Περιποίηση προσώπου: Όλα τα μυστικά για τον καθαρισμό και την ενυδάτωση της επιδερμίδας

Περιποίηση προσώπου: Όλα τα μυστικά για τον καθαρισμό και την ενυδάτωση της επιδερμίδας

Περιποίηση προσώπου: Όλα τα μυστικά για τον καθαρισμό και την ενυδάτωση της επιδερμίδας
Διατήρησε το πρόσωπό σου καθαρό, λαμπερό αλλά και νεανικό, ακολουθώντας τα χρήσιμα tips για τον καθαρισμό και την ενυδάτωση της επιδερμίδας σου…. Κάθε γυναίκα, θέλει να διατηρεί το πρόσωπό της καθαρό, λαμπερό, βελούδινο και προπάντων …χωρίς ρυτίδες. Το καθημερινό μακιγιάζ, η άστατη διατροφή, το κάπνισμα, αλλά και η ρύπανση του περιβάλλοντος, είναι μερικές από τις βασικές αιτίες, που η επιδερμίδα κουράζεται, φθείρεται και έχει ανάγκη από ιδιαίτερη περιποίηση και φροντίδα. Ακολουθώντας τα παρακάτω tips, θα μάθεις όλα τα μυστικά της σωστής περιποίησης του προσώπου σου και θα καταφέρεις να διατηρείς την επιδερμίδα σου φρέσκια και σωστά ενυδατωμένη!

Καθιέρωσε στο πρόγραμμα της ημέρας, το βραδινό καθαρισμό του προσώπου σου. Ακόμα και αν το πρόσωπό σου δεν έχει μακιγιάζ, πρέπει κάθε βράδυ να το καθαρίσεις, για να αποσυμφορήσεις τους πόρους τους δέρματος από κάθε είδους βρωμιά.
Ο υπερβολικός καθαρισμός του προσώπου – δηλαδή περισσότερο από μία φορά την ημέρα- μπορεί να προκαλέσει ευαισθησία και εξανθήματα στο δέρμα σου.

Επίλεξε από τα καταστήματα καλλυντικών, ειδικά προϊόντα ντεμακιγιάζ, τα οποία όμως θα πρέπει να ταιριάζουν με τον τύπο της επιδερμίδας σου.
Απόφυγε να πραγματοποιείς το ντεμακιγιάζ του προσώπου σου, με απλό σαπούνι χεριών ή σώματος. Προτίμησε ένα κρεμώδες γαλάκτωμα καθαρισμού, όπως άλλωστε προτείνουν και οι καλύτεροι Γάλλοι Αισθητικοί.
Το ζεστό νερό στο πρόσωπο, ξηραίνει την επιδερμίδα, γι’ αυτό να ξεβγάζεις το πρόσωπό σου με χλιαρό νερό.
Για την περιοχή των ματιών, χρησιμοποίησε ένα ειδικό προϊόν ντεμακιγιάζ για αυτή την περιοχή. Στα καταστήματα καλλυντικών υπάρχει μεγάλη ποικιλία προϊόντων ντεμακιγιάζ για τα μάτια, προτίμησε ένα υποαλλεργικό προϊόν.

Η επιδερμίδα στην περιοχή των ματιών είναι εξαιρετικά ευαίσθητη, για αυτό και οι κινήσεις σου για την αφαίρεση του μακιγιάζ, θα πρέπει να είναι απαλές και όχι επίμονες.

Ένα από τα στάδια της φροντίδας του προσώπου – το οποίο παραλείπουν οι περισσότερες γυναίκες – είναι η απολέπιση της επιδερμίδας, η οποία είναι απαραίτητη και πρέπει να γίνεται μία φορά την εβδομάδα. Ένας από τους λόγους που η ανδρική επιδερμίδα είναι πιο ανθεκτική και με το πέρασμα των ετών φαίνεται πιο νεανική, είναι επειδή το δέρμα τους, με το καθημερινό ξύρισμα, δέχεται απολέπιση. Για την απολέπιση του προσώπου σου, θα πρέπει να επιλέξεις και να προμηθευτείς από τα καταστήματα καλλυντικών, ένα ειδικό προϊόν σκράμπ (scrub) το οποίο θα το εφαρμόζεις στο πρόσωπό σου κάθε εβδομάδα. Με το σκράμπ (scrub) θα απομακρύνεις από την επιδερμίδα σου τα νεκρά κύτταρα και το δέρμα σου θα πάψει πλέον να είναι θαμπό, αλλά θα φαίνεται ακόμα πιο καθαρό, λαμπερό, ενυδατωμένο και προπάντων … νεανικό!

Για την πλήρη φροντίδα του προσώπου σου, όπως ήδη θα γνωρίζεις θα πρέπει να χρησιμοποιείς καθημερινά μία καλή ενυδατική κρέμα προσώπου. Η κρέμα που θα επιλέξεις, θα πρέπει να ταιριάζει απόλυτα στον τύπο αλλά και στις ανάγκες της επιδερμίδας σου. Η ενυδατική, θα πρέπει να έχει πάντα δείκτη προστασίας από τον ήλιο, χειμώνα – καλοκαίρι. Μην ξεχνάς ότι οι ακτίνες του ήλιου, είναι ο μεγαλύτερος εχθρός για το δέρμα.

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr