Με αυτές τις 2 αλλαγές θα αποφύγετε την κρίση μέσης ηλικίας

Με αυτές τις 2 αλλαγές θα αποφύγετε την κρίση μέσης ηλικίας

Με αυτές τις 2 αλλαγές θα αποφύγετε την κρίση μέσης ηλικίας

Ο ερευνητής του Harvard, Arthur C. Brooks, προτείνει δύο απλές αλλαγές που θα βοηθήσουν τον καθένα να διαχειριστεί καλύτερα τον χρόνο και το πέρασμά του
Σίγουρα έχετε ακούσει πολλά για την «κρίση της μέσης ηλικίας» αφού ως όρος χρησιμοποιείται εύκολα για να περιγράψει μια περίοδο συναισθηματικής αναταραχής όσο μεγαλώνουμε. Κάπου ανάμεσα στα 45 και τα 65, μας πιάνει νοσταλγία για περασμένες δεκαετίες της ζωής μας με πολλές υπαρξιακές ανησυχίες. Ή, και όχι, αφού πολλές φορές αποδεικνύεται πως πρόκειται απλά για έναν μύθο.

Όποια κι αν είναι η αλήθεια, οι ειδικοί και συγκεκριμένα ο ερευνητής του Harvard, Arthur C. Brooks, προτείνει δύο απλές αλλαγές που θα βοηθήσουν τον καθένα να διαχειριστεί καλύτερα τον χρόνο και το πέρασμά του. Για αρχή, υποστηρίζει ότι η μετάβαση είναι «αναπόφευκτη» οπότε οι τρόποι για να διαχειριστούμε τις αλλαγές επάνω μας ψύχραιμα, είναι οι παρακάτω:

1. Εστιάστε σε όσα έχετε αποκτήσει μέχρι σήμερα
Όσο μεγαλώνουμε, χάνουμε μέρος από τη σωματική αλλά και ψυχική μας δύναμη και αυτό συνήθως προκαλεί πανικό. Ωστόσο σύμφωνα με τον Brooks, η στασιμότητα είναι αυτή που προκαλεί την κρίση μέσης ηλικίας και παρατηρείται όταν κάποιος δυσκολεύεται να αποδεχτεί τις αλλαγές επάνω του εξαιτίας του χρόνου. To κλειδί είναι η ανασκόπηση όλων όσων έχει καταφέρει μέχρι σήμερα και η προσπάθεια να κερδίζει διαρκώς περισσότερα ανεξάρτητα από την ηλικία του, όπως τονίζει ο ειδικός.

2. Μη ζητάτε διαρκώς περισσότερα
«Επικεντρωθείτε στην αφαίρεση και όχι την προσθήκη». Αυτή η φράση του Brooks τα εξηγεί όλα και τονίζει πόσο σημαντικό είναι να σταματήσουμε να διεκδικούμε συνεχώς περισσότερα. Καλύτερο αμάξι, καλύτερη δουλειά, καλύτερο σύντροφο, καλύτερους φίλους. Το μυστικό αυτής της συμβουλής κρύβεται στην αυτάρκεια και την ευγνωμοσύνη και φυσικά όχι στις εκπτώσεις, όπως πολλοί θα πιστέψουν.

Δοκιμάστε αυτές τις δύο αλλαγές στη ζωή σας και σύντομα θα δείτε πως αυτό που λέγεται «κρίση μέσης ηλικίας», στο τέλος θα σας αφήνει εντελώς ανεπιηρέαστους.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr