Πως θα φτιάξεις μόνη σου βούτυρο σώματος και προσώπου με κατσικίσιο γάλα που γυρνάει τον χρόνο πίσω.

Πως θα φτιάξεις μόνη σου βούτυρο σώματος και προσώπου με κατσικίσιο γάλα που γυρνάει τον χρόνο πίσω.

Ψάχνετε για την καλύτερη συνταγή βουτύρου σώματος ; Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή DIY με βούτυρο  κατσικίσιου γάλακτος και δεν θα ξαναχρειαστείτε άλλη ποτέ ξανά! Χρειάζεστε μια χούφτα φυσικά συστατικά και είναι το μόνο που χρειάζεστε για να φτιάξετε αυτό το εξαιρετικά πολυτελές βούτυρο σώματος!

Το κατσικίσιο γάλα χαρίζει υπέροχη επιδερμίδα και είναι είδος πολυτελείας ενώ θεωρείτε εξειδικευμ΄ένο απο τους ειδικούς λόγω της μοναδικότητας του.
Το κατσικίσιο γάλα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α. Είναι μια από τις πιο απαιτούμενες βιταμίνες του δέρματος καθώς βοηθά στην παραγωγή κυττάρων . Περιέχει επίσης το σημαντικό ορυκτό του δέρματος σελήνιο, το οποίο είναι γνωστό ότι αναστρέφει τις βλάβες και αποτρέπει την πρόωρη γήρανση. Το γαλακτικό οξύ στο κατσικίσιο γάλα βοηθά στη διάλυση των νεκρών κυττάρων του δέρματος αφήνοντας το δέρμα λαμπερό ενώ τα λιπαρά οξέα είναι εξαιρετικά θρεπτικά και ενυδατικά για το κουρασμένο δέρμα.

DIY Κατσικίσιο Γάλα Βούτυρο Σώματος 

Ο, τι χρειάζεσαι:

2 κουταλιές της σούπας κατσικίσιο γάλα σε σκόνη (ή 1 φλιτζάνι κατσικίσιο γάλα)
½ φλιτζάνι βούτυρο μάνγκο (ή το βούτυρο καριτέ λειτουργεί επίσης)
¼ φλιτζάνι λάδι καρύδας
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
20-25 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας 

Λάβετε υπόψη ότι εάν χρησιμοποιείτε φρέσκο ​​κατσικίσιο γάλα, το βούτυρο σώματος θα διαχωριστεί, επομένως θα πρέπει να αναμιγνύεται κάθε φορά πριν από τη χρήση.
Πως θα το φτιάξετε.
Η διαδικασία γίνεται με μπαιν μαρί. Δηλαδή σε ένα μεσαίου μεγέθους κατσαρόλι γεμάτο νερό που βράζει προσθέτουμε ως καπάκι  ένα γυάλινο μπολ ανάμειξης. Γεμίζουμε την κατσαρόλα περίπου μισή με νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Μόλις βράσει το νερό, τοποθετήστε το γυάλινο μπολ (η ένα αντικολητικό ) πάνω από το κατσαρολάκι. Τοποθετήστε μέσα το βούτυρο μάνγκο και το λάδι καρύδας αφήνοντας και τα δύο να λιώσουν. Μόλις το βούτυρο μάνγκο και το λάδι καρύδας είναι σε υγρή μορφή, αφαιρέστε το μπολ από την κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κατσικίσιο γάλα σε σκόνη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να σφίξει ελαφρώς το βούτυρο.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα μίξερ χειρός για να χτυπήσετε το βούτυρο μάνγκο και το λάδι καρύδας. Μόλις δημιουργηθεί μια υφή σαν βούτυρο, προσθέστε το ελαιόλαδο και το αιθέριο έλαιο της βανίλιας και χρησιμοποιήστε στη συνέχεια το μίξερ χειρός για να χτυπήσετε ξανά. Τέλος, μεταφέρετε το βούτυρο σώματος σε ένα γυάλινο βάζο. Απλώστε το βούτυρο άφθονο σε καθαρό σώμα και πρόσωπο και απολαύστε την πολύτιμη αίσθηση

Αυτή η DIY συνταγή για βούτυρο σώματος και προσώπου κατσικίσιου γάλακτος είναι εξαιρετική για όλους τους τύπους επιδερμίδαςκαι θεσπέσια για τα ξηρά πολύ ξηρά ή και τα λιπαρά ευαίσθητα, πολύ ευαίσθητα  δέρματα, καθώς όλα τα συστατικά του είναι φυσικά και σούπερ αναπλαστικά -άξια αντιγραφής και μίμησης σε χημείο! Το βούτυρο αυτό  θα διατηρηθεί για μήνες στο ψυγείο!

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης σε ολόκληρο το σώμα, ειδικά σε πολύ ξηρές περιοχές όπως πόδια, αγκώνες, γόνατα και ώμους. Για καλύτερα αποτελέσματα, απλώστε άφθονο σε όλο το σώμα, αμέσως μετά το ντους. Θα διασφαλίσετε έτσι, ότι το βούτυρο σώματος θα διεισδύσει γρήγορα και βαθιά στο δέρμα, όσο είναι ακόμα υγρό.

Αιθέριο έλαιο Βανίλιας. Αφροδισιακό-ηρεμιστικό.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr