Προκαλούν οι μπανάνες εντερικά αέρια;

Προκαλούν οι μπανάνες εντερικά αέρια;

Οι μπανάνες, χωρίς αμφιβολία, συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο δημοφιλών φρούτων του κόσμου, τις οποίες πολλοί επιλέγουν ως σνακ ενδιάμεσα στα γεύματα, πριν ή μετά την προπόνηση ή ακόμα και ως on the go πρωινό. Είναι εξαιρετικά υγιεινές καθώς περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία απαραίτητα για την σωστή λειτουργία του οργανισμού. Επιπλέον, οι μπανάνες είναι γνωστές για τις θεραπευτικές ιδιότητες τους, καθώς καταναλώνονται συχνά έπειτα από περιόδους ναυτίας και άλλων γαστρεντερικών προβλημάτων, επαναφέροντας επιτυχώς την απαιτούμενη όρεξη για φαγητό. Πάρα τα ευεργετικά τους οφέλη, δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι οι μπανάνες προκαλούν εντερικά αέρια και φούσκωμα, διακόπτοντας την κατανάλωση τους.

Προκαλούν οι μπανάνες εντερικά αέρια και φούσκωμα;
Όπως εξηγούν οι ειδικοί, οι μπανάνες μπορούν να ανακουφίσουν γαστρεντερικά προβλήματα όπως η δυσκοιλιότητα, όμως είναι επίσης πολύ πιθανόν να δημιουργήσουν άλλων ειδών γαστρεντερικές παρενέργειες, όπως αέρια και φούσκωμα στην κοιλιά. Αυτό συμβαίνει καθώς το συγκεκριμένο φρούτο περιέχει σορβιτόλη – μια φυσική αλκοόλη σακχάρου – η οποία μεταβολίζεται δύσκολα και ενδεχομένως να προκαλέσει εντερικά αέρια, όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες. Ακόμα ένα στοιχείο που συναντάμε στις μπανάνες και μπορεί να θεωρεί ως η “πηγή του κακού” είναι οι φυτικές ίνες. Οι τελευταίες, αν και ενισχύουν γενικά την υγεία του πεπτικού συστήματος, εάν καταναλωθούν σε μεγάλες ποσότητες, παρατηρείται ότι προκαλούν φούσκωμα.

Πώς να περιορίσεις τις “παρενέργειες” που προκαλούν οι μπανάνες;
Στην προσπάθεια σου να μειώσεις το φούσκωμα αλλά και τα εντερικά αέρια, δοκίμασε να ελαττώσεις τις ποσότητες μπανάνας που καταναλώνεις. Σημαντικό ρόλο παίζει επίσης και η φάση ωρίμανσης της μπανάνας. Οι ώριμες μπανάνες, που δεν είναι σχεδόν καθόλου πράσινες, μετατρέπουν το ανθεκτικό άμυλο που περιέχουν σε σάκχαρα, τα οποία είναι πολύ πιο εύπεπτα.

www.shape.gr/

Σέρουμ πεπτιδίων Επανεργοποιεί τα κύτταρα. Η επανάσταση στην ανάπλαση απο τα mystikaomorfias.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr