Το ιδανικό πρωινό για επίπεδη κοιλιά

Το ιδανικό πρωινό για επίπεδη κοιλιά

Ονειρεύεστε γραμμωμένους κοιλιακούς και επίπεδη κοιλιά;

Το ιδανικό πρωινό για επίπεδη κοιλιά
Δεν αρκεί να περνάτε χρόνο μόνο στο γυμναστήριο αλλά και στην κουζίνα, ξεκινώντας μάλιστα από το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, δηλαδή το πρωινό.

«Η κατανάλωση ενός πρωινού με πρωτεΐνες, καλά λιπαρά και ποιοτικούς υδατάνθρακες, θα σας κρατήσει χορτάτους και γεμάτους ενέργεια», λέει η η Andrea Wise, προπονήτρια και διατροφολόγος από το Σικάγο.

«Αυτό καθιστά λιγότερο πιθανό να έχετε λιγούρες και επιθυμία για ανθυγιεινές τροφές αργότερα».

Ξεκινώντας τη μέρα σας με μια καλή δόση πρωτεΐνης, λιπαρών και υδατανθράκων βοηθάτε το σώμα σας να καίει λίπος όλη την ημέρα.

Η Wise συστήνει μόλις ξυπνάτε να πίνετε ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι. Τα αντιοξειδωτικά και οι κατεχίνες που περιέχει ενισχύουν τον μεταβολισμό σας, ενώ παράλληλα βοηθούν το σώμα σας να διασπά το λίπος. Τα οφέλη του τσαγιού όμως δεν σταματούν εδώ.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση American Journal of Clinical Nutrition διαπίστωσε ότι το πράσινο τσάι μπορεί να επιταχύνει την απώλεια λίπους στην περιοχή της κοιλιάς όταν συνδυάζεται με τακτική άσκηση και υγιεινή διατροφή.

Τα αυγά είναι επίσης ιδανική τροφή για πρωινό. Ειδικά οι κρόκοι είναι πλούσιοι σε βιταμίνες D και B12, οι οποίες βοηθούν το σώμα σας να κάψει λίπος.

Επιπλέον, οι πρωτεΐνες και τα καλά λιπαρά των αυγών προκαλούν αίσθημα πληρότητας και έτσι δεν καταναλώνετε επιπλέον θερμίδες μεταξύ των γευμάτων. Έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που τρώνε αυγά το πρωί χάνουν περισσότερο βάρος και λίπος στην περιοχή της κοιλιάς από εκείνους που επιλέγουν τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, όπως κουλούρια ή δημητριακά.

Πηγή: The Healthy

/www.onmed.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr