Εντομοαπωθητικό σπρέι. Πώς να το φτιάξεις.

Εντομοαπωθητικό σπρέι. Πώς να το φτιάξεις.

Πώς να φτιάξεις φυσικό, εντομοαπωθητικό σπρέι

. Καλοκαίρι χωρίς κουνούπια και άλλα ζιζάνια δε γίνεται και δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια έχω την εντύπωση, πως έχει παραγίνει το κακό. Μας τσιμπάνε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, στα πιο ακατάλληλα σημεία και αφήνουν κάτι σημάδια, τόσο μεγάλα που αναρωτιέσαι αν έχεις μολυνθεί. Αν υποφέρετε και εσείς από τα κουνούπια, μη μου ανησυχείτε καθόλου, γιατί σας έχω την πιο αποτελεσματική συνταγή, ώστε να απαλλαγείτε από αυτά μια και καλή. Γιατί καλό είναι να προτιμάμε τα φυσικά προϊόντα, τα οποία είναι απαλλαγμένα από τοξικά και άλλα βλαβερά υλικά, αλλά αν δεν είναι αποτελεσματικά, τι να το κάνεις?

Πόσο αποτελεσματικό είναι το φυσικό εντομοαπωθητικό σπρέι;
Τη συνταγή που θα σας παρουσιάσω παρακάτω την φτιάχνω πολλά χρόνια, συνεπώς είναι δοκιμασμένο το αποτέλεσμα της. Είναι πολύ δυνατό, με έντονη αλλά ευχάριστη μυρωδιά. Η χρήση των αιθέριων ελαίων, πρέπει να γίνεται με σύνεση και κατόπιν μελέτης των ιδιοτήτων τους. Γι’ αυτό το λόγο και δεν εμπιστεύομαι τις διάφορες συνταγές που κυκλοφορούν στο Internet, διότι πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, οι περισσότερες είναι αναπαραγωγή της αναπαραγωγής από Site σε site. Αντ’ αυτού, έχω γεμίσει τη βιβλιοθήκη μου με βιβλία αρωματοθεραπείας και βοτάνων και έχω παρακολουθήσει σεμινάρια, ώστε να διασφαλίσω ότι προσφέρω ό,τι το καλύτερο σε μένα και την οικογένεια μου.

Πως πρέπει να χρησιμοποιώ το φυσικό εντομοαπωθητικό σπρέι;

Το εντομοαπωθητικό σπρέι μπορείτε να το χρησιμοποιείτε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να μεγιστοποιήσετε τη δράση του. Στα παιδιά κάτω των 3 ετών απαγορεύεται να το ψεκάζετε κατευθείαν πάνω στο δερματάκι τους. Επειδή όμως όπως ανέφερα και πιο πάνω, είναι πολύ δυνατό, με υψηλή συγκέντρωση αιθέριων ελαίων, το χρησιμοποιούμε μόνο στα ρούχα των παιδιών αλλά και των δικών μας. Για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια, πρώτα ψεκάζουμε τα ρούχα και έπειτα τα φοράμε. Επίσης, φροντίζω να έχω πάντα μαζί μου ένα μικρό μπουκαλάκι, ώστε να τους το ανανεώνω, όπου και αν βρισκόμαστε. Στην ανανέωση, πάλι προσέχουμε να μην πάει σε πρόσωπο ή κατευθείαν πάνω στο δέρμα.

Υλικά για εντομοαπωθητικό σπρέι
– μπουκαλάκι βαποριζατέρ των 100 ml

– 90 ml αποσταγμένο νερό ή νερό βρύσης το οποίο έχουμε βράσει και έχουμε αφήσει να κρυώσει

– 50 σταγόνες αιθέριο έλαιο σιτρονέλας

–20 σταγόνες αιθέριο έλαιο βασιλικού

–20 σταγόνες αιθέριο έλαιο κέδρου

Αιθέριο Έλαιο Βασιλικός

Εκτέλεση

1. Τοποθετούμε το αποσταγμένο νερό στο μπουκαλάκι μας και προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια.

2. Κλείνουμε το καπάκι, ανακινούμε ζωηρά και χρησιμοποιούμε. Δεν ξεχνάμε να ανακινούμε το σπρέι κάθε φορά πριν το χρησιμοποιήσουμε

Tip:

Όταν τελειώσει το κάθε αιθέριο έλαιο που χρησιμοποιήσαμε, χωρίζουμε σε 3 μέρη, καπάκι, δοσομετρητής και μπουκαλάκι και τα τοποθετούμε χωριστά, στο κομοδίνο μας και κοντά σε παράθυρα. Η μυρωδιά τους διαρκεί για τουλάχιστον μια βδομάδα ακόμη, οπότε φροντίζουμε να την εκμεταλλευτούμε. Έπειτα, τα τοποθετούμε στην ανακύκλωση.

misshealthyliving.gr

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr