Τροφές κατά της κυτταρίτιδας, ισορροπημένο διαιτολόγιο

Τροφές κατά της κυτταρίτιδας, ισορροπημένο διαιτολόγιο

Τροφές κατά της κυτταρίτιδας, ισορροπημένο διαιτολόγιο
Η κυτταρίτιδα είναι μια πολύ συχνή τοπογραφική τροποποίηση, κατά την οποία το δέρμα παίρνει τη μορφή «φλούδας πορτοκαλιού». Αυτό οφείλεται σε μετατροπή στον λιπώδη ιστό και στο μικροκυκλοφορικό, με αποτέλεσμα να ακολουθεί η σκλήρυνση των ινών του συνδετικού ιστού. Η κυτταρίτιδα είναι μια σωματική κατάσταση που επηρεάζει πάνω από το 90% των γυναικών.
Αιτίες κυτταρίτιδας:

Κακή διατροφή.
Κληρονομικότητα.
Καθιστική ζωή- Έλλειψη άσκησης.
Κάπνισμα.
Αλκοόλ.
Ορμονικές Διαταραχές.
Δυσκοιλιότητα.
Διαταραγμένη αιματική κυκλοφορία.

Τροφές κατά της κυτταρίτιδας:

Ο σολομός και τα ψάρια: περιέχουν μεγάλες ποσότητες Ω-3 λιπαρών, τα οποία διαστέλλουν τις αρτηρίες και έτσι γίνεται σωστά η κυκλοφορία του αίματος.
Δημητριακά ολικής άλεσης, φρούτα, φασόλια και λαχανικά: περιέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, που καίνε το λίπος και μειώνουν την κυτταρίτιδα. Το πράσο, είναι πολύτιμος σύμμαχος κατά της κατακράτησης υγρών, ενώ το σέλινο, τα κρεμμύδια, τα σπαράγγια ο μαϊντανός, το σέλερι τα οποία έχουν διουρητικές και καθαρτικές ιδιότητες, αποτοξινώνουν τον οργανισμό και μειώνουν το αίσθημα της πείνας, εμποδίζουν τον σχηματισμό κυτταρίτιδας, καθώς και τη συσσώρευση λίπους. Το λευκό ψωμί και τα μπισκότα πρέπει να αποφεύγονται.

Υψηλές ποσότητες καφεΐνης περιέχουν το πράσινο τσάι, ο καφές και το κακάο με αποτέλεσμα να καίγεται το λίπος.
Οι χυμοί κόκκινων φρούτων και η φλούδα των κόκκινων σταφυλιών όπως επίσης και το κόκκινο κρασί: διασπούν το κολλαγόνο, διότι εμποδίζουν τη δημιουργία δύο ενζύμων και έτσι εμποδίζεται η δημιουργία της κυτταρίτιδας.

Το νερό: η μεγάλη κατανάλωση νερού διώχνει τις τοξίνες από το σώμα και βοηθάει στην καλή κυκλοφορία του αίματος.

Οι βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία: είναι απαραίτητα για να παραμείνει η επιδερμίδα νέα. Όσο καλύτερη είναι η υγεία της επιδερμίδας, τόσο δυσκολότερα θα κάνει την εμφάνισή της η κυτταρίτιδα.

Το αλάτι πρέπει να καταναλώνεται σε μικρή ποσότητα, γιατί μπορεί να μετατρέψει την κυτταρίτιδα σε μόνιμο πρόβλημα.
Πρέπει να αποφεύγεται το γρήγορο φαγητό, γιατί είναι πλούσιο σε λίπος και πολυακόρεστα λιπαρά.
Τέλος, πρέπει να εντάξετε τη γυμναστική στην καθημερινότητα σας.

Με μια ματιά, λέμε «ναι» σε:

1. Φρούτα και Λαχανικά 2. Νερό 3. Σωστή Διατροφή 4. Άσκηση 5. Αντιμετώπιση δυσκοιλιότητας 6. Διατήρηση Φυσιολογικού Βάρους Ενώ, λέμε «όχι» σε: 1. Ζάχαρη (γλυκά) 2. Λιπαρά 3. Καθιστική ζωή 4. Γρήγορες δίαιτες- Αυξομειώσεις βάρους 5. Καταχρήσεις (αλκοόλ και κάπνισμα ) 6. Αλάτι Συνοψίζοντας, με μία σωστή διατροφή, έναν υγιεινό τρόπο ζωής και φυσικά άθληση θα δεις αποτελέσματα, αλλά να ξέρεις πως αυτό θέλει κάποιο χρόνο και πολλή υπομονή.

Της Ελένης Τσιάρκα, Διατροφολόγος-Διαιτολόγος, τηλ. 2463502858, email: [email protected]

blog.vrisko.gr

Δώσε κολλαγόνο στο δέρμα σου με λάδι σεντέλα ασιατική. Κατά της κυτταρίτιδας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr