Σφιχτό Δέρμα. Οι Μάσκες Που Προλαμβάνουν Και Αντιμετωπίζουν Την Χαλάρωση.

Σφιχτό Δέρμα. Οι Μάσκες Που Προλαμβάνουν Και Αντιμετωπίζουν Την Χαλάρωση.

 

Δεν είναι μύθος. Τα φυσικά συστατικά προλαμβάνουν το γήρας και την χαλάρωση. Προσέχοντας και χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά μένετε πάντα ακμαία με λαμπερό  και ελαστικό δέρμα έτσι απαλλάσσεστε από την υποχρέωση του πλαστικού!

Πως θα αποτρέψουμε την χαλάρωση και την πτώση.

Μπορείτε να πατήσετε παύση στη διαδικασία γήρανσης φροντίζοντας το δέρμα σας. Πολλοί από εμάς αναζητούμε ιατρικές θεραπείες όσον αφορά τη σύσφιξη του δέρματος, αλλά ξεχάσαμε ότι μπορεί να προκαλέσει βλάβη και εξάρτηση μακροπρόθεσμα. Γι’ αυτό η εύρεση μιας φυσικής λύσης για τη σύσφιξη του δέρματος είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης!

Είμαστε εδώ με μερικούς πραγματικά δροσερούς, φθηνούς και φυσικούς τρόπους που μπορούν να σας βοηθήσουν να συσφίξετε το δέρμα σας χωρίς να κάψετε τρύπα στην τσέπη σας. Τα καλά νέα είναι ότι όλα αυτά τα συστατικά είναι εύκολα διαθέσιμα!

Αρχικά, ας ξεκαθαρίσουμε γιατί το δέρμα μας γίνεται χαλαρό με την ηλικία.

Το χαλαρό δέρμα μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε στο σώμα και το πρόσωπο, αλλά οι πιο κοινές περιοχές είναι ο λαιμός, η κοιλιά και τα χέρια.

Μία από τις κύριες αιτίες πίσω από το χαλαρό δέρμα είναι η ηλικία. Με την ηλικία, το δέρμα μας τείνει να χάνει κολλαγόνο και ελαστίνη, τον υποστηρικτικό συνδετικό ιστό που το κάνει να φαίνεται σφριγηλό, παχουλό και νεανικό. Οι μύες του προσώπου μπορεί να εξασθενήσουν με την ηλικία και τελικά να οδηγήσουν σε χαλαρό δέρμα.

«Η έκθεση στον ήλιο μπορεί επίσης να επηρεάσει την ελαστικότητα και την παραγωγή κολλαγόνου του δέρματος, αλλά με ταχύτερο ρυθμό από τη γήρανση. Η βλάβη από τον ήλιο που προκαλείται από την ακτινοβολία UVA/UVB μπορεί να επηρεάσει το DNA του δέρματος και να το μεταλλάξει, οδηγώντας σε πρόωρο κυτταρικό θάνατο. Αυτό διασπά το κολλαγόνο και την ελαστίνη στο δέρμα, οδηγώντας σε χαλάρωση του δέρματος», επιμένει ο διάσημος δερματολόγος,  Ajay Rana.

Πρόσθεσε ότι «η ξαφνική απώλεια βάρους μπορεί επίσης να επηρεάσει το δέρμα. Άλλοι παράγοντες περιλαμβάνουν χειρουργική επέμβαση και εγκυμοσύνη. Αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια όγκου στο δέρμα λόγω της λέπτυνσης του λιπώδους στρώματος κάτω από το δέρμα και τεντώματος των συνδέσμων».

Ο διάσημος κορυφαίοςς γιατρός συνιστά τις ακόλουθες φυσικές θεραπείες για σύσφιξη του δέρματος.

1. Λάδι καρύδας
Το λάδι καρύδας είναι βασικό συστατικό σε πολλές κουζίνες και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη σύσφιξη του δέρματος! Το λάδι καρύδας είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που δρα για την εξάλειψη των ελεύθερων ριζών που μπορούν να βλάψουν το δέρμα. Επίσης, ενυδατώνει  το δέρμα, γεγονός που αποτρέπει τη χαλάρωση.

Να θυμάστε ότι το λάδι καρύδας θα κρατήσει τις λεπτές γραμμές μακριά! 
2. Ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο είναι η πιο απλή αλλά αποτελεσματική θεραπεία για να κλειδώσετε την υγρασία στο δέρμα και να το διατηρήσετε λαμπερό. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη Ε που συσφίγγουν το δέρμα και αποτρέπουν τη φωτοφθορά.

3. Μέλι
Το μέλι βοηθά στην ενυδάτωση του ξηρού δέρματος, καταπολεμά τη δράση των ελεύθερων ριζών, διατηρεί το δέρμα καθαρό λόγω των αντιμυκητιασικών και αντιβακτηριδιακών του ιδιοτήτων και μειώνει την ερυθρότητα με τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του. Αυτά τα οφέλη μπορούν να βοηθήσουν στην καθυστέρηση της χαλάρωσης του δέρματος, καθιστώντας το πιο λείο και νεανικό.

4. Καφές
Ο καφές μπορεί να χρησιμοποιηθεί τη νύχτα για να συσφίξει το δέρμα και να καθυστερήσει τα σημάδια γήρανσης. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά που επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος. Όταν χρησιμοποιείται ως scrub, απολεπίζει το δέρμα.

Ο καφές είναι εδώ για να μειώσει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές. 

5. Aloe Vera
Το τζελ αλόης βέρα είναι μια από τις καλύτερες σπιτικές θεραπείες που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σύσφιξη του δέρματος . Έχει μηλικό οξύ που βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος.

6. Αγγούρι
Το αγγούρι θεωρείται το καλύτερο φυσικό τονωτικό δέρματος. Μπορεί να συσφίξει το χαλαρό και χαλαρό δέρμα χωρίς να προκαλέσει παρενέργειες ή αλλεργικές αντιδράσεις. Επιπλέον, μπορεί να αναζωογονήσει και να αναζωογονήσει το κουρασμένο δέρμα.

7. Αυγό
Το ασπράδι του αυγού περιέχει πρωτεΐνη λευκωματίνης, καθιστώντας το ένα εξαιρετικό φάρμακο για τη χαλάρωση του δέρματος. Βελτιώνει την υφή του δέρματος αναδομώντας τα κύτταρα του δέρματος.

8. Γιαούρτι
Το γιαούρτι κάνει το δέρμα λείο και βοηθά στη σύσφιξη του ρυτιδιασμένου δέρματος. Περιέχει γαλακτικό οξύ. Όταν το γιαούρτι εφαρμόζεται στο δέρμα, το γαλακτικό οξύ που υπάρχει σε αυτό συρρικνώνει τους πόρους, με αποτέλεσμα το δέρμα πιο σφιχτό και απαλό.

9. Λεμόνι
«Η βιταμίνη C που υπάρχει στο λεμόνι ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και βοηθά στην αποκατάσταση της ελαστικότητας του δέρματος. Έχει στυπτικές ιδιότητες που λειτουργούν ως φάρμακο για τη μείωση των ρυτίδων και τη σύσφιξη του δέρματος», λέει ο Δρ Rana.

Εδώ είναι 4 μάσκες προσώπου που μπορείτε να ετοιμάσετε στο σπίτι για να αποφύγετε το χαλαρό δέρμα

1. Μπανάνα Face Pack
Προσθέστε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού σε πολτοποιημένη μπανάνα. Εφαρμόστε το στο πρόσωπο και το λαιμό. Αφήστε στο πρόσωπο για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετετη μάσκα δύο φορές την εβδομάδα.

2. Coffee Face Pack
Ανακατέψτε 1/4 φλιτζάνι αλεσμένο καφέ, 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας, 1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη και ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα μέχρι όλα αυτά τα συστατικά να σχηματίσουν μια πάστα. Χρησιμοποιήστε αυτή την πάστα για να τρίψετε απαλά την περιοχή του προσώπου και του λαιμού. Τρίψτε το πρόσωπό σας για περίπου 5 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

3. Μάσκα προσώπου με αυγό και μέλι
Ανακατέψτε 1 ασπράδι αυγού με 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι για να κάνετε μια πάστα. Εφαρμόστε αυτή την πάστα στο πρόσωπο και το λαιμό σας. Περιμένετε 15 λεπτά μέχρι να στεγνώσει και μετά ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Αυτή η μάσκα προσώπου μπορεί να σας δώσει ώθηση σε πρωτεΐνες και βιταμίνες. Εφαρμόστε τη  στο πρόσωπό σας τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.

4. Μάσκα προσώπου με Aloe Vera
Πάρτε 1 κουταλιά της σούπας τζελ αλόης βέρα και προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα και 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Κάντε μια παχιά πάστα και απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο, το λαιμό και το στήθος. Αφήστε το να στεγνώσει για 15 λεπτά. Μετά από αυτό, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Χρησιμοποιήστε, λοιπόν, συστατικά ακριβώς στην κουζίνα σας για να διατηρήσετε το δέρμα σας σφιχτό!

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr