Συνταγή Vegan Ποτού Για Αύξηση Κολλαγόνου Τύπου 1. Για Ισχυρό Αγέραστο Δέρμα.

Συνταγή Vegan Ποτού Για Αύξηση Κολλαγόνου Τύπου 1. Για Ισχυρό Αγέραστο Δέρμα.

Τα υδρολυμένα πεπτίδια κολλαγόνου κατακλύζουν τον κόσμο της υγείας και της ομορφιάς! Με την ικανότητα να βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος και να μειώνει τις ρυτίδες, έχει χαρακτηριστεί ως ένα θαυματουργό συμπλήρωμα. Αλλά δεδομένου ότι είναι φτιαγμένο από ζώα (συνήθως αγελάδες, κοτόπουλα και ορισμένους τύπους ψαριών που εκτρέφονται εμπορικά), οι vegan και οι χορτοφάγοι έχουν μείνει σε χλωρό κλαρί. Αν ψάχνετε για ένα vegan κολλαγόνο ή εναλλακτικό ζωμό οστών, είστε τυχεροί! Θα αποκαλύψουμε τη θεμελιώδη διατροφή της φυσικής σας παραγωγής κολλαγόνου για όμορφα απαλό, ελαστικό, αγέραστο δέρμα. συν μια νόστιμη συνταγή για smoothie που ενισχύει το κολλαγόνο.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ;
Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο δέρμα, τις αρθρώσεις, τους συνδέσμους και τους χόνδρους. Υπάρχουν 16 διαφορετικοί τύποι κολλαγόνου, αλλά αυτός που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι ο Τύπος Ι. Είναι ο πιο κοινός τύπος κολλαγόνου στο σώμα και είναι εξαιρετικά σημαντικός για υγιές δέρμα, μαλλιά και νύχια. Το κολλαγόνο αποτελείται από 8 αμινοξέα και η λήψη όλων αυτών στη vegan διατροφή σας είναι στην πραγματικότητα πολύ εύκολη. Το προϊόν απομόνωσης πρωτεΐνης μπιζελιού περιέχει όλα αυτά και πολλά άλλα.

ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΦΥΤΙΚΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ;
Η παραγωγή κολλαγόνου δεν είναι  μια απλή υπόθεση για να λαβεις όλα τα αμινοξέα το σώμα χρειάζεται ακόμη να τα απορροφήσει. Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του υδρολυμένου κολλαγόνου είναι ότι είναι πολύ βιοδιαθέσιμο. Η διαδικασία υδρόλυσης διασπά το ακατέργαστο υλικό κολλαγόνου σε πολύ μικρότερα πεπτίδια που περνούν γρήγορα από τα εντερικά τοιχώματα και στην κυκλοφορία του αίματος. Αλλά δεν θα το ξέρατε, η Μητέρα Φύση έχει μια φυτική λύση και σε αυτό. Είναι το πιο σέξι φρούτο στον κόσμο: ο ανανάς!

Ο ανανάς περιέχει ένα ένζυμο που ονομάζεται βρωμελίνη που υδρολύει τις πρωτεΐνες. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Food Properties έχει αποδείξει ότι η βρομελίνη βελτιώνει τη βιοδιαθεσιμότητα της πρωτεΐνης μπιζελιού. Τα ευρήματά τους προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα από ερευνητές που δημοσιεύτηκαν στο Journal of the International Society of Sports Nutrition , οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η βρομελίνη (και η παπαΐνη) ήταν σε θέση να μειώσουν τη διαφορά στη βιοδιαθεσιμότητα μεταξύ των πρωτεϊνών φυτικής προέλευσης και των ζωικών πρωτεϊνών.

ΠΩΣ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΙΣΧΥΡΟΥ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ
Η υγιής παραγωγή κολλαγόνου χρειάζεται και κάποια άλλα θρεπτικά συστατικά, εκτός από τα ακατέργαστα αμινοξέα. Η βιταμίνη C είναι η πιο σημαντική. Είναι ο κύριος συμπαράγοντας για την παραγωγή κολλαγόνου μέσα στο σώμα. Μια ανεπάρκεια βιταμίνης C, γνωστό και ως σκορβούτο, αφήνει τους πάσχοντες με πληγές στα ούλα τους επειδή η παραγωγή κολλαγόνου έχει αρχίσει να διακόπτεται. Ευτυχώς, ο νόστιμος, φραγκόσυκος φίλος μας ο ανανάς το έχει σε αφθονία!

Η σωστή πηγή πρωτεΐνης, βιοδιαθέσιμη με ένα πεπτικό ένζυμο, μαζί με τη βιταμίνη C είναι η συνταγή για την επιτυχία του vegan κολλαγόνου! Υπάρχουν πολλά περισσότερα για να μάθετε για τον ρόλο του πυριτίου, του μαγνησίου, ακόμη και της κορτιζόλης, αλλά αυτό είναι το θεμέλιο. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για Smoothie για Vegan που ενισχύει το κολλαγόνο.

VEGAN SMOOTHIE ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

4 γεμάτες κουταλιές της σούπας πρωτεΐνη μπιζελιού
1 x κουταλιά της σούπας μουλιασμένους σπόρους Chia
200 γραμμάρια φρέσκου ανανά
100 γραμμάρια φρέσκιας παπάγιας
1 x ώριμη μπανάνα
2 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου
ΜΕΘΟΔΟΣ
Μουλιάστε τους σπόρους chia σε νερό για 20 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν μια υφή που μοιάζει με τζελ.
Ρίξτε ανανά, παπάγια και μπανάνα στο μπλέντερ σας και προσθέστε 2 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου.
Ρίξτε με κουτάλι τις 4 γεμάτες κουταλιές της σούπας πρωτεΐνη μπιζελιού και τους μουλιασμένους σπόρους Chia.
Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Πιείτε και απολαυστε και οδηγηθείτε στον δρόμο για πιο απαλό και περισσότερο ελαστικό δέρμα. Ζ΄ήστε το θαύμα σας.

Βιβλιογραφικές αναφορές:

Οι φυτικές πρωτεάσες βελτιώνουν την απορρόφηση και τη βιοδιαθεσιμότητα της φυτικής πρωτεΐνης, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεΐνης μπιζελιού, υδρολύοντάς την στα πεπτίδια που την αποτελούν. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4595032/ & https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/10942912.2015.1123269 ;
Το πυρίτιο αυξάνει σημαντικά τη δράση των ινοβλαστικών κυττάρων: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6263024

Κολλαγόνο για σφιχτό δέρμα με λάμψη.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr