασάζ στο κεφάλι σου, λάδι. Χρησιμοποίησε ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο, έλαιο καρύδας ή τον συνδυασμό των παραπάνω ελαίων. Άφησε το λάδι να διεισδύσει στα μαλλιά σου, για μία ολόκληρη ώρα και στη συνέχεια πραγματοποίησε καλό λούσιμο!

Μάσκα από παπάγια: Η παπάγια έχει όλες τις απαραίτητες πρωτεΐνες για την ενυδάτωση, την λάμψη αλλά και την ανάπτυξη των μαλλιών. Για να ετοιμάσεις την μάσκα που θα εφαρμόσεις στα μαλλιά σου, πολτοποίησε δύο φέτες παπάγια, μεσαίου μεγέθους και στη συνέχεια ανακάτεψε το μείγμα σου με δύο κουταλιές της σούπας γιαούρτι. Πέρασε στα μαλλιά σου την μάσκα που ετοίμασες και άφησέ την να δράσει για 30 λεπτά. Ενυδάτωση μαλλιών με μέλι: Αν το τελευταίο διάστημα τα μαλλιά σου είναι άγρια, ταλαιπωρημένα, δεν ξεμπερδεύονται εύκολα και φριζάρουν τότε το μέλι, θα βοηθήσει στην ενυδάτωση τους και θα τα κάνει λεία και ευκολοχτένιστα. Ανακάτεψε 2 κουταλιές της σούπας μέλι σε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό και μετά το λούσιμο, πέρασε τα μαλλιά σου με το μείγμα που ετοίμασες.

Πηγή: http://7beautytips.com

Βιταμίνη Ε για τη διατήρηση της νεότητας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr