4 υλικά του supermarket που θα σε ανακουφίσουν αν κάηκες από τον ήλιο

4 υλικά του supermarket που θα σε ανακουφίσουν αν κάηκες από τον ήλιο

4 υλικά του supermarket που θα σε ανακουφίσουν αν κάηκες από τον ήλιο

Κάηκες στις διακοπές του τριημέρου και δεν έχεις τίποτα μαζί σου; Υπάρχουν 4 υλικά που θα βρεις στο supermarket και… θα σε ανακουφίσουν αμέσως.

Ηφάση είναι η εξής: Έφυγες για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (το πόσο σε ζηλεύω δεν λέγεται), απόλαυσες όλη τη μέρα στην παραλία με κοκτέιλ στην ξαπλώστρα και ατέλειωτες βουτιές, αλλά… ξέχασες το αντηλιακό ή έστω να το ανανεώσεις. Το αποτέλεσμα; Έχεις έγκαυμα από τον ήλιο και δεν μπορείς ούτε να ακουμπήσεις την πλάτη σου σε καρέκλα. Μάλλον… αυτό θα ήταν το λογικό σενάριο, αυτό σκέφτηκα κι εγώ να σου γράψω για αυτές τις μέρες, αλλά ο καιρός μάς τα χάλασε. Τι να κάνουμε, όμως;

Ας έχεις εσύ τη γνώση για το πώς να σωθείς από ένα ηλιακό έγκαυμα με απλά υλικά του supermarket και… δεν θα βγεις χαμένη!

Τα 4 υλικά που θα σε ανακουφίσουν από το έγκαυμα στον ήλιο
Γιαούρτι

Άπλωσε πρόβειο γιαούρτι σε όλη την περιοχή του εγκαύματος, άσε το να δράσει για 20 λεπτά και μετά ξέπλυνε με δροσερό νερό. Θα δεις πως αμέσως θα νιώσεις ανακούφιση, μιας και το πρόβειο γιαούρτι είναι πλούσιο σε προβιοτικά, τα οποία θρέφουν την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα, ανανεώνοντάς τη και ενυδατώνοντάς τη συγχρόνως.

Κομπρέσες με δροσερό νερό

Πάρε λίγο βαμβάκι από το supermarket, βρέξε το με δροσερό νερό και βάλε τις κομπρέσες πάνω στο έγκαυμα για 20 λεπτά. Αν είσαι, μάλιστα, και σε κάποιο νησί του Αιγαίου που φυσάει, κάθισε κάπου να σε παίρνει το αεράκι. Θα νιώσεις πιο γρήγορα πολύ καλύτερα.

Κρύο γάλα

Ανάμιξε 1 φλιτζάνι γάλα με 4 φλιτζάνια νερό και λίγα παγάκια. Βούτηξε βαμβάκι στο μείγμα και βάλε τις κομπρέσες πάνω στο έγκαυμά σου για 20 λεπτά. Μετά κάνε δροσερό ντους και θα δεις πως θα νιώθεις καλύτερα.

Aloe vera gel

Βάλε το βαζάκι με το aloe vera gel στο ψυγείο και αφού παγώσει καλά άπλωσε μια μικρή ποσότητα στο έγκαυμά σου. Θα ανακουφιστείς σε 20 λεπτά και μετά θα έχεις όλη την καλή διάθεση να χαρείς τις διακοπές σου.

www.queen.gr

Τζελ αλόης 99% φυσική γέλη 100ml.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr