5 συστατικά που αν τα προσθέσετε στο σαμπουάν σας θα έχετε γρήγορη ανάπτυξη μαλλιών

5 συστατικά που αν τα προσθέσετε στο σαμπουάν σας θα έχετε γρήγορη ανάπτυξη μαλλιών

Μην ψάχνετε άλλο γιατί όταν προστεθούν στο σαμπουάν σας, αυτά τα 5 συστατικά θα κάνουν τα μαλλιά σας να μεγαλώσουν τόσο γρήγορα που δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας! Τα περισσότερα σαμπουάν και άλλα εμπορικά προϊόντα μαλλιών περιέχουν συστατικά που μπορούν να προκαλέσουν την ξήρανση των μαλλιών σας και η προσθήκη μερικών φυσικών συστατικών μπορεί να βοηθήσει στην αναπλήρωση της χαμένης υγρασίας, να προσθέσει λάμψη και τελικά να ενθαρρύνει την ανάπτυξη τους. Με τον καιρό, τα μαλλιά χάνουν κερατίνη και η χρήση ζεστών εργαλείων και άλλων προϊόντων μπορεί να επιταχύνει αυτή τη διαδικασία. Οι θύλακες των τριχών γίνονται πιο αδύναμοι και λεπτότεροι, τα φυσικά έλαια εξαντλούνται και τα μαλλιά καταλήγουν να φαίνονται επίπεδα και άτονα. Η προσθήκη οποιουδήποτε από τα παρακάτω συστατικά στο σαμπουάν σας μπορεί να δώσει στα μαλλιά σας μια τεράστια ώθηση υγείας.

#1. Αλόη

Η αλόη βέρα έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό ως θεραπεία ομορφιάς, συμπεριλαμβανομένης της τριχοφυΐας! Απλώς προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένη αλόη βέρα στο μπουκάλι του σαμπουάν σας και ανακινήστε καλά. Οι βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχει η αλόη βέρα προάγουν τη γρήγορη και υγιή ανάπτυξη των μαλλιών και τα καθαρίζουν. Οι τρίχες θα απορροφησουν την ενυδατική αλόη βέρα και θα μείνετε με εξαιρετικά απαλές, μεταξένειες και λείες άκρες. Χρησιμοποιήστε το σε τακτική βάση και, με την πάροδο του χρόνου, τα μαλλιά θα γίνουν εμφανώς πιο δυνατά, πιο πυκνά και μακρύτερα.

#2. Μέλι

Το μέλι περιέχει αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες, επομένως η προσθήκη λίγων κουταλιών της σούπας θα θεραπεύσει τη φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής, θα θεραπεύσει σχεδόν αμέσως τα κατεστραμμένα μαλλιά και θα προωθήσει τη γρήγορη ανάπτυξη τους. Μπόνους: τα μαλλιά σας θα μυρίζουν γλυκά σαν μέλι και θα μοιάζουν με μετάξι! Το λούσιμο των μαλλιών με μέλι γίνεται στην πραγματικότητα εδώ και χιλιάδες χρόνια, και αυτό συμβαίνει επειδή το μέλι έχει μερικές εκπληκτικές ιδιότητες. Όχι μόνο αντιμετωπίζει προβλήματα του τριχωτού της κεφαλής, αλλά επίσης ενυδατώνει τα ξηρά μαλλιά, αφήνοντάς τα απαλά, λαμπερά και γεμάτα ζωή.

#3. Καστορέλαιο

Το καστορέλαιο, ένα από τα πιο ισχυρά έλαια ανάπτυξης μαλλιών που μπορείτε να αγοράσετε, μπορεί επίσης να προστεθεί στο σαμπουάν σας. Και πάλι, μόνο μια-δυο κουταλιές της σούπας αρκούν για να διορθώσετε τις σπασμένες άκρες και τα ταλαιπωρημένα μαλλιά, συμβάλλοντας στην υγιή ανάπτυξη τουςν σε χρόνο ρεκόρ! Μπορείτε επίσης να προσθέσετε καστορέλαιο στο conditioner σας , αλλά φροντίστε να το χρησιμοποιείτε μόνο στις άκρες. Μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των σπασμένων άκρων, να προσθέσει λάμψη και να ενθαρρύνει την ταχύτερη και πιο υγιή ανάπτυξη της τρίχας.

#4. Χυμός λεμονιού

Αν θέλετε να φωτίσετε τα μαλλιά σας , ο χυμός λεμονιού θα το κάνει και επίσης θα τα κάνει να μεγαλώσουν πιο γρήγορα. Αποχυμώστε δύο βιολογικά λεμόνια και ρίξτε στο μπουκάλι του σαμπουάν σας. Πλύνετε όπως θα κάνατε συνήθως και αρχίστε να βλέπετε αποτελέσματα σε μόλις μια εβδομάδα! Τα λεμόνια είναι επίσης εξαιρετικά στην αφαίρεση τυχόν υπολειμμάτων από προϊόντα μαλλιών.

#5. Ροδόνερο

Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας ροδόνερο και να προσθέσετε περίπου 1/4 φλιτζάνι στο σαμπουάν σας. Όχι μόνο τα μαλλιά σας θα μυρίζουν παραδεισένια σαν ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα, αλλά το ροδόνερο προάγει επίσης την ανάπτυξη των μαλλιών, ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής ενώ προλαμβάνει και αντιμετωπίζει την πιτυρίδα.

Όλα τα παραπάνω συστατικά είναι 100% φυσικά και ασφαλή, αλλά απλώς φροντίστε να κρατάτε το καστορέλαιο μακριά από τα κατοικίδια ζώα καθώς μπορεί να είναι τοξικό για αυτά. Δοκιμάστε οποιοδήποτε από αυτά τα 5 συστατικά ή ακόμα και όλα και δείτε ποιο είναι καλύτερο για εσάς!

Συμβουλές και κόλπα για γρήγορη ανάπτυξη μαλλιών
(γυαλιστερά μαλλιά)
Εκτός από την προσθήκη αυτών των συστατικών στο σαμπουάν ή το μαλακτικό σας, υπάρχουν και άλλες συμβουλές και κόλπα για την ταχύτερη ανάπτυξη τους. Αυτές οι συμβουλές λειτουργούν σε όλους τους τύπους μαλλιών, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών, των σγουρών, των λεπτών αλλά και των βαμμένων μαλλιών.

Ψεκάστε ένα προστατευτικό θερμότητας κάθε φορά πριν χρησιμοποιήσετε εργαλεία θερμότητας στα μαλλιά σαςόπως στεγνωτήρα μαλλιών, σίδερο ή μπικουτί.
Εφαρμόστε μάσκες  μία ή δύο φορές την εβδομάδα για να αντιμετωπίσετε διαφορετικά προβλήματα .  Η χρήση μιας φυσικής, σπιτικής μάσκας μαλλιών μπορεί να διορθώσει τα ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά και να ενισχύσει τα αδύναμα και εύθραυστα.

Κάντε μασάζ στο κεφάλι σας για 5-10 λεπτά όταν λούζετε τα μαλλιά σας. Αυτό προάγει την καλή κυκλοφορία του αίματος που με τη σειρά του μπορεί να τονώσει την ανάπτυξη των μαλλιών. Επιπλέον, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής που μπορεί να απαλλαγεί από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που συσσωρεύονται μπορούν να εμποδίσουν την ανάπτυξη των μαλλιών και επίσης να προκαλέσουν πιτυρίδα.

Για να μακρύνουν τα μαλλιά, βουρτσίστε τα μόνο από τις άκρες προς τα πάνω. Το βούρτσισμα των μαλλιών σας από τις ρίζες μέχρι τις άκρες μπορεί να προκαλέσει σοβαρές φθορές και σχισμένες άκρες. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε μια φαρδιά χτένα με δόντια σε βρεγμένα μαλλιά και ξεκινήστε από κάτω προς τα πάνω.
Διατηρήστε τα μαλλιά υγιή κάνοντας τακτικά κούρεμα. Αυτό δεν θα τα κάνει να μεγαλώσουν πιο γρήγορα, αλλά θα φαίνονται πολύ πιο υγιή και επίσης θα αποτρέψει το μπέρδεμα.

Εάν είναι δυνατόν, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε φυσικά προϊόντα. Τα εμπορικά προϊόντα περιποίησης είναι φορτωμένα με parabens, αλκοόλες και άλλα συστατικά που μπορούν πραγματικά να στεγνώσουν τα μαλλιά και να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά. Αναζητήστε φυσικές, οργανικές συνθέσεις που δεν περιέχουν parabens, θειικά άλατα, άρωμα, triclosan ή πολυαιθυλενογλυκόλη. Αυτά είναι τοξικά συστατικά που στην πραγματικότητα έχουν συνδεθεί με την πρόκληση καρκίνου.

Αιθέριο Έλαιο Δεντρολίβανο.Αύξηση τριχοφυΐας-Σύσφιξη-Τόνωση.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr