Αντιμετωπίζεις εντερικά προβλήματα; Με αυτά τα hacks θα απαλλαγείς μια για πάντα

Αντιμετωπίζεις εντερικά προβλήματα; Με αυτά τα hacks θα απαλλαγείς μια για πάντα

 

Αντιμετωπίζεις εντερικά προβλήματα; Με αυτά τα hacks θα απαλλαγείς μια για πάντα

Υιοθέτησε αυτές τις συνήθειες και πες «αντίο» στα εντερικά προβλήματα.

Τα εντερικά προβλήματα είναι τόσο διαδεδομένα τη σημερινή εποχή που υπάρχουν μέχρι και memes για αυτά, όπως το: «Τα καυτά κορίτσια έχουν IBS». Εντάξει, επιβεβαιώθηκε – είμαστε όλες καυτά κορίτσια! Όμως πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτά;

Όλα εξαρτώνται από το να θέσεις την υγεία του εντέρου σου ως προτεραιότητα. Εάν τα πεπτικά προβλήματα – είτε αυτό είναι η δυσκοιλιότητα είτε το εντελώς αντίθετο – ελέγχουν τη ζωή σου και κυριαρχούν στις σκέψεις και τις ανησυχίες σου, αξίζει τον κόπο να εφαρμόσεις εύκολες, δυναμωτικές και αναζωογονητικές τελετουργίες στην καθημερινότητά σου ώστε να απαλλαγείς από τα εντερικά προβλήματα. Παρακάτω θα βρεις μερικές από τις αγαπημένες μας.

#1. Ζεστό νερό με λεμόνι
Πριν από ένα απολαυστικό γεύμα, αντί να παραγγείλεις ένα κοκτέιλ ή σόδα, πιες ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι. Το ζεστό νερό βοηθά το στομάχι σου να παραμείνει χαλαρό, ενώ τα οξέα στον χυμό λεμονιού ή στο μηλόξυδο μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της έκκρισης γαστρικού οξέος για να προετοιμαστείις για το νόστιμο γεύμα σου.

#2. Φάε παπάγια το πρωί ή ως απογευματινό σνακ
Η παπάγια περιέχει ένα ένζυμο που ονομάζεται παπαΐνη, που μπορεί να αυξήσει την πεπτική κινητικότητα και να βοηθήσει στη σωστή αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών. Είναι επίσης πλούσιο σε φυτικές ίνες και νερό, δύο σημαντικά bonus για τη δυσκοιλιότητα.

#3. Bitters & Soda
Μετά το γεύμα σας, αντί να παραγγείλετε ένα άλλο κοκτέιλ – το οποίο μπορεί να αναστατώσει το στομάχι, να έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη ή να προκαλέσει αφυδάτωση, οδηγώντας σε δυσκοιλιότητα – επιλέξτε ένα δροσιστικό bitters and soda. Τα Bitters είναι ένα εξαιρετικό χωνευτικό, που ηρεμεί και προετοιμάζει το στομάχι για τη σωστή αφομοίωση και απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.

#4. Πεπράτησε μετά από ένα μεγάλο γεύμα
Ένα γρήγορο περπάτημα 20-30 λεπτά μετά από ένα μεγάλο και βαρύ γεύμα μπορεί να βοηθήσει στην κίνηση της πέψης, ώστε να μην υποφέρεις από αέρια, φούσκωμα ή δυσπεψία αργότερα. Μπορεί να είναι δελεαστικό να πάρεις έναν υπνάκο, αλλά αντ ‘αυτού, βάλε τα αθλητικά σου παπούτσια και κινήσου. Θα μας θυμηθείς!

#5. Αργό μάσημα
Μελέτες δείχνουν ότι το να μασάμε την τροφή μας για περισσότερη ώρα μας βοηθά να τρώμε λιγότερο και μας δίνει περισσότερο χρόνο για να αισθανθούμε χορτασμένες. Επιπλέον, όσο περισσότερο διασπάται η τροφή μας από το σάλιο μας, τόσο πιο εύκολο είναι για το σώμα μας να την αφομοιώσει.

www.queen.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr