Δενδρολίβανο ο θησαυρός. Και τι δεν κάνει! Σύσφιξη προσώπου- σώματος, μακραίνει τα μαλλιά. σταματά τον ιδρώτα, φροντίζει την αναπνοή κ.α

Δενδρολίβανο ο θησαυρός. Και τι δεν κάνει! Σύσφιξη προσώπου- σώματος, μακραίνει τα μαλλιά. σταματά τον ιδρώτα, φροντίζει την αναπνοή κ.α

1. Φυσικό στυπτικό προσώπου

Για να αποκομίσετε τα φυσικά στυπτικά οφέλη του δεντρολιβάνου, απλώς απλώστε το λάδι του απευθείας στο πρόσωπο με βαμβάκι. Αφήστε αυτό το σαγηνευτικό λάδι να διαλυθεί στο δέρμα σας πριν εφαρμόσετε την ενυδατική σας κρέμα.

2. Κακή αναπνοή

Υποφέρετε από πρωινή άσχημη αναπνοή ακόμα και αφού βουρτσίζετε τα δόντια σας; Απλώς κάντε γαργάρες με δεντρολίβανο πριν φύγετε από το σπίτι και απολαύστε υπέροχη αναπνοή όλη την ημέρα. Πηγές λένε ότι εαν βουρτσίζετε τα δόντια σας πολύ συχνά μπορεί να ερεθίσει τα ούλα και να εκθέσει τα δόντια σε περιττό ερεθισμό. Πριν ξεκινήσετε το βούρτσισμα για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του σκόρδου ή άλλων ανεπιθύμητων τροφίμων, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε  αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου στο γραφείο σας για γαργάρες ως εναλλακτική λύση. (2 σταγόνες σε μισό ποτήρι νερό)

3. Φυσικό αποσμητικό

Εξαιρετική θεραπεία προς αντικατάσταση και αναπλήρωση του ξεχασμένου αποσμητικού σας κάτω απο δύσκολες συνθήκες. Ένα φυσικό αντιιδρωτικό. Είναι φθηνό, αποτελεσματικό φυσικό αποσμητικό που μπορεί να το φτιάξει  ο καθένας. Απλώς απλώστε ίση ποσότητα ξύδι μήλου και δεντρολίβανο σε μια μπάλα από βαμβάκι και σκουπίστε απευθείας στις μασχάλες σας. Θα εξαφανιστούν οι μυρωδι’ες του σώματος και θα είστε άνετοι να απολάυσετε τις καλοκαιρινές ζεστές μέρες.

4. Λάδι κατά ακμής
Ένα άλλο εξαιρετικό συστατικό για τις θεραπείες με λάδι ακμής είναι το δεντρολίβανο.  Οι αντιφλεγμονώδεις και αντισηπτικές ιδιότητες του είναι ο χειρότερος εχθρός του σπυριού. Συνδυάστε το δεντρολίβανο με το έλαιο νυχτολούλουδου, το οποίο είναι εξαιρετικό στην τοπική θεραπεία για την ορμονική ακμή και χρησιμοποιήστε το αγαπημένο σας λάδι.

Απλώς χρησιμοποιήστε ίσα μέρη δεντρολίβανου και primrose (νυχτολούλουδο) και απλώστε στο πρόσωπο. Οι μάσκες λαδιού λειτουργούν καλύτερα σε ένα φρέσκο ​​καθαρισμένο πρόσωπο χωρίς μακιγιάζ. Αφήστε το λάδι για τουλάχιστον 5 λεπτά πριν το ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

5. Μάσκα  μαλλιών ζεστού λαδιού

Εξαιρετική μάσκα ζεστού λαδιού απο δενδρολίβανο που αποκαθιστά την υγρασία στις ταλαιπωρημένες τρίχες και στο τριχωτό της κεφαλής. Χρησιμοποιήστε ένα μέρος λάδι δεντρολίβανου, ένα μέρος έλαιο λεβάντας και δύο μέρη καστορέλαιο. Αυτή η μάσκα είναι  υπέροχη εάν αρχίζετε να βλέπετε κάποιες πρόωρες γκρίζες τρίχες να αναδύονται επειδή το δεντρολίβανο είναι επίσης γνωστό ως φυσική βαφή μαλλιών που καλύπτει τα λευκά και τα γκρίζα . Θα ξεμπερδευτούν τα μαλλιά σας θα γίνουν απαλά ανθεκτικά και θα χάνουν δ΄ύσκολα την φόρμα τους.

Αλλες θεαματικές ιδιότητες του δενδρολίβανου.

Καλή πηγή σιδήρου, ασβεστίου και βιταμινών Α, C και Β-6, το δεντρολίβανο χρησιμοποιείται για ιατρικούς σκοπούς εδώ και αιώνες.

Μερικά από τα πολλά πιθανά οφέλη για την υγεία του δεντρολίβανου περιλαμβάνουν:

Το δεντρολίβανο είναι μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών ενώσεων, που πιστεύεται ότι συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.

Το δεντρολίβανο θεωρείται γνωστικό διεγερτικό και μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της απόδοσης και της ποιότητας της μνήμης. Είναι επίσης γνωστό ότι ενισχύει την εγρήγορση, την ευφυΐα και την εστίαση.
Το άρωμα του δεντρολίβανου έχει συνδεθεί με τη βελτίωση της διάθεσης, τον καθαρισμό του μυαλού και την ανακούφιση από το στρες σε άτομα με χρόνιο άγχος ή ανισορροπίες ορμονών του στρες.

Το έλαιο δεντρολίβανου είναι γνωστό ότι προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών αποτρέπει τη φαλάκρα, το αργό γκριζάρισμα και αντιμετωπίζει την πιτυρίδα και το ξηρό τριχωτό της κεφαλής.
Το δεντρολίβανο χρησιμοποιείται συχνά για προβλήματα πέψης, όπως καούρα, εντερικά αέρια, προβλήματα στο συκώτι και τη χοληδόχο κύστη και απώλεια όρεξης.
Το δεντρολίβανο είναι ιδιαίτερα ισχυρό κατά των βακτηριακών λοιμώξεων. Συνδέεται με την πρόληψη των λοιμώξεων από σταφυλόκοκκο.

Τα θρεπτικά συστατικά του δεντρολίβανου βοηθούν στην προστασία των κυττάρων του δέρματος από βλάβες που προκαλούνται συχνά από τον ήλιο και τις ελεύθερες ρίζες.

Αντενδείξεις:Το δεντρολίβανο είναι ασφαλές όταν λαμβάνεται σε χαμηλές δόσεις, αλλά εάν καταναλωθεί σε πολύ μεγάλες δόσεις μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές παρενέργειες, όπως έμετο, σπασμούς ή ακόμα και πνευμονικό οίδημα. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν εντάξετε το δεντρολίβανο στη διατροφή σας.

Πηγές:

www.flushinghospital.org

https://el.islamilink.com/

Κυροπούλου Ζωή

Αιθέριο Έλαιο Δεντρολίβανο.Αύξηση τριχοφυΐας-Σύσφιξη-Τόνωση.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr