Το trick για να φύγουν από τα ξανθά μαλλιά οι πρασινίλες από το χλώριο της πισίνας

Το trick για να φύγουν από τα ξανθά μαλλιά οι πρασινίλες από το χλώριο της πισίνας

Το trick για να φύγουν από τα ξανθά μαλλιά οι πρασινίλες από το χλώριο της πισίνας

Αν βούτηξες σε πισίνα και οι άκρες των ξανθών μαλλιών σου έγιναν πράσινες, υπάρχει τρόπος να το αντιμετωπίσεις και γρήγορα, μάλιστα.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν πραγματικά καυτό κι έτσι αποφάσισα με τις φίλες μου να πάμε και να απολαύσουμε τον καφέ μας σε μια πισίνα. Δεν γινόταν τη στιγμή που το θερμόμετρο ανέβαινε ολοένα και ψηλότερα να μη ρίξουμε τη βουτιά μας στην πισίνα για να δροσιστούμε.

Εκεί, λοιπόν, που απολαμβάναμε το δροσερό νερό της πισίνας έτυχε μια κοπέλα να βγει από το νερό με τις άκρες των ξανθών μαλλιών της… πράσινες. Ναι, μη σου φαίνεται περίεργο. Η κοπέλα βγήκε από την πισίνα έντρομη, αλλά ευτυχώς βρέθηκε αμέσως η λύση και τα ξανθά μαλλιά της επανήλθαν στα φυσιολογικά τους.

Το trick για να φύγουν οι πρασινίλες από τα ξανθά μαλλιά
Η αλήθεια είναι πως το προσωπικό του καταστήματος που έγινε το συμβάν με τις πρασινίλες στα μαλλιά ήταν εξαιρετικό. Για να καταλάβεις, οι άνθρωποι κάλεσαν κομμωτή ώστε να φροντίσει τα μαλλιά της κοπέλας ASAP.

Κι ενώ όλες οι υπόλοιπες είχαμε στηθεί εναγωνίως να ακούσουμε και να δούμε κάτι φοβερό που θα έκανε ο κομμωτής, τελικά εκείνος έφερε μαζί του… πελτέ τομάτας για να διώξει τις πρασινίλες που προκλήθηκαν στα μαλλιά της κοπέλας από το χλώριο της πισίνας.

Ο hair expert, λοιπόν, άπλωσε πελτέ τομάτας στις πρασινίλες των μαλλιών της κοπέλας, τις έτριψε καλά – φαντάσου το σαν να βάζεις μάσκα στα μαλλιά σου-, άφησε για 20 λεπτά τον πελτέ στα μαλλιά και μετά προέτρεψε την κοπέλα να λουστεί. Και το θαύμα έγινε!

Γιατί με τον πελτέ τομάτας φεύγουν οι πρασινίλες στα μαλλιά
Όπως μας εξήγησε ο ίδιος, πρασινίζουν από το χλώριο της πισίνας ξανθά μαλλιά που έχουν υποστεί ντεκαπάζ και συνήθως στις άκρες γίνεται αυτή η αλλαγή. Γιατί; Διότι ή το ντεκαπάζ έχει γίνει πολύ καιρό πριν και η τρίχα είναι αρκετά αδύναμη, οπότε είναι και πιο επιρρεπής σε τέτοιου είδους αναποδιές, ή υπάρχει ανισορροπία ανάμεσα στην ποσότητα χλωρίου και νερού που έχει μπει στην πισίνα.

Και ο πελτές τομάτας είναι το κατάλληλο υλικό για να εξαφανιστούν οι πρασινίλες. Βλ

έπεις, το οξύ που περιέχει η ντομάτα έχει την ικανότητά να διώχνει το ανεπιθύμητο πράσινο χρώμα, αφήνοντας τα μαλλιά συγχρόνως απαλά και λαμπερά.

Αν, λοιπόν, σου συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο (που δεν το ευχόμαστε), μην πάθεις πανικό! Το βαζάκι με τον πελτέ τομάτας θα σε σώσει.

Αν πέσει περισσότερο χλώριο στο νερό της πισίνας μπορεί τα ξανθά μαλλιά σου να πρασινίσουν.

Μην πανικοβληθείς!

Θα χρησιμοποιήσεις πελτέ τομάτας και θα γίνουν τα μαλλιά σου αμέσως όπως πριν.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr