Πως θα γίνω πιο όμορφη; Με αλάτι!

Πως θα γίνω πιο όμορφη; Με αλάτι!

Ένα scrub προσώπου είναι απαραίτητο, τόσο για να ανανεωθείς εσύ η ίδια, όσο και για να επιστρέψει η επιδερμίδα σου στα φυσιολογικά της. Και δεν υπάρχει καλύτερη λύση από το να κάνεις ένα scrub μόνη σου στο σπίτι με αλάτι. Ακριβώς όπως η ζάχαρη, το αλάτι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την απολέπιση του δέρματος.

Το αλάτι έχει χαλαρωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες που όχι μόνο κάνουν απολέπιση στο δέρμα αλλά αυξάνουν και την κυκλοφορία του αίματος. Το scrub με αλάτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξίσου στο πρόσωπο και στο σώμα.

Δες παρακάτω πως θα το χρησιμοποιήσεις σε λιπαρή και μικτή/ξηρή επιδερμίδα.

 

Για λιπαρό δέρμα:
Θα χρειαστείς 1 φλιτζάνι αλάτι με λεπτούς κόκκους, το χυμό ενός λεμονιού και μία κουταλιά μέλι. Ανακάτεψε τα όλα μαζί και κάνε scrub στο πρόσωπο σου για μερικά λεπτά με κυκλικές κινήσεις πάντα. Έπειτα ξέπλυνε με χλιαρό νερό και δες πόσο μαλακό, απαλό και λαμπερό είναι ο δέρμα σου.

Για μικτή/ξηρή επιδερμίδα:
Ανακατέψτε 1 φλιτζάνι αλάτι, λάδι καρύδας και λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου (προαιρετικά) για να φτιάξεις το scrub. Αποθήκευσε το scrub σε ένα βάζο και χρησιμοποίησε το ενώ βρίσκεσαι στο ντους για να αναζωογονήσεις το δέρμα σου και να του δώσεις μία αίσθηση spa στο σπίτι.

Extra tip: Μπορείς επίσης να φτιάξεις μερικά από αυτά και να τα κάνεις δώρο στα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr